Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mjkaaaaaaaa

Prosze o przepisy na szaszłyki

Polecane posty

Gość mjkaaaaaaaa

nigdy nie robiłam i nie mam pojecia od czego zaczac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja nadziewam na patyk wszystko, co się da: Papryka różnokolorowa pokrojona na kawałki, cebula, bakłażan, cukinia, pieczarki, a do tego boczek, piersi z kurczaka pokrojone w kostkę, kawałki karkówki, kiełbasy...Mam na myśli szaszłyki z grilla:) Podobno pyszny jest też seler, ale nie próbowałam:) A..ogień musi być maleńki, żeby nie spalić jarzyn, a żeby mięsa doszły:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ryszarda_P
Dobre jest, jesli kostki mięsa się przed lekko obsmazy. Nie zupelnie, ale tak, żeby mięsko nie było surowe - wtedy dojdzie na grillu tak szybko jak warzywa. Ja ostatnio zrobiłam szaszłyki z papryki, piersi z kurczaka zamarynowanej w przyprawie 5 smaków, cebuli i boczku. Pychotka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mozna też osobno nadziać miesa, a osobno warzywa. Wtwedy mięso może dłużej poleżeć, i potem każdemu na talerz jeden mięsny, jeden jarzynowy szaszłyk.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ALE MI CHODZIŁO
o szaszłyki upieczone w domowych warunkach, nie na grilu.Wiec gdzie mam je upiec, na patelni czy w piekarniku i czy przykryte? aha...a jaki to ma byc boczek, surowy czy wedzony?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość TO TRZEBA BYłO
OD RAZU NAPISAć, A NIE TERAZ WRZESZCZEć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ryszarda_P
Ja robiłam z wędzonego. A co do warunków domowych, to nie wiem, bo nigdy nie robiłam, myślę, że w piekarniku lub na grillu elektrycznym będzie ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość khugfy
podajcie dokładny przepis na szaszłyki, moze z piersi kurczaka? a czy z oersi nie beda za suche?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość W piekarniku
zawinięte w folię aluminiową. Wtedy nie są suche

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kristy
A ile maja się piec takie szaszłyki w piekarniku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podajcie jakis dobry przepis
na szaszłyki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ryszarda_P
No przecież jak byk tu jest parę przepisow.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jak sie
jasa szaszłyki, ale nie chodzo mi w plenerze tylko gdzies np, w restauracji, ..widekcem czy jak????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jak sie
sorry ,miało byc ''jada'' a nie ''jasa''

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość swistak no
ja robie na patelni , przykrywam folia aluminowa i sie robia, a robie z karkowki, papryka, cebula, pieczarki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szaszłykowy skrytożerca
Ja robie takie szaszłyki: 1. krewetki tygrysie i kawałaki śweżego ananasa marynuję w zalewie z soku z ananasa (moze byc z puszki), odrobinie octu winnego, łyżką cukru brązowego i z wiórkami kokosowymi, później nabijam na szpadki ananasa na zmianę z krewetkami 2. krewetki i kawałki łososia marynuję w soku z cytryny, oliwą z oliwek i pęczkiem porwanej kolendry i pietruszki. na szpadki nabjam krewetki, łososia i kawałki limonek 3. kurczaka marynuje w jogurcie, soku z cytryny i pęczku porwanej mięty, na szpadki nabijam samego kurczka 4. kurczaka marynuję w oliwie z oliwek, sosie pomidorowym, papryce chilli i czosnku, na szpadki nabijam kawałki kurczaka, plasterki boczku zwiniete w rulonik, cebulkę i paprykę, na koniec posypuję wsyztsko odrobiną cynamonu do szszłyków polecam sałakę coleslaw: kapustę drobno szatkujemy, scieramy marchewkę na dużych oczkach, i kroimy drobno paprykę, dodajemy sos: pół na pół jogurt naturalny z majonezem + sól i pieprz (nie za duzo - tyle zeby tylko "umazać" warzywa). smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klotkapsotka
Hej ;) Na szaszlyk mozesz nabic to co Ci wpdnie w rece :D ale zeby urozmaicic troche swoja kuchnie mozesz zrobic cos zaskakujacego ! Ja np przygotowywalam ostatnio te wedlug steakrock'a. Co prawda nie mam tego urzadzenia, ale na normlnym grillu tez wyszly dobrze :) http://steakrock.pl/blog/szaszlyki-z-polenty-z-cukinia-i-szynka-grillowane-na-goracym-kamieniu-steak-rock.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×