Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rysiek_bieszczady

Bóg ukrył piekło w samym sercu raju - co to oznacza wg Was?

Polecane posty

Gość mmmmmmmmm
najciemniej pod latarnia

Gość 35353
miłość jest rajem, ale w tym raju ukryte jest piekło, jakim jest trudna sztuka kompromisu...

Często to, co powierzchownie postrzegamy jako nasze szczęście, cel do którego zmierzamy za wszelką cenę, jest tylko iluzją przysłaniającą prawdziwe oblicze naszego złudzenia, zwane złem...

moze chodzi o to ze raj wogole nie istnieje... Paradox. Jestem winny dlatego, zen ie jestem winny.RAJ i PIEKOLO to skrajnosci wiec zestawiajac je ze soba znosimy je wzajemnie

Gość julilaj
Wg mnie wszystko co dobre jest nieuchronnie zwiazane z jakims bolem, cierpieniem, tudziez wyrzeczeniem. I ceną tego czegos przyjemnego jest cos niemilego. Np. gdy kogos kochasz to musisz sie liczyc z tym ze kiedys ta osobe stracisz (bo np. ona umrze przed toba) a im bardziej kochasz tym wiekszy bol ci to sprawi i tym bardziej kontrastowego uczucia do tego ktore jest teraz doznasz (od wielkiego szczescia do wielkiego nieszczescia)

Gość supergirl _
przeciez tam na początku ktoś dobrze odpisał. W raju drzewo dobrego i złego było w samym środku raju. Tam był ukryty wąż. W tym drzewie właśnie. Dlatego też oznacza to, że zło może istnieć pod przykrywką czegoś dobrego.

Gość 35353
Rysiu, wczoraj podałam to znaczenie... Słowa można interpretować na wiele sposobów, ale biorąc pod uwagę źródło, z jakiego pochodzą, znaczą właśnie to: miłość jest rajem, ale w tym raju ukryte jest piekło, jakim jest trudna sztuka kompromisu...

Gość Maciek $
35353 tak własnie postrzegam ten cytat

Gość rybak z Daru Młodziezy
Bóg ukrył piekło w samym sercu raju nasuwa sie tylko jedna myzl gorace i namietne noce ciagnace sie az do...spiewu skowronka ? raju, nie kazdy moze az tak sei zapomniec

Gość Czym jest RAJ?
Najpiękniejsza kobieta-jest rajem Dotarcie do jej serca-może być piekłem. kiedyś ktoś usłyszał to od kobiety, pięknej, tajemniczej, nieosiągalnej. Ostrzegali go wszyscy: nie jest dla ciebie, daj spokój,olewa cię. Ale on chciał udowodnić że wszyscy się mylą.Zakochany, oszołomiony ZDOBYŁ, był ślub, życie na najwyższych obrotach, dostosować się, spełnić zachcianki, uszczęśliwić swoją "zdobycz" Po 4 latach kryzys i rozwód bo do SERCA RAJU chciał się dostać ktoś inny, przed którym właścicielka RAJU nie broniła się. Straceniec, załamany, skrzywdzony kiedy mu przypomniano o owym cytacie, stwierdził: "To nie Bóg ukrył piekło, to ja wmówiłem sobie RAJ"