KA_LEOSIA 0 Napisano Maj 7, 2007 WITAM!OD KILKU ŁADNYCH LAT WALCZĘ Z POTWORNYMI BÓLAMI I ZAWROTAMI GŁOWY(mam30 lat), PRZY TYM TAKŻE Z DUZYM CIĄGŁYM OSŁABIENIEM. DŁUGO SZUKANO PRZYCZYNY MOICH DOLEGLIWOŚCI I WYMYŚLANO RÓŻNE...... DOKŁADNIE 4 TYG TEMU POSTANOWIŁAM ZROBIĆ BADANIE PROLAKTYNY I WSZYSTKO STAŁO SIĘ JASNE(91 norma 25)). POTEM POSZŁO JUŻ SZYBKO. DRUGIE BADANIE POZIOMU PROLAKTYNY, TRZECIE TEST Z MTC. WYSZEDŁ SZTYWNY, CZYLI NIE TAK JAK POWINIEN , PROLAKTYNA PO PODANIU TABLETKI UROSŁA BARDZO SŁABO. MOJA LEKARKA POWIEDZIAŁA ŻE REZONANS MAGNETYCZNY PRZYSADKI Z KONTRASTEM BEDZIE KROPKĄ NAD ,,I ,,POTRZEBNA DO DIAGNOZY. REZONANS ZROBIŁAM PÓŁTORA TYG. TEMU I OKAZAŁO SIĘ ŻE MAM 2MM OGNISKO ZAPALNE WIDOCZNE TYLKO W JEDNEJ PŁASZCZYŻNIE STRZAŁKOWEJ . JEST TO CHYBA MAŁY MIKROGRUCZOLAK. IDĘ Z TYMI WYNIKAMI WE WTOREK DO LEKARZA I ROZPOCZNAM LECZENIE. POSTANOWIŁAM POPROSIĆ O DROGI LEK DOSTINEX, BO WIEM ŻE INNE MAJĄ OKROPNE SKUTKI UBOCZNE, NIE CHCĘ RYZYKOWAĆ..PRZY MOICH BÓLACH GŁOWY I NIASKIM CIŚNIENIU... MAM PYTANIE CZY KTOŚ Z WAS MA TAKIE SAME OBJAWY JAK JA. PODKREŚLĘ ŻE JESZCZE NIE ROZPOCZĘŁAM LECZENIA BO WIZYTA ZA 2 DNI. BARDZO ŻLE SIĘ CZUJĘ MAM POTWORNE OSŁABIENIE ORGANIZMU, PO PROSTU LECĘ Z NÓG KAWA TEŻ NIE POMAGA, TRZĘSĄ MI SIĘ NOGI , MAM UDERZENIA GORĄCA DO GŁOWY. CZY TO PRZEZ TĄ PROLAKTYNĘ? MAM MIESIĄCZKĘ REGURALNĄ , NIE MAM MLEKOTOKU ALE CZUJĘ SIĘ W CZASIE JEJ TRWANIA BARDZO OSŁABIONA. NIE MOGĘ ABSOLUTNIE NORMALNIE ŻYĆ. CZY TO CIĄGŁE OSŁABIENIE , TEM CIAŁA 36,1 TO PRZEZ TĄ PROLAKTYNĘ? CZY KTÓRAŚ Z WAS MA TAKIE OBJAWY? JAK SOBIE Z NIMI RADZICIE. CZEKAM NA WIADOMOŚĆI, POZDRAWIAM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martha83 0 Napisano Sierpień 23, 2007 hej! ja mam 24 lata. na początku miałam tylko problemy z miesiączką, szwendałam się po różnych lekarzach i można powiedzieć, że w końcu trafilam na właściwego. obowiązkowo badanie PRL. no i wynik wyszedł nieciekawy. gdyby przyjąć, że norma to 0-30, to ja miałam prawie 330. rozpoczęłam leczenie bromergonem. z początku było trudno, bo organizm musiał się przystosować do leku, ale teraz jest już ok. na szczęście nie mam żadnych przykrych dolegliwości z nim związanych. leczę się od prawie dwóch lat. w lipcu trafilam drugi raz do szpitala na kontrolne badania. wcześniej musiałam odstawić lek. poziom PRL był już wtedy wysoki, bo ponad 250 po 3 tyg. nie brania. miałam zrobiony rezonans magnetyczny przysadki mózgowej. wykryto mikrogruczolaka o wymiarze 3x4mm. na razie ciągle biorę bromergon i niedługo jadę na kolejne badania. co do objawów... u mnie jest to ogólna nerwowość, potliwość, bóle i zawroty głowy i wspomniane u Ciebie uderzenia gorąca. ciśnienia rewelacyjnego też nie mam. co do temperatury to nie pamiętam kiedy w szpitalu, rano, miałam 36\'6. przeważnie było to 36\',36\'1... póki co czekam na kolejną wizytę. może dowiem się jak zwalczać niedogodności i normalnie żyć. pozdrawiam serdecznie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KA_LEOSIA 0 Napisano Sierpień 26, 2007 WIDZĘ, ŻE NIE TYLKO JA MAM TAKIE PROBLEMY Z TYM MIKROGRUCZILAKIEM.- MARTHA 83- SZKODA ŻE NIE PODAŁAŚ SWOJEGO MEILA MOGŁYBYSMY SIĘ WYMIENIAĆ WIADOMOŚCIAMI JAK SOBIE Z TYM ,,OBCYM KILKUMILIMETROWYM ,, :) RADZIĆ. JA CAŁY CZS JESTEM NA DOSTINEKSIE I JUŻ ZESZŁAM DO 1/2 TABL. CO DWA TYGODNIE PRL JEST W NORMIE ALE SĄ MAŁE CIĄGŁĘ JEJ WACHANIE. MIMO TEGO NIE MOGĘ POZBYĆ SIĘ TYCH ZAWROTÓW GŁOWY I UDERZEŃ GORĄCA SZCZEGÓLNIE KILKA DNI PRZED MIESIĄCZKĄ- JESTEM NIE DO ŻYCIA. MOŻE TO SIE JAKOŚ UŁOZY I TE DOLEGLIWOŚCI TEŻ MINĄ. BÓLE GŁOWY OD KIEDY PRL TRZYMA SIĘ W MIARĘ W NORMIE SĄ SPORADYCZNE ALBO JEŻELI SĄ TP KTÓTKIE ALE BARDZO MOCNE. NIE WIEM JAK U CIEBIE , JAK SOBIE RADZISZ Z UDERZENIAMI GORACA PRZY JESZCZE TAKICH UPAŁACH JAK TERAZ MOŻE MASZ JAKIEŚ SPOSOBY ABY NORMALNIE ŻYĆ I PRACOWAĆ, BO JA NAWET NIE MOGĘ LEŻEĆ NA SŁOŃCU I SIĘ OPALAĆ, A TY?, . FAJNIE GDYBYSMY ZOSTAŁY W KONTAKCIE ..... JEŚLI BEDZIESZ CHCIAŁA NAPISZ MI MEILA . SERDECZNIE POZDRAWIAM , TRZYMAJ SIĘ I NIE DAJ SIĘ . BEDZIE OK. KA_LEOSIA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość napiszę z doświadczenia- Napisano Sierpień 26, 2007 a miałyście jakieś zaburzenia widzenia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KA_LEOSIA 0 Napisano Sierpień 26, 2007 GDY BARDZO BOLI MNIE GŁOWA ZDARZA SIĘ, ŻE MAM PAJĄCZKI LUB MROCZKI PRZED OCZAMI, ALE NIE MIAŁAM NGDY POŁOWICZNEGO WIDZENIA TAK CZESTO ZWIAZANEGO Z ISTNIENIEM MIKROGRUCZOLAKA.... MIAŁAM ROBIONE BADANIE POLA WIDZENIA ,KTÓRE WYKLUCZYŁO UCISK NA NERW WZROKOWY RÓWNIEŻ WYSTĘPUJACEGO PRZY MIKROGRUCZOLAKU ALE CZĘŚCIEJ PODOBNO PRZY MAKROGRUCZOLAKU. JEDNAK GDY BOLI MNIE GŁOWA CZUJĘ RÓWNIEŻ DYSKOMFORT W OCZACH. A JAK JEST U CIEBIE Z TYM MIKROGRUCZOLAKIEM ???? KA_LEOSIA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Madziulda 0 Napisano Sierpień 31, 2009 Witam, dziewczyny zrobiłam rezonans i w opisie zasugerowano iż mogę mieć mikro gruczolaka 5 mm. Umówiłam się z neurologiem na konsultację ale chciałabym sobie zrobić badania hormonalne aby być przygotowaną na rozmowę... Nie wiem jakie hormony muszę zbadać. W przychodni pielęgniarka też nie wie :( , na pewno prolaktyna ale co jeszcze? Będę bardzo wdzięczna - pozdrawiam Was wszystkie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach