Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość double trouble

pomocy...jak domowymi sposobami wyleczyc grzybice pochwy!!!

Polecane posty

Gość hahahah....
to czemu ludziom w polsce leki antykoncepcyjne sie nie naleza? za free a w anglii sie naleza he?

Gość amikaaa
o boze ale sie czepiasz. O tym ze sa tam leki za darmo dowiedzialam sie akurat od mojej kolezanki Szkotki. Czyli pewnie twoim zdaniem ona tez jakas niehonorowa bo rozpowszechnia te wiadomosci ???

Gość amikaaa
bo taki mamy rzad ktory woli placic socjalne i becikowe zamiast wydac srodki na antykoncepcje co oczywiscie byloby o wiele tansze...

Gość hahahah....
oczywiscie ze kazdy poszedl by tam gdzie jest cos za darmo i nikt nie bedzie sie buntowal ze aby koniecznie za to placic. Ja tez bym sie nie buntowala. Ale wisi mi to czy za moje wlasne bezpieczenstwo zaplace te 10 euro czy nie. nie zastanawiam sie nad tego typu spraami bo dla mnie zdrowie najwazniejsze. ja nawiazywalam tylko do tego ze Polacy nauczeni sa do tego ze wszystko powinno byc za darmo. i ze sa przyzwyczajeni ze wszystko im sie nalezy . I leczyc tez sami wiedza co jakimi metodami.

Gość hahahah....
oczywiscie ze kazdy poszedl by tam gdzie jest cos za darmo -ja tez- i nikt nie bedzie sie buntowal ze aby koniecznie za to placic. Ja tez bym sie nie buntowala. Ale wisi mi to czy za moje wlasne bezpieczenstwo zaplace te 10 euro czy nie. nie zastanawiam sie nad tego typu spraami bo dla mnie zdrowie najwazniejsze.I nie musze biegac po family planning centre gdy idzie o moje zdrowie-ide do pierwszego lekarza aby miec spokoj. ja nawiazywalam tylko do tego ze Polacy nauczeni sa do tego ze wszystko powinno byc za darmo. i ze sa przyzwyczajeni ze wszystko im sie nalezy . I leczyc tez sami wiedza co jakimi metodami.

Gość hahahah....
powiem tak - popieram idee lekow antykoncepcyjnych za darmo - bo czesto finanse sa bariera dla mlodych dziewczat...z drugiej strony moze to tez powoduje czasemwiecej watpliwosci co do podejmowania zycia seksualnego...czy to nie jest otwarta reka do uprawiania seksu bez rozwwagi? w kazdym wieku ? zbyt latwo dostepne tez moga szkodzic...hormony sa hormonami i nie jestem pewna czy te centra sprawdzaja wiek pacjentek i ich zdrwoie.... wg mnie wazne byloby tez to ze jesli jzu komus sie je daje-nalezaloby go najpierw zbadac i tak dalej. niemniej skoro sa - dzieki bogu niech sa wielu nieszczesciommoga zapobiec. p.s. w polsce mamy czarnych i oni na ZA DARMO nigdy sie nie zgodza:]

Gość hahahah....
a autorce topiku radze udac sie do lekarza:-) tak czy inaczej

Gość amikaaa
ale nie wiem czy ty mnie rozumiesz ze to nie sa jakies tam darmowe leki gorszej jakosci tylko te same jakie kupujesz w aptece wiec nie ma tu mowy o jakims oszczedzaniu na wlasnym zdrowiu. A w UK nie tylko pigulki sa za darmo ale takze prezerwatywy wiec jest wybor jesli nie chcesz brac hormonow

Gość hahahah
ale kto mowi o jakosci ja mowie o ich dostepnosci a nie jakosci

Gość hahahah
a po drugie mowiac ze poszlabym i zaplacilabym - mialam na mysli to ze rdze poprostu isc do lekarza autorce topiku bo zaniedbanie grzybicy pochwy moze rozwinac sie dalej i nie bedzie milo! i stad nie zastanawialabym sie nad pieniazkami ani tez nie szukalabym centrow planowania rodziny tylko poszla do pierwszego lekarza kolo domu!

Gość amikaaa
no to chyba ze tak. Nie zrozumialam Cie do konca. ja tez radze isc do lekarza bo objawy moga ustapic same a raczej nie byc juz zauwazalne a to nie oznacza ze choroba sie sama wyleczyla i moze pozniej doporowadzic do powaznych powiklan

Gość zastanawiam sie
czemu tutaj robia cytologie tylko raz na 3 lata ?? Nie dziwi was to troszke ? W Polsce niby raz do roku a i tak jest najwiejszy wskaznik raka szyjki macicy...

Gość bruzdakiw
no tez mnie to troszke zastanawia ale widocznie maja jakas lepsza skutecznosc tych badan. A co trzeba zrobic zeby sie dostac na takie badanie ? Placi sie cos za nie ?

Gość hahahha...
a czy to ma znaczenie czy sie placi? jak sie placi to nie zrobisz??? noto powodzenia!

Gość bruzdakiw
o boze a ty znowu swoje zaczynasz ? Pytam bo mnie to interesuje i nie bedzie to decydowalo o tym czy zrobie ta cytologie czy nie. jesli nie znasz odp na moje pyt to sie nie wypowiadaj

Gość amikaaa
za cytologie sie nie placi. Mozesz ja wykonac w przychodni u pielegniarki albo w family planing centre. Na wynik czeka sie kilka tygodni. A czemu wykonuja ja tylko co 3 lata to nie mam pojecia - mnie lekarka powiedziala ze jesli okazaloby sie ze sa jakies nieprawidlowosci albo ktos w rodzinie mial problemu to beda robione oczywiscie czesciej.

W Polsce kazdy robi sobie cytologie kiedy chce, czy robisz raz w roku czy raz na 10 lat to twoja sprawa, tutaj dostajesz imienne wezwanie na badanie, które jest wykonywane w ramach NHS. Wiec nie gadajcie, ze w Polsce robi sie raz do roku, bo nikogo to nie obchdzi jak czesto ja robicie.

Gość amikaaa
w Polsce to twoja sprawa czy robisz to badanie czy nie zreszta jak wszedzie indziej bo nikt cie nie zmusi ale chodzi o to ze w polsce mozesz je wykonac raz do roku a tutaj tylko raz na 3 lata bo jak mi powiedziono jesli nie ma wskazan i nic sie nie dzieje nie potrzeba czesciej

Gość stalowianka
Rozpuscic 1 lyzeczke octu w pol szklance wody i tym roztworem przemywac zewnetrznie pochwe(nie dawac do srodka) a poza tym brac acidophilus(to jest probiotic-zywe bakterie)1 razy dziennie.mozna kupic bez recepty.poza tym przestac jesc wszystko co zawiera cukier i biala make.Czyli nie ma wiecej czekolad ,cukierkow,ciastek itp.Dobrze jest tez wypijac codziennie czysty sok z 1 cytryny na czczo(stopniowo zwiekszac do 10 cytryn na dzien) i tak pic codziennie na czczo.poza tym mozna jesc czysty ,dziewiczny na zimno sprasowany olej z kokosow(virgin coconut oil).Mozna nim smarowac chleb jak maslo albo 1 lyzke (duza) 3 razy dziennie jesc. Poza tym jesc duzo kefiru i jogurtu(najlepiej naturalnego bez cukru!)Wszystko to zabija grzybice.

Gość lolarose234
nie musisz isc do lekarza, jesli jestes pewna (prawie) ze jest to grzybica to mozesz kupic lek bez recepty. grzybica pochwy nazywa sie thrush i mozna kupic w aptece globulki dopochwowe badz doustne i kremy. koszt zestawu (pigulka + krem) ok 10 funtow. jesli to grzybica to powinno przejsc prawie natychmiastowo po pigulce.

Gość lolarose234
DORA - skoro nie bylas u lekarza tu jeszcze to dlaczego sie wypowiadasz? ja mialam zapalenie pecherza i od razu przepisali mi antybiotyk (tak, 100% Angielska GP). przyczyna tego, ze lekarze nie przepisuja tu antybiotykow na zawolanie jest taka, ze w wielu przypadkach np przeziebienie/grypa nie wiadomo jakie dokladnie bakterie i wirusy sa w ludzkim organizmie ("bakterie grypy" to bardzo ogolne pojecie) wiec NIE MOZNA ich zabic na slepo. mase antybiotykow przepisywanych w polsce od reki sa bezskuteczne, poprawiaja jedynie samopoczucie bo zwalaczja objawy, a przyczyny zabija nasz wlasny organizm, w czym antybiotyki wcale nie ulatwiaja sprawy.

Gość gość
leki bez recepty na niewiele się zdadzą. najlepiej wykonać test - można anonimowo jeśli się wstydzisz, np z http://e-wenerolog.pl/kategoria/testy-dla-kobiet/ i z diagnozą iść do lekarza po leki. Domowe sposoby tylko przedłużą chorobę i będzie ona co i rusz nawracać