Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koza koza 222

jak to jest z tymi firmami ubezpieczeniowymi ?

Polecane posty

Gość koza koza 222

hej , czy ktoś z Was wie może jaka jest \"ścieżka kariery\" w towarzystwie ubezpieczeniowym, przeszłam pierwszy etap rekrutacji w jednej z firm (praca w kadrach) iiiiiiii teraz moje pytanie , mam mieć szkolenie , mam byc wpisana do rejestru agentów itd. , czy to to ukryte werbowanie agentów ubezpieczeniowych \"? czy każdy kto pracuje w strukturze towarzystwa ubezpieczeniowego musi mieć taki wpis, odbyte pełne szkolenie z \"usług\" i egzamin ?

Gość ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha
ha ha ha dobre, to już muszą ściemniać że potrzebują do innej pracy bo nikt nie chce przyjść na agenta. dobre, dobre

Gość koza koza 222
no właśnie ściemniają czy nie ?

Gość każda firma
ma swoje zasady. I każda inne. Na pewno zawsze potrzebni są bardziej agenci - bo oni najszybciej odpadają. Praca jest trudna ale bardzo prestiżowa i zostają niestety najbardziej wytrwali i samodzielni. Czasem jest wyścig szczurów ( ale to, jak w każdej pracy) To, że w firmie ubezpieczeniowej robi się kursy na licencję, to normalne i nic takiego trudnego. Przecież trzeba się znać na pracy firmy, w której się pracuje. Taki agent może z licencją, potem mieć większe perspektywy pracy i ma rozeznanie " o co chodzi" w ubezpieczeniach- a to już nie każdy człowiek wie. Zawsze możesz odejść, a to co się nauczysz , to Twoje. Możesz potem pracować w Multiagencjach, kancelariach brokerskich - zrobić licencję brokera np. Będziesz się znała na sprawach finansowych , kontaktach z klientami itp. A to zawsze się przyda. Niektórzy agenci przechodzą z firmy do firmy, aż znajdą swoją, w której się dobrze czują, albo taką, gdzie jest np. etat .