Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syszka

jaki sposób na czarne mrówki, które opanowały mój dom!???

Polecane posty

Gość syszka

poradźcie cos, nie wiem czemu robią sobie wycieczki po moim mieszkaniu, obłaża mnie:O dbam o poządek, nie mam żadnych walających sie resztek jedzenia. Jak sobie z nimi poradzic?

sa takie trutki na mrowki-faraonki, ktore przykleja sie do sciany nisko nad podloga. moze na czarne tez jest cos takiego?

Gość syszka
wyczytałam, że czarne mrówki mają gniazda poza domem, a dom odwiedzają, żeby szukać pożywienia, podobno nie dzialają na nie trutki na faraonki, sama juz nie wiem. a moze jakis bardziej humanitarny sposób? żeby odstraszyc

kupcie sobie taki proszek na mrówki, powinien być dostępny w sklepach ogrodniczych posypuje się to w miejscu ich przebiegu, one trutke wnoszą same do gniazda i tam zginą

Gość Kinga567
U mnie w bloku przez lata był ten problem i do tego jeszcze prusaki. ALe udało się pokonać - przynajmniej od dwóch lat nic nie ma. Sposób jest tylko jeden: wszyscy się umawiają i zapraszają takiego pana z jakiejś firmy zajmującej się dezynfekcją, dezinsekcją i deratyzacją. Oni mają naprawdę dobre środki i to dziś już nie oznacza pryskania po chacie, tylko robią takie plamki w kątach mieszkania, których trzeba jakiś czas nie zmywać. Ważne aby zrobili to wszyscy - bo jak wytępisz tylko u siebie to znowu przyjdą od sąsiada. Choć przekonanie do tego wszystkich jest najtrudniejsze: ludzie wolą się nie przyznawać, że mają, albo szkoda im pieniędzy. Ale szczerze mówiąc, wszelkie inne sposoby działąją tylko jakiś czas.

Gość najlepiej znaleźć
królową. Jak ją znajdziesz i zabijesz to mrówki same się wyniosą.

Gość Kinga567
:) Prawda, tylko jak? Może z armaty strzelać do niej? hehehe

galazki z modrzewia,uloz tam gdzie dreptaja mrowki na kilka dni jak uschna daj nowe.powinno pomoc:-)))

Gość najlepiej znaleźć
moja mama przypadkiem na tylnej ścianie szuflady znalazła królową i mrówki się wyniosły same.

Gość taki problem z tymi
mrówkami najlepszym sposobem jest wziąść firmę tylko uważam że taka dezyderacja nie jest obijętna jak truje mrówki to ludzi też a zwłaszcza małe zwierzatka.Pozbęde się mrówek ale przy okazji swojego ukachanego pieska może spróboje te gałazki .