Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie małe mam

do panien młodych w ciąży

Polecane posty

Gość pytanie małe mam

Dziewczyny powiedzcie jak to jest. Jestem w drugim miesiącu ciąży, w niedziele będą zaręczyny, a potem zaczną się poszukiwania sali, zespołu i inne przygotowania. Ale ja zupełnie nie wiem jak to ma być z suknia ślubną... Nie wiem, czy chcę kupić, wypożyczyć, czy zlecić uszycie krawcowej. Chodzi o to, że przecież nie wiem czy dużo przytyję np. do lipca czy sierpnia. Spodoba mi się sukienka, kupię, potem sie okaże,że ciasna, trzeba będzie poszerzać, wtedy straci fason i nie będę zadowolona... jak to było u Was?

Gość kjkjkhj
koleżanka wypozyczała. Tydzień przed slubem kazali jej przyjsc do salonu na ostatnie poprawki. Wybór sukienek jest oczywiscie troche ograniczony.

Gość pytanie małe mam
ale zarezerwować trzeba jak najwcześniej prawda? A jak przytyje tyle, że poprawek raczej nie da się zrobic? Kurcze, boję się, że w końcu na wesele pójde w dżinsach hehe

Gość karolcia437
czesc ja tez jestem w ciazy i jak bede brala slub to bedzie 5 miesiac i tez nie wiem co mam zrobic nie wiem ile przytyje a jaka powinam miec fason sukni

Gość wybierz fason który można
poszerzyć.... ostatnia przymiarka musi być tuż przed ślubem i wtedy krawcowa doposuje idealnie, widziałam np. że modele tego typu http://www.suknie-slubne.pl/pl/stpatrick.php?s=ramaje z fałdkami pod biustem ładnie się poszerzają i kryją brzuszek a eksponują biust.... ....lub wybierz coś pod biustem odcinanego i dalej luźnego- takie traperowe kiecki to w ogóle hit tego sezonu :D powodzenia....

Gość pytanie małe mam
to widzę, że nie ja jedna mam ten problem... A co do fasonu, to niektórzy mówią, że sukienka powinna być z wysokim stanem, inni że najlepiej gorste i spódnicę w kształcie litery A ale ja nie mam pojęcia jak to będzie...

jak gorset- to musisz wybrać taki dłuższy.... musisz też zwrócić uwagę, czy nie masz tendencji do zatrzymywania wody w organiźmie i opuchlizn- bo wtedy, sztywny gorset może byc dla ciebie po prostu nie wygodny....

Gość pytanie małe mam
na razie nie mam raczej takich tendencji, a co będzie potem to nie wiem. Ale właśnie najgorsze jest to, że nie wiem jak będę wyglądać, to będzie 5 miesiąc, ogólnie jestem raczej osobą przy kości, podobno kobiety więcej ważące mniej tyją, niż szczupłe ale nie wiem ile w tym prawdy

Gość karolcia437
ja tez jestem toche przy kosci a na dodatek jestem mala 160 i nie wiem jak sukienka byla by odpowiednia jak na 5 miesiac ciazy

ja do piątego miesiąca z figury straciłam tylko talię :D ostatnio widziałam właśnie panią młodą w 5 miesiącu w kiecce podobnej do tej z linku i bardzo mi się podobała, poza tym wyglądała na wygodną- bo brzuszka nie dociskała, stąd mój post....

Gość pytanie małe mam
a co cię to obchodzi? Wypad z tego działu, na erotyczny, jak nic nie masz do powiedzenia w temacie. no ja tez nie nie jestem zbyt wysoka-164 cm;) A Ty Karolcia na kiedy masz ustalony termin slubu?

Gość pytanie małe mam
ta sukienka z linku który podałaś jest bardzo ładna, szkoda że w moim mieście nie ma tego sklepu... Ale dobra krawcowa powinna taką uszyć, tylko jak taką znaleźć?:P

Gość pytanie małe mam
to było do "wybierz fason który można" ale ta tez jest ładna, i ten fason też chyab akurat dla dziewczyny w ciąży

Gość poczekaj aż urodzisz
wtedy weźmiesz ślub w takiej sukience jaka ci się podoba a nie jaka będzie pasowała :O Nie rozumiem tego załatwiania na szybko, byle jaka kiecka, byle jaka sala, byle jaka orkiestra :O

wiesz nie musi być identyczna, zauważyłam tylko, że te 'faldki' świetnie w ciąży wyglądają, nie wiem czy nawet nie lepiej niż normalnie :P

Gość czubuś
ja szczerze mówiac tez nie bardzo rozumiem osób ,które biorą slub na szybko przed urodzeniem dziecka; co innego jak juz wszystko od dawna zaklepane i nagle ciąża - ale na szybko wszystko organizowac , byle zdażyc przed urodzeniem - szkoda by mi było zdrowia własnego i dziecka; takie wesele czy chocby i sam ślub to jest przeżycie , emocje i stres , wolałabym to odlożyć na po urodzeniu ale to tylko moje zdanie

oj ale ta pani nie prosiła o poradę, kiedy ma brać lub, tylko w sprawie wyboru sukni :o

Gość karolcia437
ja mam termin na 5 lipca

Gość serce pod sercem dla serca
Witam wszyskie przyszłe opanny młode i przyszłe mamusie:))) Ja teraz jestem w 12 tygodnu ciązy ślub bedzie 9 czerwca wiec to bedzie 18 tydzień i tez nie mam pojecia co z sukienka jutro jade mierzyć....o zawsze podobały mi sie takie bajkowe ale zarazem z klasa piekne suknie z gorsetem chyba bezy czy jakos tak ale boje sie ze bede nie za fajnie w niej wyglądac... doradzcie mam 164 cm wzrostu waze teraz 57 kg ale nie wygladam bardzo grubo;))))

Gość pytanie małe mam
w ogóle chyba fałdki pomagają ukryć brzuszek, czy to ciążowy czy z nadmiaru tłuszczyku, wiem po sobie;) Ja wcale nie mam zamiaru mieć byle jakiej sukienki, byle jakiej sali i byle jakiej orkiestry. Wiem, że jak urodze dziecko, to już nie będzie to samo, dlatego oboje postanowiliśmy pobrać się teraz. Potem będzie odwlekanie, problem, z kim dzieciaczka zostawic i takie tam... Jestem z Radomia:)

dokładnie a to ze jest ciąza to co zawsze jest wszystko na szybko załatwiane nie u nas na spokojnie i wszystko dopiete na ostatni guzik rosdzice pomogli i już a suknie warto szyc bo wychodzi tanio i robią wszystkie przerobki moge dac adres to krawcowej

Gość karolcia437
termin slubu

wszystko ma swoje plusy i minusy.... tak samo i ślub w ciazy i po niej z dzieckiem.... nie ma się o co spierać..... po prostu zależy co komu bardziej odpowiada :P

Gość karolcia437
jak mozesz to daj adres do tej krawcowej a ile gdzies tak kosztuje uszycie sukni na wymiar

Gość pytanie małe mam
my będziemy starać się też jakoś na lipiec wszystko ustalić. Bo rozwiązanie ok. 10 grudnia nastąpi:) Wiadomo, że fajnie by było, gdyby nie było takiego pośpiechu, ale np. moja kuzynka brała slub w sierpniu, równe 2 miesiące później urodziła, czuła się dobrze na weselu, nie przesiedziała go za stołem, więc u nas też pewnie nie będzie tak najgorzej:) Co do rady z krawcową, to znajome tez mi radzą szycie u niej, ale niesety żadna nie ma takiej zaufanej, pewnej krawcowej. Ale może coś znajdę, mam taka nadzieję

Gość pytanie małe mam
a tak w ogóle gratuluje dzidziusia ----> a tak w ogóle dziekuję;) duży mieliście problem ze znalezieniem sali i zespołu? Na ile przed slubem zaczęliście przygotowania?