Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfde

Ludzie ktorzy maja dziecko

Polecane posty

Gość gfde

przed 30-tką zycia przegrali życie Miedzy 20-30 lat to trzeba sie bawic a nie dzieci robic.Na nie tez przyjdzie pora.Ktos kto mowi ,ze dziecko w wieku 19 lat to normalka jest niespelna rozumu.

Gość dfggg
żal Ci dupę ściska??

Gość gfde
nie tylko sie smieje z zpaladniaczy i rozmnarzaczy.CZLowiek rozumny wytrzyma do 30 .I wcale to nie jest pozny wiek na rodzenie .W wieku 40 lat zgodze sie ze to za pozno ,ale 28-31 lat to idealny wiek. Nie po prostu wspolczuje rozmnazaczom

Gość dfggg
Ja w ciąży czuje się jak piękna klacz. Mogłabym rodzić dniami i nocami. Mam siedmioro dzieci, każde z inny7m facetem i wszystkie porody wspominam z rozrzewnieniem.

Gość czy ty czytasz to co piszesz
"Miedzy 20-30 lat to trzeba sie bawic a nie dzieci robic.Na nie tez przyjdzie pora.Ktos kto mowi ,ze dziecko w wieku 19 lat to normalka jest niespelna rozumu." -to twoje słowa ...kto tu jest chory....

Gość dfggg
podszywaczu - fuck off autorko - człowiek rozumny nie robi tak oczywistych błędów ortograficznych :o

Gość czubuś
jstes tłukiem , który nie potrafi sobie wyobrazic , ze kto inny może miec inne podejście do życia ja tez wolę się bawic , mam 28 lat i dziecko będzie - o ile Bóg da - po trzydziestce , bo na razie po prostu nie mam na dziecko ochoty; ale są tez ludzie innego typu i oni naprawde chca mieć dzieci w wieku 20+ albo i mniej i maja do tego prawo; jeśli to im daje szczeście , a nie imprezy i wyjazdy, to dlaczego maja sie zmuszac do imprez i wyjazdów ? bo ty powiedziałas , ze to jest fajne ?

Gość dfggg
Potrafię przelecieć nawet krasnala ogrodowego gdy poczuje chcicę na dziecko.

Gość Zośśśka
Ależ skąd, dzieci są super, to nie dziecko decyduje o przegraniu życia, o przegraniu życia przez rodzica decyduje nieumiejętość wychowania dziecka; gdyż sam rodzic został wychowany przez przegranych rodziców. Tak historia się przedstawia, pocałujecie w zad żurawia.

Gość dfggg
pokrętna logika i bardzo stereotypowa wąskie horyzonty wyczuwam..

Gość gfde
to nie musz a byc konieczne imprezy ,ale mozna sie duze j soba nacieszyc ,a nie od razu dzieci robic.Zalosne sa pary ktore robia dzieci niemal od razu jak sie spotkaja,

Gość Zośśśka
A kto zrobił dziecko zaraz po spotkaniu? Jaka żałosna para?

Gość dfggg
Wszyscy znajomi pacali mnie już kutasami :) Z niektórych mam dzieci :)

Gość dfggg
Żałosna to Ty jesteś, bo masz naprawdę ograniczony rozumek, a z tego co mówisz wyziera jakiś kompleks..

Gość gfde
dla mnie to nie zrozumiale .Dziecko w wieku 19 lat. Idelaany wiek to 28-31 na dziecko

Gość dfggg
Ja jestem bez kompleksów, pruderii i zwieraczy bo koledzy pakują mnie w każdy otwór :)

Gość Zośśśka
Doczekam się wreszcie odpowiedzi? Kto zrobił dziecko na 1 randce? KTO?

Gość dfggg
Ja. Zrobił mi je woźny

Gość Zośśśka
I tak sobie dałaś? Jak to możliwe? Nawet mmm757 własnym oczom nie wierzy.

Gość czubuś
nie rozumiesz , ze ten idealny wiek - 29-31 - jest idalny DLA CIEBIE ? Dla kogo innego idealny jest 22 , a dla jeszcze kogo inego 35. Co cie to w ogóle obchodzi ? Są ludzie , którzy upr5awiali seks wwieku 14 lat , od 12 roku zycia palili , pili alkohol i jak poszli do liceum , to juz z tego wyrosli. A inni zaczynają swoje eksperymenty dopiero , kiedy zaczynają studiowac. Jak ktos zaczął chodzić z chłopakami w wieku 13 lat i co 2 lata miał nowego , albo i cześciej , to do 20 roku życia już sie tyle z tymi chłopakami nabawi , ze wystarczy. Różni sa ludzie , różne mają historie. Jeden mój kolega był jedynakiem i strasznie mu sie to nie podobało. Już w wieku 16 lat gadał , ze chce miec dzieci i to co najmniej czwórkę. I szybko się za to zabrał. Taka miał potrzebę. Znam tez takich , co maja prawie 40 lat i jeszcze dla nich za wcześnie. Nie jestesmy wszyscy zrobieni według tej samej matrycy. To , co dla ciebie jest nudne i oznacza koniec swiata , dla innego jest najwyzszym szczęściem. Otwórz głowe i pojmij , ze ludzie sie od siebie różnią i każdy ma swój własny pomysł na zycie

Gość Zośśśka
Jasne czubuś bardzo mądrze, twój kolega świetny jest ten od 3 dzieci, BO czuł się samotny... Moje gratulacje i wyrazy niezbyt głębokiego szacunku.

Gość dfggg
1 - jak widzicie, zlewam podszywacza bo to najlepsza metoda, dziwię się natomiast że Wy na to reagujecie :o 2 - droga autorko - sama sobie przeczysz, czyżbyś zaczęła sie plątać? To Twoje słowa: "przed 30-tką zycia przegrali życie " "Idelaany wiek to 28-31 na dziecko" To jak to w końcu jest? mając dziecko w wieku 28 lat przegrywa się życie, czy wręcz przeciwnie? Schizofrenię jakąś masz?

Gość gfde
28-31 to okolo 30 .Mam na mysli grub oprzes 30 czyli tak 25 lat.

Gość a jak sie robi
ja tez uwazam ze te dziecioroby co maja przed 30tka bachory to niemaja zycia i nieznaja

Gość czubuś
ten kolega od 3 dzieci ma żone , która też chciała mieć wczesnie dzieci i tez 3-4 , więc problemu nie widzę; koniec końców , to zawsze rodzice decydują , ile dzieci chcą mieć - i jeśli czują się samotni , to sobie ich robia więcej - to też jest powód czy moze jaki dopuszczasz powód do zrobienia sobie wiecej niz dwójki dzieci ? finansowo stoją dobrze , dzieci są zadbane i nie wyglądają na nieszcześliwe

Gość Zośśśka
Czubuś, Powód, to jest tak, że nie uważam żeby dobrym motywem do robienia dzieci była jeno chęć aby nie być samotnym. Zazwyczaj ofiarą takich rodziców pada potem najmłodsze dziecko, musi być na każde zawołanie i to na nim spoczywa obowiązek doglądania podstarzałego/starego/chorego/niedołężnego rodzica. Taka roszczeniowość ze strony rodziców działa na niekorzyść dziecka, ono nie może żyć własnym życiem. Kombinowanie dla rodziców miejsc w 'domach starców' jest w PL jakimś tabu jeszcze, więc moralny obowiązek przechowywania rodzica do śmierci kurde zazwyczaj spada na najmłodsze dziecko. No i to jest chore jak dla mnie. Jeśli jedno z rodziców umiera, to drugie zostaje samo i nie umie sobie z tą samotnością poradzić, więc marudzi i marudzi, aż wreszcie dziecko bierze tego rodzica do siebie - sorry dzieci też mają rodziny, żony, dzieci, a mieszkanie z własnym rodzicem we własnym domu z własną rodziną jest jak dla mnie chore i rodzi problemy. Nie po to ludzie dorastają i usamodzielniają się, zakładają własne rodziny, żeby na nowo stawać się dzieckiem swojego rodzica we własnym domu. No bo taki rodzic ma swoje naleciałości i swoje dziecko zawsze będzie traktować jak dziecko, np. będzie mu mówić co ma robić i jak.