Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jusssstyyynnnkkaa

TORBIELE NA JAJNIKACH A TEST? CIĄŻĄ?

Polecane posty

Gość jusssstyyynnnkkaa

Pomóżcie mi.mam torbiele na jajniku a ostatnio robiłam testy ciążowe i wyszły róznie.jeden pozytywnie drugi jakos niewyraznie ii znowu pozytyw. Czy torbiele mogą zakłócić gospodarkę hormonalna na tyle zeby testy wyszły pozytywne?Jesli jest tu jakis lekarz to prosze o odpowiedz.

Gość jusssstyyynnnkkaa
no prosze pomóżcie mi................

Gość sabinkaNL
hmm a co pisze na testach przewaznie jest tam wymioenione co wplywa na sfalszowanie wyniku jak nie masz pewnosci zawsze mozesz isc na badanie krwi ;)

Gość sabinkaNL
mysle jednak ze torbiele nie powinny zafalszowac wyniku nie bierzesz zadnych lekow? przeczytaj ulotke, co tam pisze? na moich pisalo co falszuje wynik jezeli wyszedl pozytywny to tak najwidoczniej jest ;) nie martw sie, nie ty pierwsza masz torbiele w ciazy ;)

Gość jusssstyyynnnkkaa
musze to sprawdzic....choinka wiek ze na niektórych testach pisze własnie o torbielach.czy jeszcze któras z was miała podobnie?

Gość sabinkaNL
Poza tym w wynik u różnych obrazów klinicznych chorób, np. torbieli jajnika lub ciąż pozamacicznych (ciąża poza macicą) mogą pojawić się podwyższone stężenia hCG, powodujące błędny wynik pozytywny testu ciazowego radze isc na badanie krwi, wtedy dowiesz sie na 100% teraz niewiadomo czy to ciaza czy z porodu torbieli test jest dodatni

mysle ze raczej nie jesli test wyszedl pozytwynie to jestes w ciazy.ja sama mialam torbiele na jajnikach jak zaszlam w ciaze ,nie wiedzialam wprawdzie o nich zrobilam dwa testy wyszly pozytywnie wiec poszlam do lekarza na potwierdzenie ciazy a on zrobil mi usg dopochwowe i wtedy sie dowiedzialam ze je mam.dodam jeszcze ze hormony ciazowe dzialaja na torbiele w 90% jak lekarstwo i przewaznie one podczas ciazy sie wchlaniaja wiec glowa do gory. a mysle ze ciazy juz mozna ci pogratulowac.

zapomnialam sobie zmienic tyg hah bylo 28 a juz jest32 wiec sama widzisz wszystko bedzie dobrze