Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anela78

czy warto wyjechac do UK

Polecane posty

Gość anela78

witam mam pytanie dotych ludzi którzy mieszkaja w Londynie lub w innych miastach i załozyli własna działalnosc.Mój mąz chce wyjechac niedługo na 3mc a ja z 3 dzieci dojechała bym pózniej wzieli bysmy ze soba tesciowa do pilnowania dzieci a dzieci w wieku 12,8 i 5mc w Uk chcieli bysmy uruchomic produkcje swiec ozdobnych bo tym w Polsce zajmujemy sie na codzien mamy własna działalnosc ale niewiemy czy Anglicy lubia palic świece.A jak wogóle z otwarciem firmy uk ile kosztuja lokale przeznaczone do produkcji wynajem?napiszcie prosze co sadzicie czy warto? ajeszcze jedno w Londynie mamy kuzyna który jest juz 6lat jakos by pomógl z formalnosciami Czekam na odpowiedz pozdrawiam.Anela

Gość polnocny londyn
nie wiem czy do konca zdajesz sobie sprawe z tego co piszesz.Jezeli chcecie rozkrecic produkcje w Anglii to musicie miec duza kase na poczatek albo kredyt ktorego zaden bank wam nei da zaraz po przyjezdzie do UK.Zalozenie i rozkrecenie produkcji tez bedzie trwalo ,pozniejsze ewentulane dochody tez nei przyjda od razu a zyc trzeba.Samo utrzymanie rodziny to ok 2k miesiecznie.Pomnoz to przez pare miesiecy dodaj koszty zalozenia dzialanosci(mysle przynajmniej kilkadziesiat tysiecy funtow) i wyjdzie ci niezla sumka a cos mi sie wydaje ze jakbyscie mieli taka kase to raczej nei ruszalibysscie sie z kraju. Tak ,anglicy lubia palic swiece. Ale to co z tego?? moga je sprowadzic z chin czy bangladeszu zreszta tutaj sie malo produkuje,drogie koszta, wiekszosc towarow z importu

Gość anela78
witam dlaczego piszesz ze drogo kosztuje otwarcie firmy pzecierz z tego co piszesz to nic nie kosztuje no chyba ze na poczatek wynajem pomieszczenia ceny nieznam?A wszystkie potrzebne zeczy do produkcji wzioł bym z polski w uk zakupywał bym tylko parafine do produkcji no wiadomo jakąs kase na poczatek tez albo przez pierwsze mc praca u kogos.

Gość anela78
otwarcie firmy nic nie kosztuje tak piszą na stronach.

Gość Anglicy pala swiece
ale nikt Wam nie moze zagwarantowac, ze Wam sie powiedzie.

Gość anela78
nie szukamy gwarancji?

Gość A poza tym
Anela warto wyjechać, tylko musisz znać język, jeżeli go nie znasz to przezyjesz ogromny szok. To że prowadzisz działalnośc w Polsce już samo w sobie jest odwagą, więc taka odwage masz w sobie. Jedź przekonaj się, czasami lepiej zarayzykować. Wyobraż sobie, że w UK jest duzo takich sklepów jak np. z samymi świecami zapachowymi, z samymi mydłami, z ozdobami do domów itd. U nas w Polsce takie sklepy czesto nie miały racji bytu, a tutaj funkcjonują. Wiesz żeby tak naprawde wiedzieć co i jak musisz poprostu wyjechać i sama sie rozeznać, na forach wszystkiego nie piszą, bo nie są w stanie. Cześto sytuacja zmienia się tutaj z dnia na dzień. Czytaj strony miast, gdzie chiałabyś jechać, tam czasami są ogłoszenia, może będą podawane ceny wynajmów lokali, bo fakt z tym wydatkiem musisz się liczyć, chociaz może spróbować sprzedaz w domu, ale np produkcja, jezeli jest ona głośna to napewno odpada, na to sąsiedzi ci nie pozwolą i będziesz musiała znaleźć na to specjalne lokum, a to kosztuje. Najlepiej jechać rozeznać się. Twoje świeca napewno będa się sprzedawać, bo anglicy lubują się w tego rodzaju rzeczach, tylko musisz wyrobic sobie renome, trochę to potrwa, więc musisz się przygotować, że przez ten czas może być ciężko i będzie ci potrzeba dużo pieniędzy na utrzymanie, bo własnie to na samym początku jest problemem, dla przeciętnego Polaka, który nie pracuje jeszcze w UK, utrzymanie jest cholernie drogie.

Gość a nie lepiej te swiece
produkowac z polsce, eksportowac do anglii, zdobyc troche rynku (a to moze nie byc latwe na poczatku, tutaj tego typu rzeczy sa masy, wiec trzeba naprawde robic cos orginalnego i innego niz wszyscy), a potem ew. myslec o zmianie miejsca produkcji?

Gość anela78
Dzieki za rady moze napewno powinnam spróbowac pierwsze znalezsc rynek zbytu tam a pózniej wyjechac bo faktycznie moze byc tam ciezko to taka jazda w ciemno o dotego jeszcze kasa.A niewyjezdzając zaoszczedze kasy którą zainwestuje tu w Polsce.Dzieki pozdrawiam Anela

Gość jest jeszcze taka....
nie wiem... w uk jest duzo tanich sklepow typu Wilkinson gdzie mozna kupic bardzo tanio swiece i inne ozdoby do domu... sprzedaja po kosztach wiec nie wiem czy bylby zbyt... no, chyba zebyscie produkowali piekne swiece i drogie, w Londynie na pewno znalazlo by sie pelno ludzi, ktorzy by je kupowali, bo oni lubia czasem poczuc ze maja cos za 10 funtow a nie za funta :) ale to tylko moje spostrzezenia, nie wiem czy wyszloby wam to na plus

Gość ja wam raczej przyszlosci
z taka firma nie widze.... takie rzezy sa tanie,a jak ktos chce znalezc drozsze to tez znajdzie, wszystkoe sprowadzane z azji ,mysle,ze nie uda wam sie tutaj. moze sprobuj na ebay na poczatku? ttylko ze tkos musialby byc w uk i je powysywlax bo z pl to bedzie droga pzresylka...