Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gładka i piękna

MÓJ SPOSÓB NA DEPILACJĘ

Polecane posty

Gość gładka i piękna

Nie namawiam, nie zmuszam, nie oceniam :) tylko dzielę się odkrytym sposobem :) otóż jestem brunetką z niezwykle mocnym owłosieniem łonowym, żaden krem do depilacji mi nie rozpuścił tych kudłów :D woskiem potwornie bolało, depilatorem tak samo, natomiast po goleniu nie dość, że krwawiłam, to włosy pojawiały się już po kilku godzinach i niemiłosiernie swędziało :( w akcie desperacji odważyłam się na pensetę :D i co? gładziutko przez tydzień (!!!), ból przy pierwszym wyrywaniu znośny, przy następnych prawie wcale nie odczuwalny, do tego mam wrażenie, że tych włosów odrasta mniej...

Gość vcdchbjsdchb
to ty tak wlosek po wlosku wyrywasz? jejku to musi trwac wieki

Gość gładka i piękna
no, jednorazowo to trochę trwa :D ale za pierwszym razem tylko... potem jak pojawi się pojedynczy włosek, to od razu cap! go i po krzyku :)

Gość _dzwoneczek_
pipke tak mozna golic ale pod pachami gorzej... nie mowic o nogach :D

Gość to zalezy w
no, tez tak robilam.... przez pierwsze dwie-trzy depiulacje bylo super, ale potem koszmar ... wrastajace wlosy, syfy... okrponosc. mam do tejpory straszne blizny. nigdy wiecej.

Gość ja tak robiłam i efekt taki
sam jak po wosku czyli ranki i wrastające włoski, no i żeby utrzymać gładkość musiałabym całe dnie z tą pęsetą siedzieć:(

Gość zosia_samosiaaa
ale wiecie co, mnie dziwi fakt,ze wszyscy pisza ze jak sie wyrwie wlosy z cebulkami to skora jest gladka przez 4 tygodnie co jest bzdurą... jest gladka przez max 7 dniu-u mnie a jestem blondynka

Gość gładka i piękna
ja nigdzie nie napisałam o 4 tygodniach :o a co do wrastania - na początku też mi wrastały, ale nabrałam wprawy - wyrywam w trakcie gorącej kąpieli, zgodnie z kierunkiem wzrostu włosa, po depilacji smaruję łono grubą warstwą kremu (zwykły Nivea) no i codziennie podczas kąpieli peeling (tutaj stosuję masaż szorstką myjką, bo chemiczne peelingi mi szkodzą)

o 4 tygodniach to raczej tylko w reklamach mówią.... jak już napisałam efekt taki sam jak po wosku (w obu przypadkach wyrywa się włoski z cebulkami) więc po co się tak męczyć z tą pensetą? Dobry pomysł z tym peelingiem, moze to pomoże na wrastanie. A wosk polecam cukrowy Perfecta, nogi depiluje niemal idealnie.

Gość przecież napisane wyżej..
że woskiem bolało, a pensetą nie.. :o

mnie pensetą i to dłużej bo przecież wyrywanie pensetą trwa dłuzej niż oderwanie plastra wosku...

miało być - mnie pensetą bolało

Gość gładka i piękna
też ja nie mówię, że w Twoim przypadku musi być podobnie :) mnie woskiem bolało, bo to jest jednorazowe wyrwanie wielu włosów, i to pod włos :o a pensetką sobie skubiesz spokojnie i sama dawkujesz ból :) mnie teraz już wcale nie boli :)

zgadzam się - co komu pasuje. Jak dla mnie skubanie włosków łonowych to sport dla wytrwałych i cierpliwych, ja wolę sporty ekstremalne - ciach i po krzyku:) a i tak laser najlepszy:)

Gość gładka i piękna
auć :) to ja wolę wersję lightową :) no i jest tańsza :) laser? hmmm, jakoś się nie mogę przekonać :o po pierwsze boję się, że wydam mnóstwo kasy, a włosy i tak odrosną... boję się też, że NIE ODROSNĄ , a mnie się zmieni zachcianka i będę chciała mieć np. paseczek :D :D :D poza tym ten laser to potwornie drogi jest, nie szkoda kasy?

Gość mysia17
ja tez robilam penseta...jak sie nasmaruje to miejsce kremem to bol jest prawie ze nie odczowalny....

szkoda:) dlatego się z tym woskiem męczę, ale miło by było się pozbyć problemu raz na zawsze.

Gość zosia_samosiaaaa
a jak nazywa sie ta znielczulajaca masc ktora dziewczyny uzywaja przed depilacja?

Gość Maała
jak ja wyrywałam na próbę pojedyncze włoski łonowe, to zaczęły wrastać i mi blizny zostały :/

Gość dfgs
wy na serio mówicie?! Na serio o tych depilatorach i pensetkach?! To chyba jakiś żart.... Ja kiedyś próbowałam depilatorem (z ciekawości). Złapało mi jednego włosa, wyrwało i nagle pojawiła się ogromna kropla krwi, któa rosła i zaczęła spływać po nodze. Myślałam że się zesikam z bólu. TYLKO JEDEN WŁOS!! A wy całe łono depilatorem?! :O Jak to możliwe?! Czy tylko ja mam tak ukrwione i owłosione łono?!

Gość dfgs
sorry, miało być: ukrwione i unerwione (a nie owłosione) łono Owłosionego raczej nie mam, jestem blondynką.