Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna zwykła osoba

kolor włosów a karnacja

Polecane posty

witam chciałabym poprosic o pomoc w wyborze koloru włosów. mam karnację taką srednią, bardziej ciemną niż jasną i jestem "myszatą" szatynką. problem w tym że kiedy tylko wyjdzie słońce, bardzo szybko mnie opala ( wyglądam jak po wyjściu z solarium) moja twarz nabiera wtedy takiego koloru jakbym jadła za dużo marchewki;) chcę zafarbować włosy henną na coś zbliżonego do czarnego, jakis ciemny brąz, niestety odcienie czerwieni odpadają, bo brzydko sie to komponuje. poniżej podaję link, zdjęcie jakiejs modelki, moja twarz ma podobny kolor tylko w mniejszym stopniu na szczescie, nie jest az tak żółta ale mniej wiecej. w połączeniu z moim kolorem włosów wygląda to nieciekawie. rzęsy mam czarne, brwi grafitowe, oczy niebieskie ale nie chłodne, raczej takie niebiesko-zielone oto link http://www.centrum-modelek.pl/galerie/2180/kasiaaaa.JPG prosze powiedzcie czy będzie mi pasowała henna ciemny brąz..doradźcie

Gość NA PEWNO PASOWAŁ BY
ci ciemny czekoladowy brąz... czasem trzeba to sprawdzić

juz raz taki miałam, tym razem chce cos w tym rodzaju ale przy użyciu henny. nigdy jeszcze nie farbowałam włosów henną i nie wiem czy taki znajdę. jutro poszukam w sklepach zielarskich.. tymczasem codziennie peeling, żeby takiej żółtej gęby nie mieć;P

Gość jeśli nie chcesz zniszczyć
włosów to odpuść sobie hennę wiem co mówię, bo używałam tego cudownego środka, miał pogrubić włosy, nadać blasku i inne bzdety i nic z tych rzeczy nie sprawdziło sie, a dodam, że z natury mam lśniące, gładkie i zdrowe włosy

rozne są opinie na temat henny. niektórzy mowią że działa cudnie, inni ze niszczy wlosy. musze sie sama na sobie przekonac chyba

Gość Lalagirl
a wiec co z ta henna, jak się ja naklada, na ile itd itp. Prosze o dokladne opisanie, poniewaz nie chcę sobie znowu zj**** koloru, juz mam dość zniszczone po farbach:(

Gość taka jedna zwykla..
lalagirl henna po wyjęciu z opakowania wyglada jak bardzo drobno zmielona i wysuszona trawa, taka niby sieczka z siana, i podobnie tez pachnie, miesza sie to z gorącą wodą, nabiera wtedy takiej konsystencji jak mokre fusy po kawie, tylko ze ta henna jest jeszcze drobniejsza. trudno nałożyć na włosy ale da się.. po nałożeniu zawijasz włosy w folie a potem recznik aby ciepło sie trzymało. mozna podgrzac turban suszarką co jakis czas. trzymasz to 0,5-2 godziny (tak pisze na opakowaniu) nie wiem jaki efekt, bo własnie siedzę w turbanie;) ale pochwalę się;)

Gość taka jedna zwykla..
no to juz mowie. chciałam by był prawie czarny br az wyszedł głęboki, mocny kasztan z rudym połyskiem. nie do uzyskania przy pomocy farby;) podoba mi sie ale moze za jakis czas nałoze czarna henne. kto sie zna, czy mam odczekac i ile?

Gość taka jedna zwykla..
aaa i włosy się mi świecą jak lustro;)