Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vesta

Przypisy końcowe w pracy mgr

Polecane posty

Gość vesta

Czy ktoś wie, jak zrobić odrębna numerację przypisów dla każdego rozdziału??? Pomocy...

podzielić tekst na sekcje wg rozdziałów i w ustawieniach przypisów - nowa numeracja dla każdej sekcji, o ile dobrze pamiętam

Nie wiem jak we wcześniejszych wersjach, ale w Word 2003 przy wstawaniu przypisu jest opcja rozpoczynania numeracji od 1 w każdej chwili, bez dzielenia na sekcje.

Gość vesta
mam Word 2003, przypisy numeruje od początku, ale tylko w przypadku pierwszefo rozdziału. kazdy kolejny numeruje nie od nowa, ale stosuje numerację ciągłą. Chodzi mi dokładnie o przypisy końowe, tzn. na końcu każdego rozdziału, a nie na dole. jak dokładnie zrobic podzial na sekcje i zmienic numeracje, bo mi to nie wychodzi???

Sekcje: stawiasz kursor na końcu każdego rozdziału i: Wstaw ---> Podział... ---> opcja: \'Następna strona\' lub \'Ciągły\' ---> OK Przypisy wstawiasz... w pierwszym rozdziale: Wstaw ---> Odwołanie ---> Przypis dolny... ---> opcje: Przypisy końcowe - Koniec sekcji; Rozpocznij od: 1; Numerowanie: ciągłe; Zastosuj zmiany do: Ta sekcja ---> Wstaw w kolejnych rozdziałach: Wstaw ---> Odwołanie ---> Przypis dolny... ---> opcje: Przypisy końcowe - Koniec sekcji; Rozpocznij od: 1; Numerowanie: ROZPOCZNIJ NOWĄ SEKCJĘ; Zastosuj zmiany do: Ta sekcja ---> Wstaw

Gość ojjjjeeejjjjjejeje
a na jaki temat piszesz?

Gość gość
Super porada, jasno i konkretnie, a przede wszystkim pomocnie ;) Twoja rada uratowała mi tyłek :)

Gość gość
W każdym programie jest chyba jakis poradnik dla wolno (powoli) myślących :classic_cool: Ja ściagnęłam sobie zamiast worda inny program, darmowy i wszystko potrafię na nim zrobić chociaż nie szukałam instrukcji ani nie pytałam na forum :p:D