Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciągle z nadzieją

GŁODóWKA a TRĄDZIK...

Polecane posty

Gość Ciągle z nadzieją

Czy są takie osoby, które wyleczyły sie z trądziku dzieki głodówce, czy ma ona wplyw na stana takiej skóry?

Gość Ciągle z nadzieją
Nikt sie nie wypowie n ten temat...Prosze Was...

Gość ja tez mam nadzieje
...juz ostatnia... NIECH KTOS NAPISZE CZY GLODOWKA MU POMOGLA NA TRADZIK?? BLAGAMMMMMMMMMMMM... :(

Gość hhaaallooo

Gość ziuola
nikt nie chce napisac... czyzby nikt nie mial odwagi sie glodzic?? ehh... ja juz postanowilam, zaczynam od soboty - 6tego wrzesnia. Chce 10 dni, ale nie wiem ile dam rady. zobaczymy, poki co jestem optymstycznie nastawiona ;) wiem, ze beda ciezkie chwile, ale jestem w stanie sie poswiecic. bede zdawac realcje, moze ktos tez sie tym zainteresuje...??

Gość JAAAAAAAAAA1
Ja juz gllodowalem z mysla ze tradzik sie zmniejszy. Ale nic to nie dalo, a oprocz tego schudlem 3 kilo ;/ ale zauwazylem kiedys ze jak jadlem duzo WEGLOWODANOW to mialem wiecej syfow, naszczescie teraz tak nie mam bo wcinam duuuzo ryzu :]

Gość głodówka raczej nie
Głodówka może wręcz nasilić trądzik, nie polecam. Radzę zdrowo się odżywiać. 3 przyczyny trądziku - nadmierny łojotok, który staje się podłożem do rozwoju bakterii typu acne - nadmierne, nieprawidłowe rogowacenie ujść gruczołów łojowych - przyczyna hormonalna Lecząc trądzik, należy leczyć przyczynę, a nie objawy, radzę udać się do dermatologa.

Gość ziuola
dzekuje za wypowiedzi, chociaz ostatnia mne wkurzyla troche... "radze udac sie do dermatologa" od 9 lat chodze po przeroznych lekarzach i nic... nic a nic... zdrowo tez sie odzywiam, chociac chce przytyc to nie jem slodkiego (i tak do tego nie tyje) nie jem zadnych fast foodow... wiec chce sprobowac glodowki, moze na mnie podziala moze nie... to chyba tak jak z lekami... na jednego dzialaja na innego nie

Gość JAAAAAAAAAA1
A twoja twarz to masakra czy pojedyncze wypryski ?

Gość ziuola
JAAAAAAAAAA1 - a jak dlugo stosowales ta glodowke?? i czy naprawde w ogole nic w tym czasie nie jadles?? sama wode piles?? czytalam, ze podczas glodowki gubi sie kilogramy, ale pozniej sie to wszystko normuje...

Gość JAAAAAAAAAA1
wcinalem owoce, warzywa i pilem 3 litry wody dziennie.

Gość JAAAAAAAAAA1
A bralas juz antybiotyki ? retinoidy zewnetrzne ? Ja tradzik mam ale teraz zdecydowanie mniejszy odkad biore isotrexin (retinoid). Niedlugo skusze sie na izotek i moze wtedy bede mial swiety spokoj

Gość wystarczyło napisać
w pierwszym poście, że leczysz się u dermatologa i jakie leki stosowałaś i jak długo, kilka wyprysków na brodzie to jeszcze nie trądzik, ja mam 30 lat i nadal czasem się pojawiają, ale odkryłam fajny kremik, może używałaś z la roche effaclar k i effaclar zwykły, stosuję je od 2 tyg. effaclar k na noc, a zwykły na dzień, bardzo dobrze nawilżają i nie przetłuszczają skóry, cera zrobiła się matowa, rozszerzone pory znikają i jest lepiej nawilżona, a pryszcze znikają ja przez ponad 15 lat stosowałam -dawercin, skinoren, differin, dalacin, tetracykliny, hormony, peeling azjatycki, teraz się przymierzam do mikrodermabrazji, bo pryszcze pojawiają mi się ciągle w tych samych miejscach, więc chyba przyczyna tkwi w skórze właściwej mój lekarz zdecydowanie odradził mi głodówkę, zalecił dietę śródziemnomorską, ale nie stosowałam zbyt rygorystycznie, więc nie wiem czy skuteczna

Gość ziuola
masc, kremy - praktycznie wszystko przerabialam, czulam se jak krolik doswadczalny. ostatnio bralam w mniejszych ilosciach dexamethason (steryd) o ile dobrze nazwe pametam, przepisala mi go endokryynolog po badaniu hormonow (testosteron blisko gornej granisy, a DHEA 4 razy ponad max granice), teraz juz hormony w normie, a problemy wcaz sa... to nie jest kilka pryszczy na brodzie, co chwile cos powstaje, z 3 tyg temu jak mi klka obok wyszlo, to wygladalam jakbym od kogos oberwala... w czasie okresu jest ok, a po... juz gorzej nestety. teraz kolejna konsultacja zendokrynolog zobaczymy co powie, ale chce glodowke sprobowac... bo przyczyna na pewno tkwi gdzies w srodku... wymaz z garla nic nie wykryl, wymaz z krosty nic nie wykryl a robilam te badania wiele razy, wiec widocznie trzeba szukac jeszcze glebiej JAAAAAAAAAAAAAAAA1 - czytalam sporo juz o glodowce, musi byc pewien okres przygotowawczy, poznej sama glodowka, minimum 10 dni, nic a nic w ogole nie mozna jesc! maly kawalek jablka nawet wszystko psuje! po prostu organizm musi przestwic sie na odzywianie wewn. jak mu sie pokarmu nie dostarcza to wtedy szuka czegos innego do spalana, m.in rozne zlogi, bakterie, ktore sa w naszym oragizmie nieraz od wielu, wielu lat... wpisz sobie na google. pl "glodowka" pierwsza stronka, ktora sie ukaze jest naprawde fajna, cala przeczytalam i stwierdzilam, ze co mnie nie zabije to mnie wzmocni, najwyzej nie wytrzymam, ale chce sprobowac, a na pewno latwo sie nie poddam, taka glodowka dziala tez bardzo dobrze na rozne inne rzeczy... warto poczytac o tym, ale wlasnie podstawa jest, aby nc w czasie glodowki nie jesc, poznej jest tez okres wychodzenia z glodowki...

Gość JAAAAAAAAAA1
Moze i tak jest ale ja wole miec wiecej syfow niz byc anorektykiem .. Niedlugo bede bral Izotek to bede mial moze wkoncu koniec tego problemu. OBY !

Gość wystarczyło napisać
zapewne u ciebie przyczyna tkwi w hormonach, życzę powodzenia w głodówce, będę tu zaglądała, u mnie na szczęście po uregulowaniu hormonów-trwało to ponad 4 lata- nie jest tak źle, mam jeszcze pozostałości po torbielach, może ta mikrodermabrazja zlikwiduje je do końca.

Gość ziuola
co do izoteku to tez sie zastanawialam, ale ma duzo skutkow ubocznych... a chcalabym kiedys miec dzieci.. a nie chce jakimis tabletkami nie wiem co sobie zrobic, bo na szczescie nie mam pryszcza na pryszczu.. ale tez nie mam za dobrze no ale trzymam kcuki za Ciebie!! a co do mikrodermabrazji to rowniez trzymam za nia kciuki, aby cos to dalo:) ja se napalilam na glebsze zluszczanie... kolezanka miala dziury na twarzy i po 1 zabiegu ma lepiej. ale jeszcze kilka musiala by miec, wiec mi by 1 taki starczyl... bo lasery za duzo ne pomagaja, kwasy delikatne to... szkoda czasu i kasy na takie dojezdzanie i powtarzanie zabiegow no coz, kazdy wybiera co jest dla niego najlepsze:)

Gość wystarczyło napisać
Powiem wam co myślę na temat Izoteku i jego odpowiedników. Jestem farmaceutą i widziałam pacjentów przed i po kuracji. Efekty były na prawdę super! Jeżeli nic nie pomaga i to warto. Kuracja jest droga i nie każdego stać. Co do działań ubocznych, ciąży itp- jeżeli na 2 tyg. przed rozpoczęciem kuracji zrobimy test ciążowy, i kurację zaczniemy w następnym cyklu miesiączkowym, poprzedzonym jeszcze jednym testem i jeżeli po zakończeniu kuracji nie zajdziemy w ciążę, przynajmniej tak długo jak trwała kuracja, to nie ma żadnego ryzyka. Inaczej lek nie byłby dopuszczony do obrotu. Lekarz dokładnie wszystko tłumaczy i zaleca bardzo skuteczną antykoncepcję, a najlepiej abstynencję seksualną, podczas leczenia.

Gość ziuola
tak, ale... m chodzi generalnie o przyszlosc, nie wiadomo jakie skutki beda tego w przyszlosci, bo to jest bardzo silny lek i nie chcalabym, aby cos za kilka/kilkanascie lat bylo nie tak... ale tez slyszalam, ze bardzo pomaga, to tzw. ostatnia deska ratunku

Gość alagość
Rozumiem was bardzo dobrze, ja mam 18 lat i się glodzilam , po pewnym czasie pojawialky się wypryski, też prlbowalam wszystkiego, trzeba uważać przedewszystkim na jedzenie, i ostre rzeczy ,