Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamienie w piersiach

stwardnialo mi pol piersi

Polecane posty

karmie piersia prawie rok. nagle, z dnia na dzien, po zimnym prysznicu ujedrniajacym - pol jednej piersi zrobilo mi sie twarde. tzn tak jakby tam sie zablokowaly kanaly mleczne i boli, a nawet troche swedzi - sa same twarde grudki zbite w kamienie, ale dziecko trzymalam tam pol dnia i nie bylo mi w stanie tego odessac. do lekarza ide dopiero we wtorek, bo szybciej nie moge. Macie pomysl co to jest i czy sa jakies domowe sposoby? A moze to jakas torbiel? Ale tak z dnia na dzien? Dzieki za odp.

Gość piersi w czasie karmienia
powinno sie raczej ogrzewać niz schładzać, spróbuj oblac ciepłą wodą, rozluźnic, niech sobie pozwisają luźno, może pod wpływem zimna kanaliki sie obkurczyły, rozgrzej, masuj i dziecko przystawiaj

dzieki! no wlasnie nigdy nie mialam zastojow i nie wiem co mnie tak podkusilo, zeby je zaczac hartowac... dzieki za rade!

Gość Cycek mamki
Rozgrzej prysznicem lub ciepłym okładem.Masuj i jeszcze raz masuj i przystawiaj.Będzie dobrze

Gość piersi w czasie karmienia
i może to głupio zabrzmi, ale na zastoje dobry jest okład z liścia kapusty, to sposób naszych babek, liść kapusty sie rozbija tłuczkiem, potem przykłada do piersi, na razie ogrzewaj pod prysznicem

Gość Cycek mamki
Liście kapusty są raczej na gorączke czyli na zapalenie piersi a nie zastuj.Ale spróbować można.....

JAsne, sprobuje wszystkiego. Martwie sie, bo mama juz mnie nastraszyla nakluwaniem itd. Mam tak juz 3 dni ale nie zwieksza sie i nie mam goraczki :-( szkoda ze moj maly laktatorek tego nie moze spić choć ciągnie, że ho ho ;-)