Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyz...

bardzo blada cera

Polecane posty

Gość xyz...

kto z was ma taka cere i sie nie opala w solarium? chodzicie teraz takie blade, czy przyciemniacie czyms skore? ja nie moge chodzic na solarium, bo mam problem z naczynkami. i przyznam szczerze, ze wstydze sie chodzic w krotkim rekawku lub rybaczkach. wydaje mi sie, ze juz wszystkie laski na ulicy sa opalone tylko nie ja.

Gość Lady Macbeth
Mam tak samo. I jeszcze źle sie czuję, nie mam komfortu psychicznego, bo czuje, ze mój chłopak nie akceptuje mojej jasnej karnacji. Jestem jasna blondynką, a jego ideałem jest opalona blondynka. Ja na solarkę już nie pójde, bo zmądrzałam i teraz chcę sie zapłakać bo czuję, że jemu to przszkadza, nie zaakceptuje mnie z moją natualna białą wręcz karnacją. Nie chce mi sie w związku z tym wychodzić z domu i pokazywać na ulicy, źle sie czuję jak widzę swoje odbicie i wpadłam w kompleksy. I co mogę zrobic?

Gość kropkanadi
Rzucic takiego chlopaka...

Gość rapsodia kwietniowa
Biała cera i biala skóra zawsze była symbolem arystokracji, a opalona - symbolem chłopek pracujacych na polu... Mocna solarniana opalenizna jest wiesniacka- kiedy to w końcu zrozumiecie..? Biała skóra jest ok... Kojarzy się z mlekiem, migdałami, kremowa śmietanka... Sam smak.

Gość bladzioszka 26
do rapsodia kwietniowa :D tak trzymac hehe ja juz nie mam z tego powodu komleksow...a kiedys tez mialam takie halo jak Wy teraz po prostu lata mi to od kilku lat serioooo :) a Ty tego chlopa rzuc!!!!!!!!!!!! hahahh ideal blondyna opalona :O zenada ja jestem blondyna i mam jasna karnacje.....i po prostu nie opalam sie na sile....a jedynie jak mnie gdzie slonce zlapie albo jak mam ochotę troszke sie powygrzewac :)

Gość rapsodia kwietniowa
No. I tak ma być.

Gość chińska herbata z drobiu
Moja mama tylko dlatego wygląda 5-8 lat młodziej ( nie piszę tego dlatego,że to chodzi akurat o moją rodzicielkę), bo całe życie unikała słońca. Niedawno była na spotkaniu klasowym po iluś tam latach. Odwoziłam ją na to spotkanie. Nie wyglądała na rówieśnicę swoich koleżanek. Mi też tak radzi, mówi,że opalenizna po tygodniu zniknie, a szkody wyrządzone przez nadmierne nasłonecznianie pozostaną i będą się z czasem kumulować, co po latach wyjdzie. Coś w tym jest.

Gość oj dziewczyny
xyz a naczynkowcy chyba sie nie powinni opalac, czy sie myle? Lady a moze sprobuj poszerzyc jego horyzonty ;) pokaz mu jakies zdjecia pieknych bladych kobiet (np. Sophie Dahl i reklama Opium, Marcia Cross) i opowiedz mu o opalonych Barbie a la Mandaryna i Doda Elektroda, ktore bledsze wygladaja lepiej bo nie tak wulgarnie (co prawda przeciez jest), o tym, ze jestes slowianka a slowianki maja jasna karnacje i nie chcesz sie na sile upodabniac do mulatek i smazyc na solarze. moze sie chlopak zastanowi. a jesli interesuje go silikon i opalenizna to wspolczuje i nie zazdroszcze :P

Gość bladzioszka 26
ja jaki widze te laski dosłownie UWĘDZONE od solarki to to dopiero komicznie wygląda :P jakby prosto z afryki przyjechały :D a nie mieszkały w Europie