Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monika_19

wygładzanie twarzy kwasami..

Polecane posty

Robil ktos ten zabieg u lekarza w Krakowie??? Jakie macie zdanie na ten temat?? prosze o sugestie.. dzieki:)

Gość havena
usmiech..gdzie robilas ten zabieg we Wrocku?? :)

Tylko że ja nie u lekarza a u kosmetyczki bo stężeń powyżej 50 % to się boje to też Cię interesuje ?

tak... a na czym polega roznica miedzy zabiegiem u kosnmetyczki a u lekarza???

No ja wiem, że tylko lekarz wykonuje ten \"peeling\" stężeniami kwasów powyżej 50% czyli np 75% bo wtedy to juz ponoć \"skóra płatami schodzi\" Ja robię raz w tygodniu serię około 5 zabiegów czyli 5 tyg np 25-35 % o niższym pH, więc też efekt fajny

Gość bziczek
ja robiłam yellow peel, tam jest chyba steżenie 70%, a tego kosmetyczka nie zrobi tylko dermatolog. Buzia czerwona opuchnięta, skóra luszczy sie na potęgę - biorę kilka dni zwolnienia, bo sama na swój widok w lusterku o mało zawału nie dostaje :) i biorę Heviran, bo skóra jest tak osłabiona, ze juz dwa razy przyplatała mi sie opryszczka - bardzo wówczas niebezpieczna.

Gość Przerazona7384
Ile czasu po złuszczaniu kwasami nie mozna sie opalac? Ja mam problem z tradzikiem czy kwasy pomagaja w leczeniu?

ja też miałam trądzik i właśnie pozbywam się śladów... Ale przy nasilonym trądziku tego raczej Ci nie zrobią, bo wszystkie uszkodzenia skóry powinny być wygojone, ewentualnie zabezpiecza się je wazeliną, ale niewielkie... Mi pomaga bo złuszcza silnie i chcąc nie chcąc oczyszcza tym trochę skróre, potem pory mniej się \"zapychają\" Co do opalania...skóre trzeba przez 3-4 tyg chronić zwłaszcza w lecie, ja mam krem z filtrem 40 , wkurza mnie bo jest cięzki i tłusty. Ogólnie przebarwien nie powinnio się opalać bo się utrwalają i trudniej je potem usunąć, ale tak normalnie trzeba poczekać na odnowienie naskórka czyli około 28 dni

Gość ujakok
ja mialam tradzik ale dr Widerkiewicz zrobil zlota robote :)