Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniaaaaa.

Ginekolog---Pytanie??

Polecane posty

Gość Aniaaaaa.

Hej mam problem dziewczyny,mam 27 lat nigdy nie bylam jescze u ginekologa(bardzo mi wstyd)w koncu sie zmobilizowałam i zamierzam pojsc,tylko,ze ja mam po prostu stresa,boje sie ,ze nie bede wiedziala jak sie zachowac ,jak usiac ,ze lekarz wyczuje u mnie sters ehh powiedzcie mi jak wyglada taka wizyta czy lekarz zawsze pyta sie kiedy byla ostatnia wizyta czy najpierw jest rozmowa itp,Dzieki.

Gość doda-aj
hej.naprawde nigdy nie bylas u ginekologa czy to prowokacja poprostu??

Gość amelia81
ginekolog prędzej zapyta Cię o o statnia miesiączkę niż wizytę! zaznacz na wstępie, że jesteś pierwszy raz to i Tobie będzie łatwiej i lekarzowi. Poradź sie dziewczyn na forum, a które są z Twojego miasta gdzie jest dobry gin.?

Gość Aniaaaaa.
niestety nie bylam,zwlekalam ,zwlekalam i tak mi minelo juz tyle czasu

Za pewne zapyta co Cię do niego sprowadza!! Jak zle usiądziesz to Ci powie jak masz to zrobić! I oczywiście pyta kiedy była ostatnia wizyta i z jakiego powodu!! Ale gwarantuje Ci ze wizyta u gina jest 1000 razy lepsza niż wizyta u dentysty:)

Gość Aniaaaaa.
heheh tak wiem wiem tylke,ze mnie jest po prostu wstyd,ze sie osmiesze ,ze kobieta w tym wieku jeszcze nie byla,ze po prostu lekarz mnie hmm"okrzyczy"

Gość doda-aj
wizyta wyglada mniej wiecej tak: 1.wywiad:lekarz pyta o to czy jestes dziewica cz nie,o to kiedy zaczelas wspolzyc,o regolarnosc cykli.ostatnia miesiaczke,czasem pyta czy w ostatnich 3 miesiacach chorowalas na cos, czy lezalas tez w szpitalu,jesli tak-wez wyniki badan. ryzyko raka w rodzinie,czy masz jakies problemy ze zdrowiem i co cie do niego ogolnie sprowadza, 2.badanie.zaprasza na fotel.kladziesz sie,nastepuje badanie wziernikiem,potem uciska okolice jajnikow i podbrzusza. 3.czasami zleca cytologie.pobieranie śluzu nic nie boli. 4.i juz.noczasami jjeszcze robi usg.ale to juz luz.naprawde. zaznacz ze to Twoja pierwsza wizyta.powiedz o swoim zarzenowaniu.to tylko tak brzmi-ginekolog,ale kiedy juz tam jestes i cie ada.to naprawde,poprostu lekarz,,,i tak sie to czuje ps/mam podobny problem z przyjaciolka.ona z kolei nie moze sobie wyobrazic ze rozbiera sie przed kims.

Gość Aniaaaaa.
Dziekuje Wam wszystkim

Gość tez sie boje isc

Gość doda-aj
wiesz->tak powinna wygladac wizyta,ale kazdy lekarz jest inny.zapytaj poprostu o jakiegos dobrego w Twoim miescie.i glowka do gory!kobiecesć górą!nie ma sie co wstydzic.i osobiscie polecam mezczyzn...

Gość do lekarza jak najszybciej

Gość upupupupupupuppuu

Gość do lekarza

Gość 192837
Aniu, proszę, napisz jak było. ja mam 26lat i też jeszcze nie byłam

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
dziewcvzyny nie wzlekajcie ja tewz bym nie poszla gdyby nie choroba pierwszy raz bylam w wieku 20 lat teraz mam 21 i juz bylm 3 razy jak pierwszy raz poszlam to mnie opiepszył ze mam 20 lat a dopiero pierwszy raz profilaktycznie dziewczyna powinna isc do gina jak wystapi pierwsza miesiaczka a jak sie współzyje to juz wogóle chociaz na kontrol powinno sie isc zeby dla własnej wiadomosci sie przekonac czy wszystko w porządku.Nie wiem czy dobrze mówie ale tak mi sie wydaj

ja mam 23 lata i tez pierwszy raz byłam 3 miesiace temu... miałam straszne opory i wstydziłam się, w ogóle strasznie boje sie lekarzy... ale przekonałam się ze naprawde nei ma czego sie bac... wole isc 100razy do ginekologa niz raz do dentysty... pozdrawiam

wizyta u ginekologa wcale ni jest taka straszna najgorsze jest to jak siedzisz w poczekalni i czekasz na swoją kolej ale puzniej jak juz sie wejdzie do środka to strach i stes odchodzi ja bylam wczoraj i z poczekalni chcialam uciec ale ciesze sie ze poszlam zrobili mi usg i nic nie powiedzieli ze mam jakies torbiele czy mięsniaki i teraz czuje sie jakas zdrowsza i pewniejsza 192837-IDZ DO GINA zobaczysz bedzie dobrze to nic nie boli nawet nic nie poczujesz ktos wczesniej pisal ze wizyta u ginekologa jest przyjemniejsza od dentysty i w 100% ma racje

no ja mialam 20 jak pierszy raz poszlam a teraz mam 21 i bylam wzoraj a kolejna wizyta za 2 tyg.na kontrol ja chodze do faceta spoko gosc jest z afryki i bardzo smiesznie mówi

Gość vodafone.
ja u gina bylam jak narazie dwa razy i starczy ( pierwsza wizyta koszmarna i bolesna, lekarz krzyczal na mnie ze chce hormony na bolesne miesiaczki, bo pewnie mi sie sexu zachcialo!, druhi mily i mniej bolseny) ( 20 lat) a do dentysty uwielbiam chodzic ( wiem- sadystka ) :). ginekolog- ale jak juz trzeba to trzeba. lekarz w koncu.:). pozdrawiam.