Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzia_111

włosy kręcone

Polecane posty

Gość madzia_111

mam problem z moimi włosami, niby mam kręcone włosy ale strasznie mi się one nie podobają -są sianowate i matowe próbowałam wielu kosmetyków ale i tak za każdym razem wynik był ten sam- traciłam tylko pieniądze a obiecanego efektu nigdy nie było... proszę poradzcie mi jakis sprawdzony i dobry kosmetyk bo na razie moja najlepszą przyjaciółką została gumka od włosów...

ale ten krem zostawiasz na wlosach normalnie, czy go zmywasz?? bo ja tez mam podobny problem. po myciu nawet nie czesze wlosow bo od razu robi mi sie szopa.... :(

aha, rozumiem, a czy wtedy oprocz tego kremu stosujesz jakas pianke? bo ja jak nie uzyje pianki, to po kilku godzinach loki mi sie rozpadaja i wygladam jak strzyga :( moze zaraz sprobuje, bo juz nie mam pomyslu ciagle kitka, jak nie mam kitki to pusze pakowac tej pianki tyle, ze sa az sztywne w dotyku, ale wtedy chociaz trzymaja sie \" w kupie\" a od nadmiaru pianki dostaje uczulenia, i tak wkolko :( czasami juz trace cierpliwosc do tych moich lokersow :(

wlasnie ide je myc :) zastosuje ten krem zobaczymy. a bez pianki ci sie nie pusza?? nie rozpadaja ci sie loki na mniejsze?? bo mi sie wlasnie tak dzieje po myciu od rau skret fajny ale wyjde na chwile od razu z jednego skretu robi mi sie kilka skretow i wtedy sie pusza i zaczynaja falowac, i nie sa wtedy juz skrecone.... i strzyga gotowa:)

dosyc geste, jak bylam mlodsza i chodzilam do fryzjera ( ktory zawsze mi cos spieprzyl z wlosami :/ )to za kazdym razem mowili mi ze powinnam zapuszczac i sprzedawac wlosy na peruki, bo mam \"piekne\" wlosy ...... a jak czesto je myjesz? bo ja, zeby mi sie tak nie puszyly musialabym je myc codziennie...ale nie mam po prostu na to czasu, bo nie susze ich suszarka (wtedy pusza sie od razu ;) ) a bez suszarki schna mi jakies 3 godziny.

Gość jumpi
witam wszystkich. ja też mam włosy kręcone, które są moją zmorą od 28 lat, ale mam kilka sposobów, które mi pomagają. Najważniejsze nie używać grzebienia. Ja przeczesuję włosy palcami po umyciu jak mam nałożoną odżywkę. Nie używać suszarki, lepiej jak same wyschną. konieczne jeż też użycie wosku. Niestety co rano jak zamierzam wyjść z rozpuszczonymi włosami, muszę poprawić fryzurę. spryskuję włosy mgiełką do włosów lub odżywką w sprayu i nakładam wosk lub piankę z woskiem i wtedy mogę wyjść do ludzi...

Gość jumpi
witam wszystkich. ja też mam włosy kręcone, które są moją zmorą od 28 lat, ale mam kilka sposobów, które mi pomagają. Najważniejsze nie używać grzebienia. Ja przeczesuję włosy palcami po umyciu jak mam nałożoną odżywkę. Nie używać suszarki, lepiej jak same wyschną. konieczne jeż też użycie wosku. Niestety co rano jak zamierzam wyjść z rozpuszczonymi włosami, muszę poprawić fryzurę. spryskuję włosy mgiełką do włosów lub odżywką w sprayu i nakładam wosk lub piankę z woskiem i wtedy mogę wyjść do ludzi...

Gość anulka30
ja również mam włosy lekko kręcone i niewiem czy dawnie rad co do układania takich włosów jest dobre,bo każdy skręt jest inny.Moje włosy świetnie wyglądają po zastosowniu preparatów do włosów kręconych,po umyciu nakładam odżywkę bez spłukiwania z naftą,żeby włosy się niepuszyły.Nierozczesuję ich grzebieniem,tylko palcami,następnie nakładam odrobinkę pianki do loków,a póżniej to już suszarka,ale tyko z dyfuzorem z letnim powietrzem.Na koniec odrobina lakieru,żeby ładne loki dłużej się trzymały i fryzura gotowa.

kremu nivea nie próbowałam do włosów, ale za to używam flexible curls z nivea, też się sprawdza :)