Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dagne

BłAGAM - DORADZCIE!!!

Polecane posty

Gość Dagne

Mam bardzo dołujący dla mnie problem, pytam bo może ktoś tak miał. Spotykałam się dłuższy czas z pewnym chłopakiem, po jakimś czasie zauważylam, że swędzi go ciało, oczywiście on zaprzeczał. Rozstaliśmy się po kilku miesiącach z racji na inne przyczyny. Ale u mnie swędzenie ciała zaczęło się wzmagać, pojawiła się wysypka na ciele, również w okolicach warg sromowych. Poszłam do dermatologa, on stwierdził, ze to świerzb, zastosowałam się do zaleconej kuracji i w tej chwili na ciele nie mam już żadnych zmian, ani mnie nie swędzi ( niby po świerzbie, nawet po kuracji może jeszcze coś swędzieć przez kilka tygodni). Ale w okolicach warg sromowych to się jakby wzmocniło obecnie, mam takie brudki swędzące podskórne wielkości ziarnka grochu. Skoro na reszcie ciała mi pomogło to dlaczego tam tak jest ?? Może powinnam poczekać i zniknie?? Albo to nie był świerzb, a może jakaś choroba weneryczna?? Denerwuje mnie, że ja tak dla tego chłopaka ufałam znałam go długo, może to śmieszne, ale czemu tak sie to musiało dla mnie zakończyć, porażka.

Gość Dagne
Napiszę jeszcze, że w ciągu nocy te grudki się spłaszczają, dopiero jak mnie zaswędzą a ja zacznę się drapać, to zaczynają się uwypuklać.

Gość Dagne
prosze poradzcie

Gość ewqa2
Przejdz sie do dermatologa- wenerologa. Mozesz tez zrobic z krwi WR. Bedziesz wiedziala szybciej, czy to weneryczna , czy nie?

Gość mjmjmjmjj
zrob sobie badanie krwi na choroby weneryczne i idz do innego dermatologa...

Gość Dagne
Dzięki, a może ktoś przypuszcza, co to mogłoby być??

Gość Dagne
Zaczynam się bać, czy nikt z czymś takim się nie spotkał??

Gość nie zwlekaj tylko
idź do ginekologa. On da ci wskazówkę jakie badania masz zrobić.

Gość drema
dermatolog- wenerolog zna się na wszystkich problemach skórnych wenerycznych, albo idź do gina jak ktoś radził ja bym już dawno na twoim miejscu poszła do lekarza a nie pytała na forum, macie ludziska zimną krew! ;-)

Gość nie zwlekaj tylko
ja też bym poszła, przecież to samo nie zniknie

Gość drema
poczytaj o kile ;-) czy lekarz diagnozując świerzba pobrał zeskrobiny naskórka do badań laboratoryjnych by na 100% wykazać świerzba?

Gość Dagne
Ja juz neta w tej materii przeszukałam, czytałam też wiadomości o kile, tyle że tam napisali, że najpierw pojawia sie na narządach, a potem na ciele, a u mnie było odwrotnie( chociaż wiadomo, że takie moje ustalenia są gó**o warte). A ten świerzb to dermatolog mi stwierdziła na oko, jak to się mówi. Ale u mnie w rodzinie nikogo nic nie swędzi, tak samo u niego było, wiec może to nie świerzb był.

Gość Dagne to
samo nie zniknie! co ci szkodzi iść do lekarza, teraz to już nic nie jest ważne, czy on miał czy nie tylko jak się tego pozbyć.

Gość Dagne
Wiem, niby wiedziałam wcześniej, że powinnam wybrać się z tym do lekarza, to jednak sama nie wiem...Ale teraz mnie upewniłyście, że koniecznie powinnam, bo juz niestety głowa mi podpowiada rózne warianty choroby.

Gość z tego co wiem
z tego, co mi wiem, świerzb nie obejmuje narządów musisz iść do ginekologa

Gość Dagne
Z wielu stron, które znalazłam na necie na temat świerzbu wynika, że obejmuje on również zewnętrzne obszary okolic intymnych. Heh straszne...

Gość z tego co wiem
ale bardzo zewnętrzne natomiast świerzb ma to do siebie, że nawet po wyleczeniu utrzymuje się świąd i grudki - czasem nawet po pół roku należy nawilżać i natłuszczać ciało i dbac o higienę można tez używać maści crotamiton na te miejsca swędzace poza tym w tym przypadku należy tez zrobić test WR

Gość z tego co wiem
jeśli swędzenie nasila się w nocy, pod wpływem rozgrzania ciała, to może znaczyć, że to jest nadal świerzb czy możesz normalnie spać? cz oprócz kuracji przeprowadziłaś też dokładnie zalecenia dotyczace prania, prasowania i izolowania rzeczy?

Gość z tego co wiem
może tez byc tak, że po prostu podrażniłaś sobie te miejsca podczas kuracji antyświerzbowej - to nie są łagodne środki na pewno musisz iść do lekarza, myślę, zaróno do dermatologa, jak i ginekologa nikt Cię nie uleczy przez ekran

Gość Dagne
Wiem, ze takie sposoby lecznia nie są jeszcze możliwe :). Ze snem nie mam żadnych problemów, tak jak pisałam - te gulki w czasie snu obgasają, bo własnie się nie drapię. Mam takiego doła i szlag mnie trafia, bo własnie bardzo dokładnie wszystko zdezynfekowałm, ubrania itd. Ale już zaczynam popadać w coraz większego doła, bo zaczynam się obwiać, że to nie zniknie nigdy...

Gość z tego co wiem
to znaczy, że nie masz świerzba inaczej, to by się nasilało w nocy to, co dzisiaj Ci mogę poradzić, to kupic sobie krem dla dzieci w aptece lub rossmanie pt. sudocrem, powinno złagodzić a tak czy siak mysl o lekarzu natomiast dołować się nie ma czym przejdzie

Gość Dagne
Dzięki za wsparcie :)