Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo proszę o rady

Problem z akumulatorkami do aparatu cyfrowego proszę o rady.

Polecane posty

Kupując aparat, musiałam dokupić ładowarkę i dostałam dwie pary akumulatorków. Nie było instrukcji obsługi ładowarki i chyba spieprzyłam akumulatorki, bo jedne załadowałam raz, działały, a potem już nie dało się ich ładować, z drugą parą było podobnie. Byłam w sklepie, z aparatem i ładowarką wszystko jest w porządku, więc albo ładowałam za krótko, albo za długi i pewnie nawet nie sformatowałam tych baterii- mówi się trudno. Nie chciałabym popełnić tego błędu w przyszłości, kupiłam parę akumulatorków i teraz nie wiem, jak długo powinnam je ładować.:( Na opakowaniu nic nie pisze, a słyszałam sprzeczne opinie. Jeden sprzedawca mówił, że powinnam ładować akumulatorki 12 h, a drugi, że powinnam je podładować i przestać ładować, kiedy zapalą się te dwie górne lampki (to podobno znak, że baterie są załadowane), ale te lampki czasem zapalają się po 2 h. To mam ładować tylko 2 godziny? Boję się, że jak coś rozwalę, to potem już nie załaduję akumulatorków ponownie.

Może miałaś jakieś trefne akumulatorki. Ja mam ładowarkę na 4 sztuki, jak są 4 to ładuję 10h, a jak tylko dwie to 5h. Tak pisze u mnie. Ale czasem zdarzyło się ładować je ponad 24h niestety;) i nic się im nie stało... Widać wszystko zależy od rodzaju akumulatorów i ładowarki...

A akumulatorków nie trzeba wcześniej sformatować? 3 sesje po 12 godzin? Najgorsze, kiedy dwoje sprzedawców podaje sprzeczne informację. Dzięki za odpowiedź.

Może jeszcze ktoś?