Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frykadelka

Środki przeciwbólowe rewelacyjne.

Polecane posty

Gość frykadelka

Myślałam że ketonal. Alke teraz wiem że Aulin. Rewelacja. 20 minut i moj ból miesięczkowy minąl bez śladu. Na efekty Ketonalu musialam czekac dłużej. Macie jakieś sprawdzone prochy..?

Gość czy Aulin jest na receptę
i ile on kosztuje?

Gość ja tez na bole miesiaczkowe
stosuje AULIN. i naprawde pomaga, po jakichs 15 min. nic innego mi nie pomagalo. on chyba nie jest na recepte, a kosztuje okolo 30 zl. ale nie wiem na 100% ile kosztuje.

Gość nie ty pierwsza
ketonal to zabójca żołądka,odradzam

Gość pomylilam sie
sprawdzialm na opakowaniu, 30 tabletek kosztuje 56 zl. i nie pisze na opakowaniu, ze wydaje sie z przepisu lekarza to chyba nie jest na recepte. ja akurat kupowalam jak mialam na to recepte bo mi. gin. przepisal.

Gość aulin na receptę
W Polsce lekarze przepisują pacjentom przeciwbólowy lek, którego sprzedaż zawieszono w Finlandii, a w USA i Niemczech nawet nie znalazł się w aptekach - donosi dzisiejsze "Życie". "Czy popularny środek przeciwbólowy aulin zniknie z polskich aptek?" - zastanawia się dziennik. "Życie" przypomina, że w Finlandii jego sprzedaż została zawieszona, bo podejrzewa się, że powikłania wątrobowe, które spowodowały śmierć jednego z pacjentów, były związane właśnie z zażywaniem leku. Fiński nadzór farmaceutyczny postanowił na razie zawiesić sprzedaż nimesulidu, głównego składnika aulinu. W Finlandii zarejestrowano bowiem coraz więcej przypadków ubocznego działania leku. U nas takich zgłoszeń jeszcze nie ma. - Nasi lekarze niechętnie informują o podobnych wypadkach" - przyznaje dr Agata Maciejczyk z Instytutu Leków. "Życie" pisze, że Polska Komisja Rejestracji Leków na najbliższym posiedzeniu zajmie się sprawą aulinu.

Gość no przeciez jak
go wezme raz na kilka m-cy 1 tabletke (bo tak mam bole miesiaczkowe, nie mam ich kazdego miesiaca tylko odczasu do czasu) to sie nic nie stanie.

Gość aulin na receptę
a czy ja ci bronię? :P

Gość frykadelka
hm, troche sie wystraszyłam. Lek jest doskonały, to fakt, ale może własnie to jest podejrzane....? a skąd ta notatka o wycofaniu..? Moge prosic o źródlo tych rewelacji...? Ketonal faktycznie źle robił mi na żoładek, wiec się ucieszyłam że mam coś innego i do tego tak skutecznego... a może macie cos jeszcze...?

Gość echh1
ja miałam potworne miesiączki, ból doprowadzał mnie do granicy przytomności, do tego nie kontrolowane wymioty i rozwolnienie, brałam różne środki przxeciwbólowe, w tym Aulin i nic mi nie pomagało, oczywiści w czasie mieisaczki prawie nic nie jadłam i kiedyś jednego dnia wziełam 6 róznych tabletek przeciwbólowych, i tak mi nic niep omogły, musiałm przeczekac kilkunastogodzinny atak bolesci za to potem przez kilka dni przez te tabletki miałam problemy z zołądkiem, dopiero tabletki anty mi pomogły teraz po 10 latach je odstawiam i już się boję co będzie z okresem, mam nadziję że wyrosłam z tych bolesci

też swego czasu brałam aulin, bo przepisywał mi je ginekolog zapewniając przy tym, że przy bolesnych miesiączkach powinnam brać tylko te tabletki, bo są bezpieczne dla zdrowia...nie wiem teraz co o tym myśleć

Gość karola15848
Tylko Gardan ! :) zawsze mam go w torebce na wszelki wypadek. Na moje dolegliwości działa cuda. To jedyny taki środek przeciwbólowy bez recepty który tak skutecznie niweluje moje bóle. A co najważniejsze działa migiem .