Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

czesc juz wczoraj podjelam ten sam temat ale malo osob mi odpisalo a ja mam pytanko. moja corcia ma ciemieniuche ale pod schodzacymi luskami jes rozowa grudkowata skora, wiec chcialam spytac czy to normalne?jesli nie to co to moze byc? a i obawiam sie ze kilka dni temu zbyt mocno jej to wyczesywalam mimo ze mam bardzo mieka szczoteczke, ale zauwazylam w kilku miejscach malutkie czerwone kropeczki czyli podeszla jej krewka. byc moze luski byly za mocno przytwirdzone a ja za wczesnie je wyczesywalam. czy moglam jej cos zrobic?corcia ma 2, 5 miesiaca. prosze o odpowiedzi.

Gość skkkkkkkkkkkkk
Sprawdź czy to nie skaza białkowa, pediatara przepisze maść, idź nie czekaj,

mi to wyglada na uczulenie,bo pod ciemienucha normalnie powinna miec normalna skore bez chrostek czerwonych,dziwne to ,idz do lekarza.

Gość kitkit
Ja tez uzywalam bardzo miekkiej szczotki do wyczesywania lusek a i tak skorka na glowie zostala podrazniona,wiec moze u Ciebie to samo...Jednak powinnas isc z maluchem do lekarza!

Gość alkaaaa
u mnie ciemieniucha niestety była pierwszym objawem skazy białkowej. Wyczesywałam, natłuszczałam, cudowałam i nic ...

no wlasnie poszlam do pediatry . stwierdzila na ta chwile stan zapalny i przypisala elocom plyn do stosowani przez 3 dni.