Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mokrra paszszka

ANTYPERSPIRANT etiaxil - SKUTKI UBOCZNE??

Polecane posty

Gość mokrra paszszka

Czy wiecie o takowych?? Działa dobrze, ale też dość brutalnie. Czy któraś miała jakieś nieprzyjemności z powodu jego używania??

Gość Roz
ja uzywalam etiaxilu jest drogi (ok50zl) ale skuteczny bardzo. Ja bylam z niego w pelni zadowolona. Nie ma zadnych skutkow ubocznych tylko TRZEBA go nakladac na niepodraznione pachy bo jak nałozysz go po goleniu lub depilacji to bedzie piec bardzo. Na ulotce masz napisane tam jak go uzywac. Efekt utrzymuje sie ok 3 dni u niektorych dłuzej. polecam

Gość mokrra paszszka
na mnie tez działa super, ale zastanawiam się czy przez fakt blokowania pocenia nie wynikną jakieś skutki uboczne ...

Gość nieprawda nie umrzesz
ja używam nieprzerwanie już ponad dwa lata nic mi nie jest. to że nie pocisz się pod pachami (czy na stopach) nie znaczy ze w ogóle pot nie ma jak się wydobywać z ciebie - jest spokojnie wydalany przez skórę, nie grozi czy przegrzanie czy coś takiego. po prostu te konkretne gruczoły są przyblokowane, ale nie ma to żadnego szczególnego wpływu na organizm. przecież nie używasz go codziennie, a zreszta nawet zwykle antyperspiranty typu rexona czy coś tam tez nie są wskazane 24/dobę do zamykaja gruczoł, etiaxil go jakby "poraza" wiec to nie to samo

Gość elutka_malutka
A ja wam powiem tylko tyle - uważajcie na ten skuteczny ale bardzo syfiasty środek. Po kilku miesiącach stosowania (a tak się cieszyłam!) dostałam straszliwego uczulenia - głównie na szyi i w innych miejscach trudno dostępnych np. w zgięciu pod cyckami (bo mam spory rozmiar), a nawet w tzw. intymnym miejscu. Było swędzenie, wysypka, a potem strupy. Nie wiedziałam że to po tym bo pod pachami nic nie było - ani śladu. I nawet juz tak nie piekło jak na początku (trzeba smarować bardzo delikatnie, minimalnie i tylko pośrodku pachy, tam gdzie włoski wyrastają). Ale szyja po nocy wyglądała koszmarnie - plamy czerwone, łuszczenie, swędzenie itp. Może to dlatego że w tych miejscach wydobywało się w nocy trochę potu toksycznego. Powiem tylko tyle - walczyłam z tym długo bo nie chciało przejść. Po jakimś czasie znowu się posmarowałam tym syfem (dla upewnienia się, bo może to jednak nie po tym) i wszystko zaczęło się od nowa. Koszmar! Obserwujcie czy was to nie spotka. Może nie ... Może to tylko ja miałam pecha ...

Gość przypadkowo tu wszedłem
na ulotce jest napisane: Uwaga! Jeżeli przed zastosowaniem Etiaxilu skóra nie była całkowicie sucha, lub też zastosowano jednorazowo zbyt obfitą ilość preparatu, lub nie pozwolono skórze całkowicie wyschnąć to może pojawić się uczucie pieczenia lub alergiczna reakcja skóry. W rzadkim przypadku w powiązaniu z zastosowaniem podobnych do Etiaxilu preparatów może wystąpić podrażnienie skóry. W razie pojawienia się takich objawów należy przerwać chwilowo stosowanie. Ja nie stosowałem jeszcze ale Może dlatego miałaś takie objawy? Pozdrawiam

Gość Aaaaaaa
Dnia 29.03.2010 o 22:24, Gość elutka_malutka napisał:

A ja wam powiem tylko tyle - uważajcie na ten skuteczny ale bardzo syfiasty środek. Po kilku miesiącach stosowania (a tak się cieszyłam!) dostałam straszliwego uczulenia - głównie na szyi i w innych miejscach trudno dostępnych np. w zgięciu pod cyckami (bo mam spory rozmiar), a nawet w tzw. intymnym miejscu. Było swędzenie, wysypka, a potem strupy. Nie wiedziałam że to po tym bo pod pachami nic nie było - ani śladu. I nawet juz tak nie piekło jak na początku (trzeba smarować bardzo delikatnie, minimalnie i tylko pośrodku pachy, tam gdzie włoski wyrastają). Ale szyja po nocy wyglądała koszmarnie - plamy czerwone, łuszczenie, swędzenie itp. Może to dlatego że w tych miejscach wydobywało się w nocy trochę potu toksycznego. Powiem tylko tyle - walczyłam z tym długo bo nie chciało przejść. Po jakimś czasie znowu się posmarowałam tym syfem (dla upewnienia się, bo może to jednak nie po tym) i wszystko zaczęło się od nowa. Koszmar! Obserwujcie czy was to nie spotka. Może nie ... Może to tylko ja miałam pecha ...

Jaka pusta lala hahaha. Syfiasty, bo akurat TY dostałaś uczulenia? To jak ktoś ma uczulenie na jakiś lek bądź krem to jest on syfiasty? Śmieszna jesteś. Nie wszyscy dostają alergii, jest to zdecydowana mniejszość niż większość także następnym razem włącz myślenie i nie pisz takich bzdur;)