Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blumblum

Od miesiąca nie obgryzam panokci!

Polecane posty

Gość blumblum

Czesc...wiem zara zostane zjedzona i nazwana debilka, bo co to za wyczyn... ale ja miałam ten "nałóg" od kiedy pamiętam, a dzisiaj mam juz 25 lat i ... i narazie jestem z siebie dumna, bo to było (i nadal jest) dość trudne :) No, ale moje paznokcie w końcu ... wykiełkowaly :)

Gość assseerrt
bardzo dobrze, madra dziewczynka,rozumiem cie , mam 24 lata i mialam tak samo do 22 lat , obgryzalam tak ze praiwe paznokci nie mialam, teraz mam dlugie paznokcie i nie ciagnie mnie do obgryzania,jak juz cos to skorki ale i tak rzadko,wszyscy mi zazdroszcza pieknych dlugich paznokci(bo swoich) i do tego nie rozdwajaja sie i sa git!

Gość blumblum
Dzięki Assert :) Miło wiedzieć, że nie jestem sama, bo już chwilami tak się czułam... w końcu to straszny wstyd obgryzać paznokcie i to w takim wieku. Zawsze się wstydziłam rękę podawać, a jak juz jakiś facet mie chciał w rękę pocałować, to w ogóle myslalam, ze sie pod ziemię zapadnę... A możesz mi napisać po jakim czasie twoje pzanokcie "doszły" do siebie? Bo ja mam przez to obgryzanie (tez obgryałam do krwi), strasznie zniekształconą płytkę.... czy to się kiedyś "naprawi'?

Gość assseerrt
po okolu miesiacu nieobgryzania mialam juz dosc dlugie paznokcie, wydaje mi ise ze przez takie dluuuugie obgryzanie plytka sie redukuje minimalnie, ale nie wiem dokladnie, bo od malego obgryzalam , powinno byc ok!

Gość blumblum
Dzięki Assert! I trzymaj za mnie kciuki, żeby mi "nie wróciło" :) papa

Gość GRATULUJE
:)

Gość ja mam do ciebie pytanie
to jak ze mna i wyciskaniem pryszczy

Gość blumblum
ech... kazdy ma jakies "nałogi"... mam nadzieję, że "wytrwam" (kurcze jak to czytam, to aż się sama śmieje: "wytrwam w nieobgryzaniu paznokci" :)

Gość limonek
ja jestem starsza od ciebie i wiesz wstyd sie przyznac obgryzam panokcie i wygryzam !!!!!!!! skórki moje rece to postrach nie pomagały lakiery na paznokcie ani moczenie palców w smierdzacych kroplach żołądkowych !!! pomogły mi dopiero sztuczne paznokcie:) i łapki tez ładnie wyglądają:)

Gość gdgdfgf
no to super! w nagrodę fundnij sobie wizytę u manikiurzystki i popraw dodatkowo wygląd paznokietków :), będziesz miała dodatkową satysfakcję a co spojrzysz na nie (choćby krótkie) ale ładnie zrobione, będzie ci żal ich podgryzać

Gość Pesłdo_Nim
blum blum plytka sie naprawi, ale musisz przez jakis czas przestac skubac skorke dookola niej.

Gość gdgdfgf
ja mam bardzo zniekształconą płytkę paznokci (każdy inny, nierówne, krótkie itd) ale to z powodu pewnych treningów od dziecka... więc chociaż nigdy nie obgryzałam (tylko w dzieciństwie zdarzało mi się obrywać) i tak nie są super, a jeszcze są miękkie więc muszę mieć krótkie bo brzydko się wykrzywiają, i skórki zarastają mi błyskawicznie... innymi słowy, różne są przyczyny nieładnego wyglądu paznokci ale coś da się z tym zrobić natomiast najważniejsze to czuć się wolną od natręctwa :))))

Gość limonek
teraz po roku robie sobie miesiac czasu przerwy z pazurkami ale naprawde nie obgryzasz bo akryl cięzko sie gryzie i do tego jak ja skórki gryzłam to teraz cięzko sie było dobrac do nich a jak wyleczyły sie palce z tych zadziorów krwistych:( to potem az miło na rece popatrzec zaczełam nawet nosic pierscionki:) co wczeniej było nie do pomyslenia:) no wez wyobraz sobie na obzartych do krwi palcach pierscionek naprawde polecam mi to pomogło nie wstydze sie podac reki

Gość j a mam tipsy juz
okolo 4 lat... caly czas. i nic mi sie nie dzieje. czasami jak za bardzo spiluje to mam czerwone miejscami ale potem jest wszystko ok. tipsow nie obgryzam, ale wystarczy ze jakis odpadnie to zaraz pazura wygryza ze az boli

Gość blumblum
Hej! Widzę, że naprawdę nie jestem sama i że to większy problem niz myślałam :) Niestety skorki namiętnie wycinam (zamiast obgryzac...), ale widze, że z tym też musze skończyć, żeby czuć się zupełnie "wolna od nałogu" (bo dla mnie to nałóg a nie nawyk :( ). Akryl juz nieraz sobie kładłam, ale zawsze maxymalnie wytrzymywałam z nim 10 dni, a potem, pomalutku, pomalutku zgryzałam, więc ze mnie jakiś wyjątkowo trudny przypadek... Póki co trzymam się i trzymajcie kciuki :)

Gość blumblum
No właśnie mi nawet tipsy i akryl nie pomagały tak namiętnie te pazury obgryzałam... :( Ale teraz mam mocne postanowienie i póki co daję radę :) Z pierścionkami znam ten ból- nigdy bym nie włożyła pierśionka, bo to zwraca uwagę na dłonie, a ja się moich dłoni po prostu wstydziłam!! teraz, jak już moje pzaury dojdą do siebie (może rzeczywiście fundnę sobie jakiś manicure :) ) to zacznę nosić pierścionki na 100 % !! :)

Gość cos mnie trafi
a ja zrobilam tak: kupilam w sklepie najdrozszy lakier do paznokci jaki tylko moglam znalezc!!! no i jak juz wydalam tyle forsy na lakier,to musze kiedys nim paznokcie pomalowac,bo szkoda tyle forsy zmarnowac - no i maluje:D:D:D.!