Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co ta za wysypka

co to za wysypka?

Polecane posty

Gość co ta za wysypka

niepokoi mnie wysypka ktora wyskoczyla mojej 1.5rocznej corce.co ona moze znaczyc?nie ma zadnych innych obajwow.nie ma goraczki ma 36.9C. wszystko je.moze to byc alergia?i co z tym robic?wysypka tzn czerwone malenkie kropeczki na brzuszku pleckach za uszkami i po kolankami i na nogach i raczkach.co to moze byc?

Gość czy ja swędzi

Gość czy ja swędzi
może to być skaza białkowa -plamki są szorstkie i swedzą ,skóra jest sucha

Gość czy ja swędzi
SREPSA NIE SEPSA

Gość dupa dupaaa
Różyczka Jest chorobą wirusową, źródłem zakażenia jest chory człowiek. Zakażenie następuje drogą kropelkową, a okres wylęgania trwa 14-21 dni. Dziecko zakaża już na 7 dni przed wystąpieniem wysypki i trwa jeszcze 14 dni od momentu jej pojawienia się. Objawy - Umiarkowana gorączka. Stan dziecka dobry. Wysypka drobna, różowa, grudkowa na całym ciele. Charakterystyczne jest powiększenie węzłów chłonnych potylicznych oraz powiększenie śledziony. Przebieg - najczęściej jest lekki i nie wymaga leczenia. Największe niebezpieczeństwo stwarza zakażenie różyczką kobiety w ciąży (jeżeli na nią nie chorowała w dzieciństwie). Przebieg tej choroby może powodować cały szereg wad rozwojowych płodu (oczu, mózgu, serca, głuchota). Jeżeli kobieta w ciąży zetknie się z różyczką powinna zgłosić się do lekarza celem podania jej preparatu gammaglobuliny. Skuteczność tego zabiegu nie jest pewna. Zapobiegać różyczce możemy skutecznie tylko przez szczepienia, dlatego obecny "kalendarz szczepień" uwzględnia szczepienia wszystkich dziewczynek przed okresem pokwitania.

Gość co ta za wysypka
dzieki dupa dupaa.nie swedzi jej.a do lekarza powinnam sie udac?np jutro?i wogole jest taka jak zawsze.tylko ta wysypka.

Gość czy mocno się drapie
Czy mała się drapie?Może to świerzb. Tylko się nie śmiejcie. W mojej okolicy dzieciaki tego się nabawiły. Na początku też nikt nie wiedział co to jest.Siostra swoje dzieci leczyła lekami od alergii, . Nic nie dawało. Myślała, że to po chlorowanej wodzie z basenu. A jak poszła do lekarza to okazało się , że to świerzb. Dziwne, że w tych czasach jest jeszcze takie świństwo.

sluchaj jest wiosna wszystko zaczyna pylic wiec byc moze to alergia. napewno nic bardzo powaznego...

to samo mialam 2 tyg temu z synem - dosatl wysypki na brzuszku, nie mial goraczki, zachowywal sie normalnie. pani doktor stwierdzila ze to na tle alergicznym, przepisala masc ze sterydami.jednak nie uzywalam tej masci, a wysypka sama zniknela

Gość co to za wysypka
ona wogole sie nie drapala.i dzis juz prawie nie ma tej wysypki.zjadla we czwartek pomidora chyba pierwszy raz.to pewnie od tego.dalam jej calcuim dla dzieci.chyba przeszlo.dziekuje za wszystkie odpowiedzi.