Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość k-sia

wypadające włosy i preblemy ze skora glowy

Polecane posty

Gość k-sia

no wiec tak... wypadaja mi wlosy, skora glowy na drugi dzien po umyciu swedzi i brzydko pachnie... poszlam z tym dzisiaj do pani dermatolog i uslyszalam "kazdy chcial by miec tyle wlosow a za duzo to tez nie zdrowo bo moze sie luszczyca zrobic" dodam ze patrzyla mi miedzy wlosy jakies 3 sekundy, przepisala mi cynk silice i loxon - preparat do leczenia łysienia androgenowego, juz sama nie wiem co mam myslec, ale wedlug mnie naprawde cos mam nie tak ze skora glowy, nawet juz nie chodzi o samo wypadanie bo to pewnie przez jakas chorobe co o tym myslicie? i czy orientuje sie ktos ile kosztuje badanie mikologiczne??

Mam dokładnie taki sam problem, swedząca i nadwrażliwa skóra głowy. Dermatolog długo lekceważył moje dolegliwości, bo skóra niby wyglądała normalnie, tylko czasem pojawiałao sie troche łupieżu. W końcu wymusiłam badanie mykologiczne skóry głowy i okazało się, że mam grzybicę. Dostałam leki przeciwgrzybicze na 6 tygodni i szampon przeciwgrzybiczy. Swędzenie znacznie się zmniejszyło, ale nie do końca. Kontrolne badanie nie wykazało obecności grzyba. Wcześniej stosowałam też alpicort e na wypadanie włosów i po nim bardzo zwiększyła się nadwrażliwość skóry. Obecnie niby nie jest źle, skóra swędzi znacznie mniej, włosy też nie wypadają tak bardzo, ale niestety mam wrażenie, ze choroba jest tylko zaleczona, nie wyleczona. Dermatolodzy proponują mi płyny ze sterydami, które pomagaja tak sobie, a mają skutki uboczne. Nad stosowaniem loxonu dobrze sie zastanów, to jest typowy środek na łysienie androgenowe, trzeba go stosować stale, zeby były efekty, jak przestaniesz problem może powrócić i to nasilony.

Gość Margeuritte
podnosze, tez mam podbny problem jesli autorka topiku jeszcze sie doezwie bo nie wiem co robic, po umyciu wlosow jak zaczynaja juz wysychac staarm sie nie uwzywac suszarki, zaczyna mnei swedziec skora glowy najpierw piecze potem swedzi , nie mam lupiezu czasem ale to od drapania a nie sam w sobie, wlosy blyszcza sie ale staly sie takie jakies sianowate, i elektryzuja sie z byle powodu. Ktos mi moze cos doradzic? myje wlsoy codziennie bo na drugi dzien sa tluste , stosowalam maseczke z jaja i dorzdzy ale potem wlsoy smierdza jest cos lepszego?

Gość spróbujcie headschoulders
do wrażliwej skóry głowy

radzę iść do dermatologa bo może to być grzybica lub łojotokowe zapalenie skóry :O ja miałam podobne objawy, z tym że mam łupież i jeszcze krostki mi się robiły na głowie :O dermatolog wykluczył powyższe choroby ale przepisał mi płyn robiony w aptece za 5 zł, który bardzo mi pomógł :D raz do roku chodzę po receptę i mam problem z głowy :) u mnie też na to ma wpływ szampon, którym myję głowę :O jeśli po 2 myciach strasznie mnie swędzi - to odstawiam szampon i szukam innego :) przez te lata już mniej więcej wiem jakimi mogę myć głowę (moimi faworytami są Pantene do włosów brązowych i blond) za długo też nie mogę myć głowy jednym szamponem, bo pojawiają się powyższe problemy :O dlatego po zużyciu jednej butelki - góra 2 - przerzucam się na inny szampon :D

Gość k-sia
podnosze wlosy myłam w head&shoulders, takze w pregaine a teraz kupilam sobie szampon mgielkei serum firmy radical loxonu nie uzywam, tylko troche sie wkurzylam ze na darmo wydalam 32 zlote:/ ale mam nauczke zeby pytac sie o to co wykupuje planuje zrobic sobie to badanie mikologiczne i isc z tym do innego dermatologa bo skierowania to pewnie nie uda mi sie dostac dziekuje za odpowiedzi, na pewno poczytam o wszystkich zalecanych kosmetykach

ja mam chyba łojtokowe zapalenie skóry, łupież, strupki i swędzenie - czym prędzej musze iść do dermatotloga tylko nie mam kiedy! znacie jakieś domowe sposoby chociaż na załagodzenie objawów tego g...wna???

Gość Siuup
Dermatolog to zły pomysł a szczególnie taki który postępuje tak jak w Twoim przypadku. Z takim problemem udaj się do trychologa a dalej to badania morfologia, tarczyca itp.. związane z hormonami. https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość gościówa123
polecam oprócz suplementów zewnętrznie NAMI Olej z korzenia łopianu. Leczy skórę głowy. Poczytajcie opinie w necie.

Gość randke72
Ja mam łuszczycę głowy i używam od jakiegoś czasu chociaż bardzo rzadko szamponu Clobex. Warto spytać swojego lekarza bo to konkretny lek i dobre efekty nie jakieś tam ziółka, polecam!

Gość gość
srobex, spamerskie g00wno ty jedno! :o

Gość gość
a może zabieg karboksyterapii? poprawi stan i skóry, bo leczy łuszczycę i włosów, bo zapobiega wypadaniu ;) zależy w jakim mieszkasz mieście, wiem, że w opolu możesz to wykonać w arkadii

Gość gość
Też używam clobexu bardzo mi pomógł! Polecam.

Gość kankin22
Świetny lek na łuszczycę. Nie pokona choroby ale na pewno usunie łuskę i to na długo!

Gość gość
o, spamerska d***** Galdermy znowu działa? :/

Gość fijonka5
Skuteczny i szybko działa. Polecam wszystkim, którzy mają problem łuszczycy na głowie.

Gość binka229
Używam clobexu od miesiąca przepisał mi go mój lekarz po tym jak dowiedziałam się w sumie że mam łuszczycę i poinformował że w skrócie to dużo się nie da zrobić w sprawie wyleczenia tej choroby ale po tym szamponie widzę że da się szybko usunąć łuskę z głowy mam nadzieje że nie będzie nawrotów.

Gość grażix33
Dokładnie dokładnie tak jak piszesz. Ja też uważam że to bardzo skuteczny i dobry lek na łuszczycę (na jej objawy). Nie ma idealnego rozwiązania a to jest jedyne sensowne i pewne że nie zawiedzie!

Gość gość
Clobex, la-la-la! Clobex, la-la-la! Dniem i nocą, już się rączki pocą, la-la-la! Spamki wypisuję, duże czeki otrzymuję, la-la-la-la-LAAAAAA!!! Tekst: Clobex. Muzyka: Clobex. Sponsor: Clobex. Wykonanie: :)

Gość gość
Na wypadające włosy polecam zabieg o nazwie mezoterapia igłowa skóry głowy. Sprawdzone miejsca znajdziecie na stronie www.dobrakosmetyczka.pl

Gość rami290
Należy pamiętać, że Clobex pomorze tylko jeśli to jest łuszczyca bo jeśli włosy po prostu wypadają to nic na to się nie poradzi.

Gość gość
Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!! Przestań spamować tym GÓÓÓOWNEXEM!!!