Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sialalala

praca na wakacje w anglii

Polecane posty

Gość sialalala

Gdzie szukac? jakies oferty?

Gość dział POZA POLSKĄ

Gość sialalala
czyli?

Gość linch
a jezyk znasz ??

Gość sialalala
wydaje mi sie,ze w stopniu dosc dobrym :P

wcale nie jest juz tak ciekawie w tej Anglii... tak dla info .. :classic_cool: ale uwazam , ze mimo , ze na rynku chetnych rak do pracy nadal przybywa jest szansa na prace, jesli sie ktos postara i nie zalamie na poczatku... a szukac.. zalezy od stopnia zaawansowania jezyka.. pierwszy raz jedziesz?

Gość sialalala
Pierwszy :( zeupelnie nie wiem od czego zaczac

mozesz zachaczyc o jakies kafe, fast foody ( zawsze w okresie wakacyjnym maja male busy , wiec staff potrzebny) , centra handlowe - sklepy z ciuchamy ( chociaz mniejsze szanse) , restauracje ( i tu jako waiter, kitchen porter itd.), knajpy (glass colector, bar staff), hotele (recepcja), szpitale (pomoc do sprzatania), agencje sprzatajace.. , magazyny....itd warto zarejestrowac sie w agencjach pracy na poczatku, a noz widelec cos beda mieli (blue arrow, addecco, labour ready, i love job, angels itd) .................. tak uwazam.. ze na okres letni to tylko cos takiego..

Gość sialalala
dzieki wielkie GGabi -widze ze ejstes zorientowana w temacie:). wlasnie cos takiego by mnie interesowalo.. nie wiem tylko wlasnie gdzie suzkac :(, a o jechaniu w ciemno nie ma mowy :(

napisz sobie cv po angielsku... bedzie Ci potrzebna.. do tego po przyjezdzie musisz sobie zalatwic NIN (national insurance number- to taki odpowiednik nipu polskiego, bedzie Ci potrzebny) co jeszcze... konto w banku, zalezy jeszcze gdzie znajdziesz ta prace, ale wiekszosc pracodawcow przelewa wyplate (przewaznie w takich pracach sa to tygodniowki) na konto... nat west ma promocje na konta dla polakow (i chyba nie wymaga papierow) mozesz sprobowac tez w barclaysie (na pl prawo jazdy z tego co slyszalam mozna zalozyc konto), hsbc (utaj mam, ale do otwarcia potrzebowalam dowodow z adresem zamieszkania - rachunki itd) a jak szukac.. chyba najlepiej wychodzac ranoz domciu , i chodzeniem do wszystkich mozliwych miejsc gdzie moga potrzebowac kogos.. nie zrazac sie pierwszymio niepowodzeniami... zostawiac cv albo wypelniac application form.. aaa,, zapomnialam po przyjezdzie kup sobioe angielska karte do telefonu np O2 , ma dosc tanie polaczenia z polska rowniaz: )

do jakiego miasta jedziesz jesli mozna wiedziec? masz tam juz znajomych czy sama na obcy grunt wkraczasz?

chyba juz nie potrzebujesz pomocy z teo co widze.... no to powodzenia...

Gość sialalala
dzieki wielkie za wszystkie wskazowki, sa na miare zlota, jeszcze nie wiem gdzie, co jak- wolalabym cos tutaj zalatwic w polsce, zaklapac jakas prace i potem dopiero wyruszac..:P

www.gumtree.co.uk -->>tam masz propozycje pracy w angielskich miastach i oferty mieszkan..