Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pelna obaw panna

DZiewczyny! te które miały okres w czasie swojego wesela - proszę o radę!!!

Polecane posty

Gość pelna obaw panna

Dziewczyny! W dzień mojego śłubu i wesela dostanę okres! :( Byłam u gina i przepisał mi tabletki na przesunięcie okresu brałam a okres ale na mnie nie podziałały niestety okres i tak się pojawił :( Jak na złość !!!!!!!!!!!!!pomimo również diety, mnóstwa stresu i nerwów teraz jak na złość dostaje zawsze wtedy kiedy powinnam 😭!!!!!!!! A mam dość opfity i bolesny bardzo źle się czuję aż mnie mdli - już wiem że będę musiała sobie jakoś poradzić Dziewczyny, pocieszcie mnie bo jestem załamana :( Jak sobie pomyśle, że będę tańczyć w stresie czy coś gdzieś nie przeciekło :( Normalnie wyć mi się chce...:(

Gość pelna obaw panna
dziewczyny.........pliiiiiiiiiiiis :(

Gość paulinka**83
czyli jak sądze dostałas dzis okres tak?no kurcze rzeczywiscie problem, ja tez sie tego obawiam zeby nie dostac, ale jak u Ciebie tabletki nie pomogly to ja niewiem,jesli masz zamiar pic na weselu to lepiej nie bierz tabletek przeciwbólowych , najlepiej idz do apteki i zapytaj o jakies środki łagodzące objawy okresu, włó sobie na czas ślubu tampon najwiekszego rozmiaru , i na wszeloki wypadek podpaske, wtedy na pewno nic nie przecieknie

Gość pelna obaw panna
paulinka - dzięki! Tak, dziś dostałam okres a tak się modliłam żeby poczekał te kilka dni aż odstawię orgametril :( Pójdę do gina niech mi coś przepisze w razie draki, mocnego krwawienia etc... Kurcze, miało byc tak pięknie a jest ... jak zwykle :(

a za długo ślub? Bo mogłabyś brać tabletki antykoncepcyjne, weźmiesz jedno opakowanie, nie zrobisz przerwy i zaczniesz drugie, to miesiączka nie wystąpi...

Gość pelna obaw panna
Thierry Mugler - ślub za 4 tygodnie. Z moim lekarzem zastanawialiśmy się czy włączyć tab. anty czy "mniej inwazyjne środki" w moim przypadku orgametril. Gino stwierdził jednak że u mnie lepiej nie wprowadzać pigułek. Już nic nie zrobimy, jedyne to autosugestia i dobre przygotowanie się na ten dzień z okresem :(

kurcze, to niedobrze...a moze jednak spróbuj z tabletkami...jak ja wychodziłam za mąż, to duzo wcześniej upewniałam sie i obliczałam, czy nie wypadnie mi okres, bo to musi być masakra...też mam b.bolesne miesiączki, poza tym nie wyobrażam sobie zmiany tampona w sukni...z sikaniem miałam kłopot;)Ale napewno bedzie dobrze:)

Gość sun fun
a najlepsze to jak zmieniac te tampony w sukni z trenem i halką ...

ale np tampon super czy super plus to nie musisz zmieniać często bo on jest duży i uwierz że on szybko nie nasączy się. Ja też mam mocne krwawienia i jak kupiłam tampony super to co 4 czy 5 godz zmieniam przy mocnym krawieniu. Dodatkowo podpaska, przeciwbólowy i nie będziesz czuła że masz okres.

Gość pelna obaw panna
oj dziewczyny.......................:( lecę teraz na próbną fryzurkę, ale piszcie, to zawsze wspracie dla ducha ...:(

Gość smutna panienko
a dlaczego lekarz nie chce Ci przepisać antykoncepcyjnych? Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie

Gość ---------
anty nie dla wszystkich są najlepszym rozwiązaniem, mi np rozwoliły czałą gospodarkę hormonalną organizmu, niby okres przesunęły ale po okresie miałam dodatkowe krwanwienia i do tej pory mam nieregularne długie krwawienia..... ginekolog ostrzegał mnie że coś takiego moż się wydarzyć.......

Gość zaskoczona nieco
jak powiedziałam o moich dylematach z okresem koledze to mi poradził abym sobie zatkała korkiem z butelki do wiena. Sama nie wiem...Jak myslicie?

Gość tak zatkaj sobie
korkiem, alb najlepiej wsadz sobie szyjke od butelki i niech tam ci scieka, powala mnie ludzka ciemnota!!!!

Gość pelna obaw panna
do zaskoczonej nieco - myślę, że to świetny pomysł! ja na twoim miejscu poszła bym o krok dalej, wsadziłabym całą butelkę! napewno dasz radę :P:P!!!!!!!!! na głupotę nie ma lekarstwa....

jesli do slubu sa 4 tygodnie to jest malo czasu na tabletnki antykoncepcyjne. kto wie jak sie bedzie po nich czuc to raz. a dwa, ze przy pierwszym opakowaniu wystepuja plamienia. lepiej wzielaby cos na wczesniejsze wywolanie okresu, np. o tydzien. jesli bedzie miala obfity okres w dniu slubu to niestety ale tampon to srednie rozwiazanie. szybko nasiaknie a sam slub i wesele nie trwa 5 godzin tylko zwykle od popoludnia do rana. ciekawe jak w sukni slubje go wymieni. moze w jaiegos pampersa lepiej sie zaopatrzyc? :D

ja miałam okres w dzień slubu, wzięłam najwiekszy tampon i wkładkę , nie brałam podpaski bo czułabym dyskomfort a tak było wygodnie i swobodnie:) ibuprom przed wyjsciem i w drogę:)

Gość pelna obaw panna
Oj dziwczynki - dzięki za porady! Sama nie wiem, czy na szybsze wywołanie - nic mi o takiej możliwości Gino nie wspomniał ...hmm... Tylko, jak widać na mnie i tak niewiele działa :( Pójdę jeszcze do niego i spytam, w ostateczności może coś na zmniejszenie krwawienia - tylko czy coś takiego jest...:( Kurde, jak ja przeżyję ślub w wielkich pantalonach ;) ale nie jest mi do śmiechu...:(

No ja miałam taki przypadek z okresem, co prawda był to 3 dzień, ale naprawde da się to wytrzymać! Jak boli, to środki przeciwbólowe. Ja słyszałam,że picie wapna przed spodziewanym okresem powoduje jego przesunięcie. Tak podobno robią sportsmenki. Nie wiem, nie stosowałam. Najważniejsze by dobrze się zabezpieczyć na ten dzień i oczywiście nastawić się pozytywnie, po co fakt,że masz okres ma popsuć wyjątkowy nastrój w tym wyjątkowym dniu?:)

Gość no wlasnieeeeee
ja tez chyba bede miala dziewczyny poradzcie

ja miałam mieć 1 dzień okresu właśnie 5 maja w nasz ślub - ale od ponad rok zaczęłam stosować leki antykoncepcyjne i nie robiąc przerwy po prostu nie miałam krwawienia :) - może wizyta u gina i przepisanie tableteczek ?? ;)

no i moim skromnym zdaniem jak da niektórych lepiej jak jest ten okres jakby go miało nie być w niepożądanych sytuacjach życiowych m np zaczynamy remont - i poczekamy ... nie za długo - chce już żeby nasza rodzinka się powiększyła o jedną córeczkę bądź syneczka :) jakie to słodkie :) :) ;)