annnnnnna 0 Napisano Maj 8, 2007 Dałam ogloszenie \"szukam pracy jako opiekunka do dziecka\", zresztą proszę http://opiekunkanottingham.republika.pl/index.html?id=1178623672 Zaproponowałam 3Ł/h i tu zaczęły sie \"schody\" bo to niby za dużo :-(, nawet uslyszałam że \"kolezanka płaci 10Ł za dniówke niani\" no dobrze, w przypadku mojej rozmówczyni była mowa o piece ok 10 h dziennie. Zeszłam do 120Ł i jeszcze źle. Tak sie zastanawiam, przeciez au pair płaci się ok 60Ł tygodniowo oraz zapewnia dach nad głową, wyżywienie i pracuje dziewczyna tylko 5 h dziennie. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Prosze podzielcie sie ze mną, bo sama nie wiem czego oczekiwać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość babcia Jaga Napisano Maj 8, 2007 a ty jak uwazasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annnnnnna 0 Napisano Maj 8, 2007 Ja uwazam jak zaproponowałam, troszkę mnie zaskoczyla oferta tej Pani, dlatego tez o radę pytam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość shakilla Napisano Maj 8, 2007 3L za godzine?????? Zalosna jestes..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość onnaaa Napisano Maj 8, 2007 £ 3.00 za godzine???najnizsza stawka placowa w UK jest £5.35, czyli ok 4.20 za godzine..to jest baaaaaaaaaaardzo malo, nie daj sie wykorzystac:(((ludzie mysla,ze moga za darmo zatrudnic opiekunke.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annnnnnna 0 Napisano Maj 8, 2007 Łatwo mówić, trudniej zrobić. Rodzice sie krzywią na to 3 Ł na godzinę a Wy proponujecie najnizszą krajową. Powiem brzydko - szans nie ma :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość shakilla Napisano Maj 8, 2007 Nie doczytalam. Myslalam, ze to Ty chcesz zaproponowac opiekunce 3L na godzine. Absolutnie nie godz sie na taka stawke!!! Minimalna stawka to okolo 5.5, takze conajmniej tyle rzadaj. Nie odliczaj podatku, bo skoro bedziesz pracowac na czarno, rodzina nie bedzie placic za Ciebie zadnych stawek, takze 5.5 to bezwzgledne minimum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość shakilla Napisano Maj 8, 2007 Nie doczytalam. Myslalam, ze to Ty chcesz zaproponowac opiekunce 3L na godzine. Absolutnie nie godz sie na taka stawke!!! Minimalna stawka to okolo 5.5, takze conajmniej tyle rzadaj. Nie odliczaj podatku, bo skoro bedziesz pracowac na czarno, rodzina nie bedzie placic za Ciebie zadnych stawek, takze 5.5 to bezwzgledne minimum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość babcia Jaga Napisano Maj 8, 2007 no tak, szukasz pracodawcow Polakow a oni sa na dorobku przewaznie i duzo nie beda placic. Wszedzie tak jest ze Polak szuka okazji aby jak najtaniej wyszlo. lepiej polecaj sie wsrod Anglikow to z pewnoscia wiecej zarobisz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Maj 9, 2007 u nas w miescie (nie nalezy do tych duzych i znanych ) wykwalifikowane child minder biora po 2,5 funta na godzine(moze i sa takie ktore biora wiecej ale nie slyszalam) na niektorych ogloszeniach jest czasem zaznaczone ze naprzyklad nie mniej niz 10 godzin w tygodniu od znajomych wiem ze w Manchester (miasto moze nawet 3 razy wieksze od mojego) opiekunki wolaja od 2,5 do 4-5 funtow ja opiekuje sie cora znajomych (Polakow) i wlasnie dlatego ze to znajomi(poznalismy sie troche wczesniej niz potrzebna im byla opiekunka) zawolalam 2 funty rano zaprowadzam mala do szkoly(razem z moja cora) i po szkole opiekuje sie nia przez jakies 2-2,5 godzinki podanie jej obiadu to juz nie jest wielka sprawa bo jak robie dla 2 swoich to i trzecie sie nakarmi :) aaaa i opiekuje sie nia 2 razy w tygodniu no i jak jest wolne od szkoly to jest u mnie caly dzien Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annnnnnna 0 Napisano Maj 9, 2007 No wlaśnie, na kosmiczne stawki nie ma co liczyć, dlatego też nie liczę :-), chcę robić to co lubię a przy dwójce dzieci to i sensowna kwota sie uzbiera. Czas pokaże co z tego wyjdzie :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ukij Napisano Maj 9, 2007 ja mialam £6 - £7 za godzine ! wy chyba u pakistancow pracujejecie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ona.uk 0 Napisano Maj 9, 2007 inaczej sie placi, jesli opiekunka opiekuje sie obcym dzieckiem i swoimi ( albo jeszcze kilkoma innymi ) w jednym czasie,wiec nie dziwie sie, ze zarabiaja £2.00 na godzine od jednego dziecka.Inaczej sytuacja wyglada jezeli temu obcemu, jednemu dziecku opiekunka poswieca swoj czas... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
siobhan 0 Napisano Maj 9, 2007 dokladnie ona.uk jesli opiekujesz sie dzieckiem razem z opieka nad swoimi to moze byc nizsza stawka ale jesli to jest twoja praca no minimum £5.5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annnnnnna 0 Napisano Maj 9, 2007 Zaznaczylam w ogloszeniu że wlasnych dzieci nie posiadam, moja uwaga będzie skierowana wyłacznie na podopiecznego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Maj 9, 2007 Annna jesli rzeczywiscie bedziesz mu poswiecac swoj czas i pelna uwage to te 3 funty to jednak malo i zalezy w jakim wieku jest dziecko? bo jak male to potrzebuje jednak wiecej uwagi i czasu a ja biore 2 funty bo to jednak znajomi i sama mam 2 swoich dzieci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do annna.. Napisano Maj 9, 2007 ale zaznaczylas w ogloszeniu, ze bedziesz opiekowac sie dwojka dzieci...a wiec rozdzielasz uwage, wiec to jednak jest £6.00 na godzine, przy zalozeniu , ze za jedno dziecko wezmiesz £3,00 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do annna.. Napisano Maj 9, 2007 "Pragnę podjąć opiekę nad dwójką dzieci, (Państwa koszty zmaleją, dziecko będzie miało kompana do zabaw) " Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość babcia Jaga Napisano Maj 10, 2007 i co anno dostalas prace? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annnnnnna 0 Napisano Maj 11, 2007 Tak, dostałam pracę ale nie jest to opieka nad dziećmi :-( popracuję do lipca, w lipcu już jestem konkretnie umówiona z jedną mamą na konkretne godziny opieki i kwestię finansową już mamy ustaloną, najwyżej w lipcu będę szukała drugiego dziecka do opieki. Czas pokaże :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach