Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Coca cola light

Coca cola light

Polecane posty

Gość Coca cola light

Mam pytanko. Czy w ciazy mozna pic Coca cola light? Ja w ogole nie pijam kawy wiec chba moge sobie na nia pozwolic??

Gość elinova
Witam!! Ja też nie pijam kawy i jak byłam w ciąży to sama ginekolog poleciła mi picie szklaneczki Pepsi, bo miałam niskie ciśnienie. Także myślę ,że szklaneczka Tobie nie zaszkodzi. Pozdrawiam🌻

ja tez pije cole light. Light ze wzgledu na to, ze mam wysoki cukier. Takze wg mnie nie ma problemu.

wszystko z umiarem napewno nie zaszkodzi. chodzi jedynie o to zeby za duzo w organizmie nie bylo kofeiny i teiny....chyba dobrze mowie...

Gość coca coli light
nie powinno się pić jak się niema cukrzycy .Nawet czy się jest w ciąży czy nie.Inne cole można.

Gość 2445
A moje pytanie brzmi: po co w ogóle truć się takim g ównem? Btw myślisz, że ta light jest lepsza, odp brzmi, że jest o wiele gorsza.

Gość zatroskana
a wg mnie lubisz, masz ochote to sie napij. Tylko nie wiadro a szklanke :) Nic Ci nie bedzie, dziecku tez nie. Cola jest dobra zwlaszcza jak mecza Cie mdlosci i nie mozesz sobie poradzic w inny sposob :)

Gość calm down
najważniejsze, że wg lekarza nie ma problemu :) chociaż, jak same pewnie wiecie co lekarz to opinia - zdarza się, że co jeden zaleci inny wykluczy ;) mam ciekawostkę - info o pracy w coca cola - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,13823 może po lekturze wam przejdzie ochota na jej picie :)

Gość gość
A ja w życiu nie wypiłabym coli w ciąży, szczególnie light z aspartamem. Nie wierzę, że coś tak szkodliwego nie ma wpływu na dziecko. Z resztą zwykła cola ma barwnik który powoduje problemy jelitowe i nadpobudliwość szczególnie u dzieci jak i kwas fosforowy. a tu co taki napój robi z organizmem: http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,101460,7688803,Jak_napoje_gazowane_dewastuja_organizm.html Pozdrowienia od dietetyka. P.S. Jeśli już musisz wypić coś gazowanego polecam zwykłą wodę mineralną z dodatekiem cytryny - idealne na upały.

Gość gość
Jak na tym przykładzie coli pięknie widać ludzką ignorancję i nie doinformowanie, pomyślcie sobie ile ludzkiej głupoty tu ludzie wyczytają za kolejne kilka lat :O