Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a morze nadal szumi

czy jest szansa,ze w wieku 28 lat...

Polecane posty

Gość pozytywka mechaniczna
To miałeś szczęscie.

Gość a morze nadal szumi
martwię? tęsknię mimo, ze nie znam

A co wy na to: są ludzie będący tzw dwoma połówkami (czy jak to nazwać), ale nigdy się nie spotkają.

A czy istnieje w ogóle coś takiego jak \"dwie połówki\" ? ktoś kto do nas idealnie pasuje? :)

Gość a morze nadal szumi
to chyba Platon powiedzial, ze kazdy czlowiek rodzil sie jako hemafrodyta, ale sie rozdzielil i od tamtej pory szuka swojej polowki (tak w wielkim skrocie) kurcze a jak moja sie zagubila:(

mistka----no właśnie. A jeżeli to tylko wymysły ludzi, takie dla pocieszenia. Mówią: każdy ma swoją drugą połowę gdzieś na świecie. A może to nie prawda. ludzie spotykają się, czasem przypadkie, i to się nazywa, że ktoś odnalazł osobę mu przeznaczoną, podczas, gdy to był przypadek.

Gość maz dziewczecia urodziwego
bylo kiedys cos podobnego na filozofii, ale mimo wszystko smutne.

tak, to z \"Uczty\" Platona:) mit o androgyne. To tylko jedna wielka metafora, której my romantycznie ulegamy.

Cos to ponuro zabrzmiało:(

Gość a morze nadal szumi
ulegamy? naiwnie wierzymy? bo w cos trzeba;)

Gość rufinka
Czy rzeczywiście jest tak, że każdy ma swoją, przeznaczoną specjalnie sobie "połówkę" na tym świecie? Czy rzeczywiście na każdą i każdego z nas czeka gdzieś tam ta druga osoba i dopóki jej nie spotkamy nie zaznamy spokoju. Czy warto czekać i szukać w nieskończoność jeśli nie ma pewności, że tak w ogóle jest? Z drugiej strony, jeśli zdecydujemy się na związek nie będąc do końca przekonanymi o słuszności naszego wyboru ryzykujemy, że pisane nam przeznaczenie po prostu nas ominie i nie zaznamy prawdziwej miłości. Niektórzy jednak sądzą, że miłość rodzi się powoli i niekoniecznie jest tak, że oto pewnego dnia spotykamy nagle naszego księcia z bajki i przeszywa nas jak grom pewność, że to właśnie ten i tylko ten. Wręcz przeciwnie, nader często jest tak, że to osoba która jest w pobliżu nas od dawna po pewnym czasie okazuje się naszym przeznaczeniem i miłość rozkwita i trwa aż po grób, wcale nie wymagając jakiejkolwiek egzotyki ani niezwykłości, za to ma olbrzymią zaletę - jest wielka i prawdziwa. Tak więc, każdy sam musi odnaleźć w sobie miłość i tę osobę, którą obdarzy tym uczuciem i nie ma znaczenia czy będzie to miłość od pierwszego wejrzenia, czy przyjaźń, która z czasem staje się miłością

Kiedy się nikogo nie ma, to człowiek chce się jakos pocieszyć i wmawia sobie to i owo.

Gość rufinka
podkradlam to z innego forum, ten tekst ma sens, na prawde:), przynajmniej ja tak mysle:)

Gość a morze nadal szumi
rufinka🌼

Niewątpliwie coś w tym jest.

Rzeczywiście, bywa tak, że znamy kogoś od dawna i nagle coś zaczyna iskrzyć. Ale tez zdarza się, że widzimy jakąś osobę raz, i to już wystarczy. jak grom z jasnego nieba. wiem, bo to przeżyłam, chociaż przyznam się, że nie wierzyłam w to.

Pewqnie tak. Ale jakieś długotrwałe...:(Bardzo długotrwałe. normalnienieczęsto "wpada"mi ktoś w oko. Ale jak już "wpadnie", to mocno i na długo.

Gość a morze nadal szumi
:) dziwne to wszystko:) szkoda tylko, ze czasami krótkotrwale

dziewczyny, z przykrością muszę stwierdzić ale nam czasem odbija podczas cyklu, i to nie są ah/oh uniesienia ale zwykła chemia. W róznej fazie inni mężczyźni nam sie podobają, dostrzegamy inne cechy, inne nas kręcą. Okropna jestem? ;)

Nie rozumiem, co masz na myśli?

Gość a morze nadal szumi
ja to nawet do konca nie wiem kto mnie kreci:D wydawalo mi sie ostatnio, ze ktos mi sie zupelnie nie podoba, ale metoda odizolowania sie zaintrygowal mnie:) ale to juz za pozno

Skad ja to znam, niestety.

udowodniono niejednymi badaniami, że kobietom -w najbardziej płodnych dniach cyklu - podobają się zdecydowanie mężczyźni w s tylu macho. Czysta biologia- podświadomie wiemy,że taki samiec zapeni najlepsze geny ewentualnemu potomstwu. Z kolei w innych fazach cyklu, bardziej odpowiadaja nam opiekunczy, troskliwi panowie, którzy temu \"potomstwu\" :) zagwarantują bezpieczeństwo itd. Nawet nie zdajemy sobie sprawy w jak dużej mierze podlegamy instynktom, świadomie i nieświadomie.

mistka---- No tak, ale ten ktoś podoba na się np kilka kolejnych miesięcy bez przerwy a cykl sie ciągle zmienia. Czy chodzi ci raczej o czas w jakim kogos poznajemy?

Gość a morze nadal szumi
hmm a jesli ten pan to taki duzy dzieciak, ktorym sie trzeba zaopiekowac, to w którą faze cyklu wchodzi:D?????

metodą odizolowania? :) chyba tak każdy ma że zaczyna pragnąć tego co nieosiągalne. Bo to nas pobudza, motywuje jakoś.

Od dużych dzieciaków to ja bym się trzymała na dystans. Ale to moja prywatna opinia.

Gość a morze nadal szumi
dzieciaka podalam hipotetycznie:D ja osobiscie nie toleruje

Gość a morze nadal szumi
tylko nie wiem czy ta metoda odizolowania przyniesie cos dobreego:( ja juz nie wierze