Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lajzzaaa

CO TO ZNACZY ZE SIEMA MIGDALOWE OCZY??PLISS POWIEDZCIE!!

Polecane posty

Gość lajzzaaa

bo kazdy mi mowi ze takie mam i wiem ze to nie dobrze:( ale moze macie jakies foty na których ktos ma migdalowe oczy..to porównam..:(

Gość to takie opadające
smutna mina się wtedy robi, ot co

Gość dis...
takie spokojne, jakby leciutko przymknięte, czasami zdają się własnie smutne. sama takie mam :) NIektórzy mówią, że wyglądają jak zaćpane ale cóż...:P

Rozumiem, że oczekujesz komplementów :-( Albo jestes niedouczona :-( To najladniejszy kształt oka. Nadanie ksztaltu migdala to wyzwanie dla niejednej dziewczyny, po to maluje sie kreski na powiekach.

Gość właśnie to migdałowe oczy
mają najpiękniejszy kształt:P zwłaszcza jak są duże... takie ma celine dion

:-q Cos nie moge zobaczyc Twojego zdjecia, jak mi sie otworzy to cos napisze.

Gość KSKDSDS
MIGDALOWE SA OHYDNE BO NAJLEPSZE SĄ OKRAGLE OCZY!

Gość ali.9
to znaczy że zewnetrzne kąciki są leko uniesione ku górze a nie jakieś przyćmione. Niektórzy piszą tu jakieś bzdury.

Gość co za dałn ja pieprze
tak, na pewno po 2 latach ktos wroci na ten topik i przejmie sie twoją opinią upku 🖐️

Gość Morga
To chyba znaczy że wewnętrzne kąciki są lekko ku dołowi a zewnętrzne ku górze. Rusłana Korszunowa takie ma

Gość japikolealelipa
tzn lekko skośne tak seksownie skośne mądrale

Gość migdałowe oczy
Migdałowe oczy są u osób, u których zewnętrzny kącik oka znajduje się wyżej niż wewnętrzny kącik. To jest definicja migdałowych oczu.Ale to nie zawsze oznacza,ze oczy migdałowe są "skośne" lub "wąskie" NIE!! mogą być duże,otwarte i okrągłe. Ważne,żeby właśnie te kąciki oka były usytuowane względem siebie w taki sposób,jaki opisałam wcześniej.A kształt oka może być od skośnego "kociego" po duże i szeroko otwarte. Migdałowe oczy zarówno te skośne jak i szeroko otwarte będą zawsze miały "to coś" ponieważ uniesione ku górze zewnętrzne kąciki nadają oku zmysłowy akcent i koci wygląd. Wiele dziewczyn kombinuje z makijarzami,żeby takie mieć. Ja również mam migdałowe oczy.Są podłużne,ale nie skośne. Więc się nie łudźmy,że osoby o takim kształcie oka wyglądają cudownie w każdym makijarzu. Każde oko trzeba umieć podkreślić. Ja stosuję eye-liner i rysuję sobie kocią kreskę na górnej powiece w linii rzęs.Rzęsy mocno podkręcam i tym sposobem otrzymuję koci kształt,jakiego efektu niestety nie otrzymają oczy o innym kształcie niż migdałowy. Bez makijarzu natomiast moje oczy są nadal migdałowe,ale nie tak piękne jak po "podrasowaniu" wiadomo!! Inne kształty oka też są cudowne :) wszystko powinno być symetryczne i proporcjonalne do rysów twarzy.Dlatego też nie wpadajmy w obłęd,że oczy migdałowe to najpiękniejsze oczy!! Zarówno duże okrągłe jak i małe skośne też są piękne.Trzeba tylko je umieć podkreślić. Więc apel do osób,które nie mają migdałowych oczu a bardzo by chciały mieć brzmi tak: Nie starajcie się zmienić czegoś czego się nie da!! Doceńcie to co macie bo najważniejsza jest symetryczność i proporcje!!tak jak wielkie oczy nie będą nigdy pasowały do dziewczyn z malutkimi głowami a tym samym małymi twarzami.Natomiast u osób z dużą głową i np szerokimi szczękami nie będą pasowały zbyt małe i wąskie oczy.Piękno tkwi więc w proporcjach i w niczym innym!!!!! :)

Gość gość
To ja też mam migdałowe