Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca26

Ceclor w 23 tygodniu

Polecane posty

Gość pytająca26

Witam, mam pytanko czy ktoś jeszcze stosował ten lek będąc w ciąży? Załapalam paskudną bakterię od mojej córki, ona ma anginę a mi zaatakowało zatoki i oczy(ropne zapalenie spojówek), brałam augmentin ale niestety nie pomógł. Bardzo się denerwuję jaki to będzie miało wpływ na dziecko, dlatego będę wdzięczna za odpowiedzi.

A dlaczego piszesz akurat o tym antybiotyku? To juz 23 tydzien wiec coraz lepszy okres do brania takich lekow jesli jest to koniecznosc . Ale to lekarz ma decydowac i przepisac odpowiednia dawke . Podaje ci link zebys sobie poczytala . Na potwierdzenie ze choroba bakteryjna jest gorsza niz sam antybiotyk . Musisz jednak wiedziec ze podczas brania tego antybiotyku za kilka dni bedziesz miala grzybice wiec niech lekarz odrazu poda ci cos zapobiegawczo a sama zacznij wczesniej uzywac masc Clotrimazolum . http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=7594&view Pozdrawiam

wejdz w ta strone i nacisnij na gorze ( zoltego pola ) \" nastepny temat . Tam jest o tym antybiotyku:)

Gość pytająca26
Piszę o tym antybiotyku ponieważ akurat ten ma przepisany, to jest już mój trzeci antybiotyk w tej ciąży, dlatego tak bardzo się boję, Od początku ciąży łapię jakieś paskudne infekcje trudne do wyleczenia. półtora miesiąca temu brałam amotaks, dziesięć dni temu augmentin a teraz ceclor. Piszę bo mam nadzieję że ktoś przechodził coś podobnego i podniesie mnie na duchu, że pomimo tego wszystkiego mam jeszcze szansę na zdrowe dziecko.

Gość pytająca26
Dziękuję Giovinetta

Pisze calkiem powaznie . Nie sugeruj sie tym co napisza inne osoby chociaz mozesz czekac na opinie i nie chce zamykac tematu tym co powiem . Z antybiotykami jest tak ze \" nie ma reguly\" . U 10 kobiet moze nic nie byc a u 11 wystapia zmiany ( wady ) u dziecka i odwrotnie . Kazdy przypadek jest indywidualny . Znam to z doswiadczenia medycznego i dlatego ani cie nie strasze ani nie pocieszam bo taka jest prawda . Najlepszym wyjsciem z tej sytuacji byloby gdybys byla pod kontrola lekarza lepszego niz \"dobry\" bo trzeci antybiotyk do 23 tygodnia to juz troche za duzo . Nawet kobieta nie bedaca w ciazy pomiedzy antybiotykami powinna miec przerwe . Doradzam tez bardziej \" szczegolowe USG pod kątem antybiotykoterapii .. ..ale lekarz na tym badaniu musi wiedziec od ciebie jaki i ile czasu antybiotyk bralas . Ja nic nie sugeruje ale lepiej sprawdzic wczesniej i spac spokojnie . Pozdrawiam

Gość pytająca26
Jestem pod opieka dobrego lekarza, przynajmniej mam taką nadzieję, usg szczegółowe już miałam i jak na razie wszystko było ok, lekarz wie o wszystkich moich przypadłościach. Ale jak pewnie sama rozumiesz juz chyba nic nie rozwieje moich obaw, pozostaje mi czekac do porodu, ten czas oczekiwania jest straszny! Dodam tylko że jest to moja trzecia ciąża i wcześniej nie miałam takich problemów.