Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredkova

straszna schiza....pomozcie

Polecane posty

Gość kredkova

mam klopot...zmienilam Cilest na Yasmin po kilku miesiacach stosowania...lekarz powiedzial mi,ze moge wziac nowa tabletke w 5 dniu po odstawieniu Cilestu. ja wzielam dnia 4,po to,zeby sobie wyregulowac krwawienie na bardziej dogodny termin....i tu sie zaczyna problem,ktory spedza mi sen z powiek:( otoz....skonczylam ten Cilest we wtorek,w sobote wzielam Yasmin...w niedziele i w srode troche poszalelismy z chlopakiem....a tu czytam w roznych zrodlach,ze jesli zmienia sie z mocniejszych na slabsze to nie mozna robic tej przerwy,tylko brac od razu.....a ja przerwe zrobilam,3 dniowa,ale zawsze:( i cholera,teraz sie boje ze moglam zajsc w ciaze...:( co prawda roznica miedzy Cilestem a Yasminem w estrogenie jest tlyko 0,005 ale zawsze..... dziewczyny,jest sie czego bac? bo ja juz po scianach z nerwow chodze;;;(((

Gość Margeuritte
to zalezy iel lat bierzesz tabletki i czy regularnie jak w miare regularnie z przynajmniej z rok to nie masz powopdu do zmartwien, pamietaj ze nie kazdy cykl czyli nie zawsze po okresie sie tak naprawde owuluje , owulacje ma sie w roku moze z 6-8 razy tak naprawde, wyjasnila mi to ginekolog, ja biore logest nieregularnie, z przerwami i jakos nei wpadlam choc chcialabym bardzo,\. Mylse z enie masz sie czym martwic bo te piguly sa podobne do siebie wiec bedzie ok :)

Gość gorace wargi 4
Moja rada: wyrzuc w kąt tabletki i stosujcie tylko gumki.. Ja wlasnie tak glupio robilam, zmienialam typ tabletek, czasem zapominalam na kilka dni zeby wziac i tak mi sie rozregulowalo ze przez 4 miechy nie mialam okresu w ogóle...!!! Tez mialam schize, myslalam ze w ciazy jestem...

Gość kredkova
tabletki biorę od poczatku listopada,tj mam za soba jakies 6-7 opakowan cilestu-czasem bralam tabletke np dnia odstawienia po to,zeby sobie poprzestawiac dogodnie.... a tabletki biore bardzo bardzo regularnie,o tej samej porze,zadnej nigdy nie zwrocilam ani nie mialam biegunki-skutki uboczne Cilestu byly powodem zmiany. no i kurka...teraz takie kwiatki...na ulotce jest z po 7 dniach i antykoncepcja zachowana,gin mi pow zebym wziela 5 bo tak bedzie lepiej...wzielam 4 a tu na forach czytam,ze nie powinnam robic przerwy ...a ja zrobilam 3 dniowa i 2 razy wspolzylam...bossszzzze:( gdzies jeszcze czytalam ze te okreslenia slabsze,mocniejsze mialy znaczenie kiedys,gdy te dawki hormonow sie bardzo znaczaco roznily....cholera:( a gumki...coz,ja sie boje przy tabsach a co dopiero z gumka,pewnie ciagle bym drzala ze peknie i nici z przyjemnosci..a jesli chodzi o tabsy to jestem systematyczna ,ten blad czy nie blad to nie moja wina raczej....fakt,troche obawiam sie kiedy odstawie i bede chciala miec dziecko,bo skutki tabletek bywaja straszne...ale coz,nie ma nic za darmo..... czyli co robic...wierzyc ulotce i ginowi i przestac sie zadreczac czy jednak sa powody do zmartwien?:/

Gość kredkova
up