Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość caitiri

au pair USA

Polecane posty

Gość caitiri

Chciałabym poczytać trochę na temat tego, jak wygląda życie au-pair w USA, bo mam zamiar zostać jedną z nich. Dlatego chciałabym się dowiedzieć, czy nie znacie jakichś stronek z blogami takich dziewczyn (chłopcy też oczywiście mogą być) albo jakieś fora, gdzie mogłabym poczytać, albo porozmawiać z osobami, które się tym zajmują. Gdyby ktoś miał jakieś stronki, to bardzo proszę o podanie. Z góry dziękuję.

Gość caitiri
Nikt nie ma żadnych kontaktów? Jakieś stronki albo forum, bardzo proszę. Ale nie chodzi mi o stronki firm zajmujących się tym (pośredniczących). Z góry dziękuję :)

Gość caitiri
Dziękuję bardzo. Nie ma tam wielu praktycznych informacji, ale przynajmniej coś :) To może chociaż ktoś był w USA jako au pair? Albo teraz jest? Jak to wszystko wygląda, czy jesteście zadowolone/leni? Myślicie, że warto?

Gość buenosdias
zapierdziel na maksa, pracujesz po 10 godzin dziennie, traktuja cie bardziej jak sprzataczke niz opiekunke do dziecka. Lepiej pojedz do UK...

Gość caitiri
Nie chcę do Uk, do UK byłam na wakacjach, teraz też jadę na kilka miesięcy. Zależy mi na USA. Nie chcę ciągle jeździć w to samo miejsce, chcę pozwiedzać, poznać świat :) A poza tym, to tam jest normowany czas pracy. max. 45h/tydzień z tego co wiem. Normalna norma.

Gość buenosdias
45h pracujesz tylko w USA, w krajach europejskich norma jest 30h. Jezeli traktujesz to jako wycieczke krajoznawcza to ok, ale pamietaj, ze bedziesz ciezko pracowac, chyba, ze bedziesz miala wyjatkowe szczescie i trafisz na normalna rodzine.

Gość caitiri
Traktuję to jak coś, na czym mi zależy. Poza tym jest oczywistą rzeczą, że takiej "wycieczki" nie dostaje się za darmo. Coś za coś. Wiem jak to wygląda. Nie traktuję tego jako sposobu na zarobienie kokosów bez wysiłku, bo nie temu ma ten program służyć. Ale też nie jest to obóz pracy. I daje szansę na zobaczenie czegoś, poznanie czegoś... Swoją drogą, moja siostra była jako au pair przez rok w jednej z europejskich stolic. Nie powiem, żeby normą w Europie było 30h, co to to na pewno nie. A poza tym o wszystko można się umówić z rodziną. Są jakieś normy, ale warunki można negocjować. Wiadomo, że każda rodzina ma inny tryb życia. W każdej rodzinie praca będzie wyglądała inaczej.

Gość caitiri
up up upup