Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3210

Makaron z twarogiem - na słodko lub na słono, jak sie robi?

Polecane posty

Gość 3210

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dla każdego coś taniego
gotujesz makaron dodajesz sera białego sól i trochę oleju pyszne to jest, przynajmniej raz na tydzień robię taki na obiad :) mój tato oczywiście musi z mięsem, do dodaje tam sobie jakichś skwarek :o czy kiełbasy w kostce, podsmażonej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Na słodko dodajesz cukru i śmietany można też dodać owoce, ale ja z reguły jak robię na słodko to bez sera tylko z owocami, cukrem i śmietaną ( a tak w ogóle to nie przepadam za słodka wersją makaronu, bo to podobno profanacja) Na słono to na makaron rozkruszam ser i posypuję skwarkami usmażonymi z surowego boczku i polewam troszkę tym tłuszczykiem wytopionym ze skawareczek i tą wersję uwielbiam ale rzadko robię bo brat nie lubi a ojciec musi dbać o dietę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość na słodko
to polewam makaron posłodzoną smietaną? a na słodko z wtarogiem to jak zrobic? niektorzy chyba robia tez na słodko z twarogiem i owocami, wiecie jak to sie robi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mieszasz twaróg i śmietanę oraz owoce w miseczce i polewasz tym makaron Jeśli chcesz żeby ser był wyczuwalny w tym sosie to warto kupić taki ściślejszy dość zwarty który pokruszysz Ja jak napisałam wcześniej sera do takiego słodkiego sosu nie daję Najczęściej robię ze świeżymi truskawkami lub jagodami w sezonie, ale można też zrobić z mrożonych owoców tylko je trzeba przedtem rozmrozić, ale nie przepadam za makaronem na słodko, więc robię go bardzo rzadko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość frFRE
a ja robię tak: na patelni podsmazam boczek, dodaje cebulke gdy jest podduszone to wrzucam makaron i biały pokruszony ser, dodaje troche soli, podsmażam aż ser się troche rozpuści i mniam mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja najpierw rozgniatam twarog z jogurtem (wersja dietetyczna) lub ze smietana dodaje cukier do smaku i na koniec wrzucam makaron, bardzo szybka i smaczna potrawa,a zapomnialam czasem do sera dodaje aromat wanilinowy.na slono nie robilam bo nie przepadam .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja najpierw rozgniatam twarog z jogurtem (wersja dietetyczna) lub ze smietana dodaje cukier do smaku i na koniec wrzucam makaron, bardzo szybka i smaczna potrawa,a zapomnialam czasem do sera dodaje aromat wanilinowy.na slono nie robilam bo nie przepadam .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mutu
ja robię makaron z jagodami i śmietana :D...smakuje jak pierożkiz jagodami, a robi sie tylkow 15 minut ;P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość makalaa
a jak robisz te jagody ze smietana do tego makaronu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a wlasnie, ze nie!
Najlepszy makaron z bialym serem jest polany rozpuszczonym maslem! I Do tego cukier i niebo w gebie!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość u mnie w domu sie robilo
u mnie w domu sie robilo zawsze na slodko - makaron mieszalo sie z twarogiem (wymieszanym ze smietana lub serkiem homo waniliowym, cukrem, czasami jakas wanilia itp. na gladka mase), a latem zazwyczaj dodatkowo dorzucalo sie rozgniecione truskawki. makaron zwykle typu swiderki, kolanka itp. na slono u mnie sie jadlo twarog tylko w pierogach ruskich.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×