Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MMMMMarta

Co mam zrobić żeby zajść w ciąże.?Pomóżcie proszę.

Polecane posty

Gość MMMMMarta

Witam was wszystkie. Mam taki problem a mianowicie mój partner uważa że za wcześnie na dziecko. Ja już bardzo bym chciala zostać mamusią lecz każda rozmowa z nim na ten temat kończy się kłutnią. Marzę o dziecku jak nigdy wcześniej teraz zastanawiam się co zrobić żeby tylko móc mieć dziecko. Przecież im dłużej się czeka tym gorzej. Myślałam kilkakrotnie o tym żeby żeby nie zabezpieczyć się bo sam często zapominał i żebym zaszła przez wpadkę z jego strony. Ale jak później przez całe życie myśleć że zrobiłam to specjalnie jak o nie chciał. Na prawdę bardzo mi zależy na dziecku. Dziś jest 37 dc powinnam 4 dni temu dostać okresu. Może jednak coś się udało?

Gość ile Ty masz lat
zrob test to bedzisz wiedziała

Gość MMMMMarta
Mam dużo lat wystarczająco żeby się starać o dziecko. Jednak chyba partner ma jakieś problemy z dzieciństwa które nie pozwalają mu myśleć o dziecku. Niepokoi mnie to coraz bardziej. Testu nie zrobię teraz bo czekam jeszcze kilka dni może okres się spóźni przez stres bo miałam ostatnio egzamin na prawko i bardzo się stresowałam..

Gość ile Ty masz lat
to nie rob i dalej zyj w niepewności. a z partnerem to porozmawiaj, tu Ci nikt nie pomoze

Gość MMMMMarta
No zrobie ale za kilka dni a może jednak ktoś ma jakiś sposób żeby przekonać partnera:)

zajsciu w ciaze sprzyja pelny relax i odpoczynek. czesto jest tak ze im kobieta bardziej chce zajsc w ciaze tym bardziej jej to nie wychodzi. ma w sobie jakby blokade. dlatego spokojnie wszystko we wlasciwym czasie powolutku a napewno sie uda

Mezczyzn nie goni twz. zegar biologiczny. Poza tym nie maja czegos takiego jak \"instynkt macierzynsko -opiekunczy\" do małych dzieci....Do tego poprostu musza dojrzec a milosci do malego dziecka poprostu sie nauczyc kiedy Ono sie pjawi. Moze Twoj partner uwaza ze jeszce nie jest do dobry czas na dziecko. Moze patzrzytez nie tylko przez pryzmat \"chce miec\"-ale czy potrafie i jemu i tobie zapewnic godziwe zycie... zastanow sie nad tym. Powinns z nim rozmawiac ale nie naciskac. Pytac go podczas rozmowy jakie ma obawy? i jak On to widzi? Czy wogole chcialby byc kiedys ojcem czy nie? A pomysl z zaplanowana wpadka to chyba nie jest najlepszy ... Powinno was łaczyc porozumienie,wspolne decyzje i odpowiedzialnosc za wlasne czyny.

Gość bo w tym cały jest ambaras
aby dwoje chciało naraz, a tak serio to jak ci mamy pomóc w zajściu w ciążę? Wy oboje musicie tego chcieć, w przeciwnym wypadku twoje zachowanie to zwykły egoizm. Proponuję powaznie porozmawiać z partnerem. Napewno wszystko się wyjasni, napewno nie mozesz go zmusic do posiadania dziecka, moze ma jakies obawy, niestety nie znam waszej sytuacji ani bytowej, ani materialnej, ani jakie łączą was więzy, więc trudno cos doradzić, wyraziłaś jedynie swój punkt widzenia, który brzmi- "chcę miec dziecko i już"- to trochę za mało

Gość ufliczek
jedz dużo bananów, hahahah, sory głupie pytania głupie odpowiedzi

nogi do góry:) mi pomogło:) aha i mój ukochany też twierdził, że jeszcze nie teraz ale udało mi się go namówić:)

Gość wbrem pozorom ze mezczyzn
nie goni zegar biologiczny, to nie prawda - ostatnie badania angielskie i amerykanskie (niezalezne od siebie, dodam) pokazaly, ze im ojciec starszy tym wieksze ryzyko autyzmu u dziecka. to tak na marginesie rozmowy tylko, ale warto o tym pamietac.

porozmawiaj z partnerem o tym na spokojnie popros by sie zastanowił pokaż mu że dziecko to cos pieknego ]na siłe nic nie da nie zmuszaj go do czegos czego nie chce