Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość whatIf

czy którąś z Was zawiodły tabletki?

Polecane posty

Gość whatIf

Nie ma 100% zabezpieczenia przed ciążą, to wiadomo. Mówi się, ze tabletki też mogą zawieść. Ale czy kogos zawiodły? Ja nie znam nikogo, może tutaj ktoś się wypowie?

jesli takie osoby sa to raczej na forum o macierzynstwie. jesli bierzesz tabsy regularnie, codziennie o mniej wiecej tej samej porze tyo szanse na to, ze zajdziesz sa jak jeden na milion. sa inne rzeczy, jak antybiotyki, psychotropy, dziurawiec, ktore zmniejszaja skutecznosc tabletek ale nawet wtedy bardzo trudno jest zajsc w ciaze. chyba jedynie zapomnienie tabletki, i to nie raz a kilka dni z rzedu moze doprowadzic do zaplodnienia. wpadki maja wlasnie te ziewczyny, ktore nie biora regualrnie, zapominaja, biora antybiotyki, psychotropy itd. moj ginekolog powiedzial, ze przez 20 lat pracy trafilo mu sie 4 pacjentki, ktore zaszly w ciaze pomimo stosowania tabletek. jedna brala jednoczesnie przez kilka miesiecy leki na depresje, dwie po prostu raz braly a raz bo myslalaly ze to sciema w tym brainiem o stalej porze a jedna bo miala przez kilka dni zatrucie pokarmowe i biegunke. niewiele i wszytko z powodu bledow w stosowaniu. dlatego nie schizuj bo bedziesz tak jak ja co miesiec kupowac test ciazowy.

Gość MMMMMarta
ja bym chciała żeby zawiodły żeby zajść w ciążę.

Gość whatIf
oj, dzięki Lady_in_red21:D Mój chłopak powiedział, że jesli nie przestanę swirować, to on się zadowoli przytulaniem bo tak się nie da. Ma racje, przesadzam. Jestem bardzo dokładna i uważna, opóźnienie wzięcia tabletki to u mnie max 10 minut, a z każdym głupim lekiem biegnę do ginekologa, żeby mieć pewność ze nie obniża skuteczności. Ech, w końcu po to są tabletki, zeby nie wariować:) Swoją drogą - forum jest pełne topików w stylu "prezerwatywa nie pękła, czy mogę być w ciąży?"; "test mówi nie, ale czy jestem w ciąży?". Biedne jesteśmy..;)

Gość mariola19761
DO Marty aby zajsc w ciąże to nie łykaj tabsow -proste jak drut.

Gość MMMMarta
Tylko trzeba oszukać faceta bo inaczej we mnie nie skonczy jak barc nie będę.. A chciałabym zajść..

Gość mariola19761
TO dlaczego nie szukasz ,jest ich tak wielu na swiecie.

Gość Marta1983
Mam tego jedynego którego kocham jednak on chyba się boi dziecka.

Gość zosia_samosiaaaa
tak zlap go na dziecko... eh ludzie :(

Gość mariola19761
Dlaczego się boi ,taki dzidzius to cos wspanialego.

Gość 9876544321
to nie łykaj tylko wyrzucaj ale tak oszukac?? skoro on nie chce??