Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość godzinkaaa

bierzecie tabletki co do godziny???

Polecane posty

Gość godzinkaaa

jak w temacie czy bierzecie tabletki co do godziny?!?!? ja biorę różnie czesto 2 godziny za późno ;-/ zastanawiam się czy to może obniżyć skuteczność..... na ulotce jest napisane żeby brac o stałej porze.... stała pora dnia to wieczór itd. jak jest u was? ma ktoras mozliwosc zapytania o to swojego ginka? dziekuje!!!

Gość godzinkaaa
własnie na forum znalazłam taką informację :"tabletek nie bierze się o określonych godzinach!!!to największy mit na świecie bierze się je o okreslonej porze. np. rano(bez róznicy czy o 7 czy 11) lub np przed zaśniećiem ( bez wzgledu na to czy zasypiasz o osmej czy dwunestej)...tak więc jeśli zrobisz tak jak piszesz to absolutnie nie zmniejszy skuteczności!!!" jak myślą pozostałe dziewczyny?? badz może jest jakiś ginekolog na kafe?

niby tabletki powinno się brać o tej samej porze, więc dokładna godzina nie ma dużego znaczenia, jednak nie można \"ociągać\" się w nieskończoność. Te 2 godz. o których Ty mówisz to jest żaden problem i nie obniżają skuteczności... Więc nie musisz się tym martwić. Ja staram się brać o tej samej godzinie, bo tak mi lepiej, ale zdarzają się godzinne przesunięcia- nie przejmuję się tym!

Gość gernada
Sa tabletki(nie znam nazwy),ze trzeba brac co do minuty

Branie co do minuty ma jeszcze jeden plus. Po kilku miesiacach bardzo regularnego brania. często krwawienie z odstawienia jest o tej samej porze;-)

ja biore tuz po obudzeniu - jak tylko budzik zadzwoni przez to unikam zapomnienia. na niektorych ulotkach jest napisane, ze jest tolerancja 2 godzin (dot. pory brania) czyli 1 godz wczesniej i 1 pozniej

z tabletką mozna sie spoźnic do 12 godzin, wiec- autorko temautu- Twoje 2 godzinne spoźnienia na pewno nie obniżą skutecznosci pigułek, mi tez sie to czesto zdaża