Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

facio_brunet

Stress maturalny - jak pomoc go pokonac?

Polecane posty

Moja dziewczyna ma jutro mature z Polskiego, ja mam to juz za soba poniewaz mialem to 2 lata temu. Moja dziewzyna tak sie stresuje ze ze nie zda ze kuje do ostatniej chwili, zamiast dzien przed odpoczac i sie zrelaksowac. Kuje bo boi sie ze nie zda, wiadomo, rozumiem, tez sie uczylem ale dzien przed dawalem juz sobie siana. Widze po niej ze juz to jej na psychike siada a ja nie wiem co zrobic i jak jej pomoc. Wykorzystalem jzu chyba wszystkie argumenty a ona nadal jakbny ich wogole nieslyszala. Nie chce nawet zebym do niej przyjedzadzl w okresie matury bo potem bedzie plakac ze jej czas zabralem na nauke. Naprawde zle z nia jest, calkowicie opadła z jakichkolwiek sił psychicznych i fizycznych i bardzo mnie to martwi. Praktycznie sie do mnie nie odzywa bo sie uczy, a dzis nawet troszke chamskiego smsa od niej dostalem ale wybaczam jej to bo ona zyje naprawde w wielkim stresie i ostrzegala ze moze byc niemila nawet dla mnie. HELP !!! :(

Gość fdse
trefny przeciez ty nie masz dziewczyny .Jestesmy przegrancami.Mamy 24 lata i nigdy nie mieliscmy dziewczyny i nie bedziemy mieli.

Gość Margeuritte
wiesz ja z wlansej perspektywy powiem tak, daj jej spokoj niech jeslio chce uczy sie do ostatniej chwili. Ja tez ostatniego dnai sie uczylam przed matura, musialam zeby miec wewnetrznby spokoj ze wszystko powtorzylam, pamietam ,umiem. Ze nawet jesli nie umiem na 100% zrobilam wszystko co moglam. Ludzie roznie podchodza do sytuacji stresowych ja np nie umiem spokojnie spac i nie uczyc sie nawet jak nie wchodzi mi nic do glowy moze ona tez tak ma? A pomoc mozesz jej chyba tak ze po prostu sie usuniesz. Potem zabierz ja w fajne miejsce. To tylko matura malo kto jej nie zdaje ale wie sie to dopiero po :).

Heh, nie wiem kto tu prawde mowi :) Ale wierze, baaa wiem ze sobie rade da i zda ale chodzi o to by nie zapadła na zdrowiu, tak sie tym przejmuj ze sama mi sie przynala ze miala glupie mysli (zeby cos sobie glupiego zrobic). :( Musze jej jakos pomoc wiec zarty na bok i ruszac głowami :) Pozdr

Gość Margeuritte
matura juz jutro a jak nawet nie bedzie spala cala noc to nic sie jej nie stanie. Co do zorbienia sobie czegos.. tak mowi bo jest przerazona i boi sie ze temu nie sprosta. Kobiety sa bardziej emocjonalne bardziej przezywaja stresujące sytuacje pamietaj o tym a piszac na forum co masz zrobic, no coz. Posluchaj swojwj dziewczyny to najlepsza rada, chce miec spokoj wiec to uszanuj i jej go daj, a jak sie o nia tak boisz to pogadaj z jej mama zeby miala na nia oko i ja wsparla skoro nie chce twojej obiecnosci.

Gość Lady Macbeth
Bądź dla niej oparciem i zrozumieniem. Zwykła i naturalna rzecz, że sie dziewczyna stresuje, ja tez tak panikuję przed ważnym egzaminami i wszystkimi innymi bardzo ważnymi sprawami. Wpadnij do niej w ciągu dnia na sekunde, przywieź w prezencie jakiegos Plusza czy inne witaminki na pamięć i wzmocnienie, jakieś owoce, pocałuj w czólko, powiedz, że rozumiesz i jesteś z nią duchem a po egzaminie zatroszcz się, przytul, niech ci opowie jak było. Wszystko na spokojnie, bez nerwów. Niech ma w tobie oparcie i zrozumienie. Pomóż jej sie odstresować po maturze, może jakas kolacja albo fajna imprezka (zalezy co lubie). Dasz radę;) Powodzenia.

Dzieki za rady, mysle ze jakos sobie ja i ona poradzimy. Szkoda tylkoz e 2 tg po koncu jej matury sesja mi sie zaczyna :/ a zaraz potem wyjezdzam zagranice do ppracy. Ale cos wymysle, potrafie sie poswiecic nawet kosztem jakiegos egzaminu. Znajac zycie i tak dziekana trza bedzie brac po tym semestrze. Tak czy owak dziekuje za cenne opinie. Pozdrawiam