Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemmm

Przetłuszczające się włosy- pomocy!

Polecane posty

Gość niewiemmm

Mam problem, starsznie przetłuszczają mi się włosy, muszę je myć codziennie, już wieczorem są lekko przetłuszcząne. Wiem, że wiele osób ma taki problem, może ktoś zna metody, żeby przedłużyć świeżość włosów?? co zrobic, żeby się tak nie przetłuszczały??? Czekam na sparwdzone rady ;)

Gość niewiemmm
nitk nie ma takie problemu?? ani nic nie poleca??

Gość DD...
POKRZYWA JEST DOBRA ,PICIE ZIół POKRZYWY

Gość zuza.
szampon z czarnej rzepy ;)

Gość niewiemmm
a gdzie można kupić tą pokrzywę do picia? A ten szampon pomaga, sprawdziłyście już to?

Gość niewiemmm
widzę, że mało osobó zainteresowanych tym topikiem ;/ szkoda

Gość asdfghjjj
Moim zdaniem powinnas je przetluscic. Nie myc jakis czas.

Gość AlinA.
Może brakuje Ci witaminy PP? Dermatolog zapytał się mnie (byłam u niego z trądzikiem), czy szybko przetłuszczają mi się włosy. Powiedziałam, że tak i przepisał mi PP. Biorę ją i wydaje mi się (po 2 miesiącach), że włosy wolniej się przetłuszczają. Może więc warto porozmawiać z lekarzem? Trzeba znaleźć przyczynę :)

Gość DO AlinA
a powiedz jak było w Twoim przypadku z włosami? jak szybko przetłuszczały się Twoje włosy, a jak jest teraz po tej kuracji witaminą PP? i jaką stosujesz? ile razy dziennie? i ile to kosztuje?

Gość niewiemmm
przetłuścić próbowałam i to nie raz i żadnych oczekiwanych efektów nie przyniosło. Napisz jak z tą wiatminą PP, jakie efekty, po jakim czasie , ile kosztuje?

Gość AlinA.
Włosy myłam zawsze wieczorem i następnego dnia, wieczorem, wyglądały już niezbyt ładnie. Teraz też myję codziennie, ale włosy wyglądają lepiej (nawet wieczorem). Witamina PP jest bardzo tania, popytaj w aptece, może coś doradzą (ja biorę 2 razy dziennie po jednej tabletce). Najlepiej byłoby chyba zapytać lekarza, bo to z jego polecenia zaczęłam ją brać. On określi dawkę i długość takiej kuracji. Z witaminami też trzeba uważać, bo można je przedawkować, a nie chciałabym Ci zaszkodzić swoimi poradami :)

Gość papieroski_nie
cos w tym musi byc no jak ja rzucilam pety to mi sie zaczely strasznie pretluszczac!!! a w petach jest witamina PP

Gość _potydka_
ja np nie mogę płukać pokrzywą ,bo jestem blondynką. Nic mi nie pomaga, myje codziennie i już jestem do tego przyzwyczajona, tylko najgorzej zimą:o a uzywam róznych szamponów do przetłuszczających się włosów

Gość w papierosach
witamina PP :D:D:D ło matko kto cikobieto takie bzdury nagadał?? heheheheh dobre:D

Gość hehe laska chyba bredzi od
nadmiaru PEPEtów:D

Gość hehe laska chyba bredzi od
a tak w ogóle to ziarno SEZAMU zawiera bardzo dużo witaminy PP :)

Gość vegaa
a witamina pp w tabletkach jest tylko na recepte:( ale tania

szampon POLLENA TRZY ZIOŁA do włosów tłustych z pokrzywą, szałwią i czymś tam :D rewelacja !!!!

kiedys miałam problem z przetłuszczaniem się włosów. zauważyłam że szybko mam przetłuszczone po szamponach reklamowanych w tv. kupowałam kiedys rózne nivea, loreala, timotej avon itp. wiekszość stoi na mojej półce w łazience i zarasta. poszłam do sklepu i kupiłam zwykły szampon z eva natura za ok 3 zł. ziołowy ja uzywam rumiankowy ale są tez z innymi ziołami. uzywam już od kilku miesięcy i nie narzekam na przetłuszczanie. do tego uzywam odżywek do włosów zniszczonych. nakładam tylko na końcówki. trzymam kilka minut i spłukuję. no i wazne jest modelowanie włosów. jak idę spać z mokrymi to włosy sa takie jakieś podniecione matowe. jak je wysuszę to ułożę na szczotce to włosy sa błyszczące kilka dni. radzę odejśc od drogich reklamowanych szamponów i kupić jakiś najzwyklejszy ziołowy szampon. zauwazycie róznicę. do tego jakaś odzywka do włosów chociaz by taka bez spłukiwania tylko w jaknajmniejszej ograniczonej ilości i nakładać nie u nasady.

Gość niewiemmm
a użwyał ktoś mydła siarkowego?? Ja przez pewnien czas używałam i powiem, szczerze, ze były efekty, tlyko włosy się trochę elektryzują na początku, Stosował moż ektos je dużej??

Gość po myciu dawaj na włosy sok
z cytryny

Gość niewiemmm
jak dawac ten sok z cytryny??

Gość niewiemmmm
nie ma już rad?