Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość walkie-talkie

Co mi właściwie jest?

Polecane posty

Gość walkie-talkie

Forum zdrowie,zatem chciałam o coś związanego z tym zapytać. Jestem w miarę zdrowa,tylko wiecznie mi zimno,nie miałam okresu od 4 miesięcy,mam nieco słabą krzepliwość krwi. Dodam ,że odchudzałam się często i intensywnie,by dojść do rozmiaru 34/36. właściwie cały czas żyje na diecie. Czy mogę mieć niedokrwistość? Zawsze mam zimne dłonie i stopy i często miewam zawroty głowy. Nie wybieram się jednak do ginekologa,bo nie zamierzam brać leków hormonalnych od których można przytyć.Chciałam tylko spytać,czy sądzicie że to coś poważnego. Pozdrawiam.

Gość powinnaś pójść do lekarza
możesz mieć niedokrwistość, przede wszystkim zły wpływ na to ma Twoje odchudzanie, więc radzę Ci robić to w sposób kontrolowany. powinnaś pójść do lekarza i zrobić badania. możesz mieć anemię. jeśli masz słabe krążenie w nogach, możesz przez to mieć żylaki, wiem o czym mówię. widzę jednak, że bardzo zależy Ci na tym,żeby być super szczupłą. uważaj jednak, bo to może Cię zgubić. ja noszę ubrania rozmiar 38/40 i wcale nie uważam, żebym źle wyglądała, wręcz przeciwnie, uważam się za atraktyjną dziewczynę. pozdrawiam. nie lekceważ tych dolegliwości bo w przyszłości możesz żałować.

a i jeszcze jedno. nie masz od 4 miesięcy okresu i nie zamierzasz nic z tym zrobić. jeśli masz zbyt mało krwi w organizmie, to oczywiście to może być przyczyną. chyba chcesz mieć kiedyś dzieci???!!!???!!! idź do lekarza i to czym prędzej. dużo zdrowia Ci życzę.

Gość hfghgfh
Jestes kompletną idotką,która nie szanuje swojego zdrowia.Nie masz od 4 miesięcy okresu i nie byłas jeszcze u lekarza.Debilizm

Gość walkie-talkie
rozumiem krytykę.zgadzam się ,nie dbam o zdrowie tak do końca. bo nie chcę nosić rozmiaru 38. już nigdy.czułam się wtedy strasznie.a teraz jestem szczupła i wszystko byłoby w porządku.mnie to nie martwi,tylko moją mamę,choć jestem już dorosła.a dzieci mieć nie zamierzam,bo nie.byłabym beznadziejną matką:) poza tym- nigdy nie byłam u ginekologa. nie wiem jak tam jest i nie zamierzam pokonywać wstydu.

no bez przesady, nie popieram podejścia do zdrowia walkie talkie, ale o debilizm czy idiotyzm to bym jej nie oskarżała. ja np. najchętniej to bym z daleka omijała wszelkich lekarzy, muszę się długo nastrajać, żeby do jakiegoś pójść, ale jednak idę. WALKIE TALKIE idź dziewczyno do lekarza i daruj sobie te diety!!! no i co z tego że będzie szczuplutka, jeśli będziesz się źle czuć. czy wtedy Twój wygląd będzie Cię cieszył?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie musisz od razu iść do ginekologa. idź do rodzinnego, bo przyczyną braku okresu mogą być te Twoje diety. może Cię skieruje do ginekologa. to nic strasznego. nie ma się czego wstydzić. i nie myśl, że byłabyś złą matką. zakochałabyś się w swoim dziecku. widziałam to u znajomych, które też początkowo twierdziły, że nie wyobrażają sobie siebiej w roli matki. ja bardzo chcę mieć dzieci, chociaż jeszcze nie teraz.