Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna inez22

la roche posay --- czy to naprawdę dobre kosmetyki???

Polecane posty

Gość czarna inez22

chodzi mi o serię effaclar.wielu dermatologów ostatnio odwiedziłami każdy je polecał,żeby nie używac tych zwykłych i odłożyć sobie pieniądze właśnie na tą serię.mieliście do czynienia z tymi kosmetykami?

czarna inez, lrp i avene to bardzo dobre kosmetyki. np. kremy wysokopolkowe drozsze o kilkaset zlotych wcale nie sa jakosciowo lepsze od aptecznych ale placimy za marketing. ja mam krem active c xl przecizmarszczkowy z lrp i diora 60/80 i lrp jest lepszy. ogladalam program o takich kosmetykach i w tych wysokopolkowych bardzo czesto placimy za logo i opakowanie bo laboratoria nie sa tak dobre jak te francuskich firm produkujacych marki dermedic czy lrp. ale w przypadku diora czuje sie ten luksus i jakos sie kreci. krem za 10zl to czesto scierwo ale ten za 50 - 70 czesto jest lepszy niz markowy za 200 - 300zl. ja wyprobowalam rozne specyfiki. mnie duac postawil na nogi. i po roku doswiadczen mam swoja kosmetyczna biblie. zel do mycia twarzy - effaclar lrp plyn micelarny lrp, tonik - acne expert dermedic mleczko do demakijazu - dermetic tolerans clear pod oczy - chanel precision age - defying oraz active c lrp na twarz - biocodex biodermine, a przeciwzmarszczkowo dior 60/80 i active c xl pozdrawiam

Gość czarna inez22
bo oprócz lrp obecny dermatolog polecił mi a-dermy kremik

Gość czarna inez22
ale o a -dermie pierwsze słyszę jakiś krem z owsem ok.55zł A-DERMA KREM REGENERUJĄCY EPITHELIALE AH może rzeczywiście sobie uzbieram i zafunduje:)

Gość ja polecam zawsze LPR
tak, ja stosowałam przy klopotach z cerą jezeli leczysz tradzik to nie uzywaj calej serii Effaclar bo wiadomo ze co za duzo to za zdrowo...mnie np. podraznial Effaclar zel, tzn, mialm skore bardziej czerwoną, a to dlatego ze stosowalam juz Diferin i antybiotyk Unidox i moja cera ogolnie byla zmeczona wczesniejszym stosowaniem Brevoxylu...dlatego do mysia buźki polecila mi w oncu oani dermatolog Cetaphil Galdermy, ale wczesniej polecala ten zel z LPR, ale jednak nie mozna przesadzac ... ja mam akurat wrazliwa cere do tej pory na noc stosuje profilaktycznie Effaclar K !!! rewelacja...zaczelam go stosowac na przemian z differinem na noc....i w miare wycofywania sie juz z differinu pozostał mi ten Effaclar K na noc....i teraz stosuje juz go prawie zawsze na noc...albo jak widze ze skora go potrzebuje ;) na dzien polecam LPR Hydrpahase XL lergere- do odwodnionej skory Effaclar mat sie u mnie nie sprawdzil bo bylam po nim czerwona mozna go stosowac moim zdaniem ewentualnie juz po calym wyleczeniu, no chyba ze kogos niepodraznia...ale mim zdaniem lepiej ten krem wczesniejszy ktory podalam, poniwaz on posiada filtry szukalam wielu kosmetykow....probowalam i wiele ladowalo w koszu....az w koncu znalazlam i bardzo polecam LPR... przynajmniej wiem ze kasa jest wydana na dobre rzeczy....

Gość czarna inez22
jedna pani dermatolog też mi poleciła ten cetaphil ale w ogóle tego nie znam ani nie słyszałam a jak się go używa,bo czytałm że nie potrzeba wody a ja bez wody to nie lubie:)

La ROche Posay - bardzo dobre kosmetyki. Jeśli chodzi o Effaclar to jak wsyztskie takowe kosmetyki do cery trądzikowej są trochę przereklamowane :) Lepiej zasięgnąc porady u dermatologa :) Ale ogólnie to są najlepsze ( moim skromnym zdaniem ) z dostepnych na rynku. Swojego czasu przetestowałam wiele :)

Gość klaudia111
cze dziewczyny uzywam tej serii jest naprawde swietna i vichy jest na tym samym poziomie

cetaphil mozesz normalnie stosowac jak zel...zmywac albo i nie ja tez stosuje czasem zel z Pharmaceris Eris z serii N i pianke z serii A wiadomo ze samym LPR Effaclar sie nie wyleczy tradziku!!!!....ale są to kosmetyki bardzo pomocne!!! mi pomogly po leczeniu tradziku warto ich uzywac zeby nic nie nawrocilo :) tak mi z resztą mowila moja dermatolog....i mialam racje :) bo jest spokoj dla mnie Vichy jest podrazniające Avene tez jest ok....ale wydaje mi sie ze lepszy jest LPR.... jak mi to powidziala moja dermatolog Avene do cery tradzikowej jest bardziej dla "mlodzienczego tradziku" a ja ze stara baba po dwudziestce to polecila mi LPR....dała mi probki....i rzeczywiscie okazaly sie rewelacyjne....i kupilam i nie zalowalam :)

do Tiger Lilly przeciez ona od dermatologow takie informacje otrzymuje :P a ja moge potwierdzic ze są warte sej ceny

Gość bon jour
nie sa zle.. ich plusem jest fakt, ze nie maja substancji uczulajacych i podrazniajacych, ale jesli chodzi o nowoczesna technologie i skutecznosc, to zadna rewelacja.