Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiktoria5

świadkowie na ślubie

Polecane posty

Gość wiktoria5

czy waszym zdaniem druhna i drużba powinni być sami na weselu, czy mogą mieć osoby towarzyszące siedzące obok nich przy stole państwa młodych?

Gość Potrzebuje pomocy
jasne ze moga ;p

Gość wiktoria5
moja druhna obraziła się na mnie dowiadując o tym że drużba chce wziąć dziewczynę. Nie mogę mu powiedzieć że nie ma prawa jej wziąć bo mnie wyśmieje, a druhenka chce mi odmówić z tego powodu.

Gość to znajdź inną
co ma Ci przerządzać, u mnie drużba był z żoną a drużbina ze swoim mężem, do nagrania oboje byli, a tak to się bawili ze swoimi partnerami

Gość wiktoria5
według niej jest to nietradycyjne i mówi że skoro drużba podjął się tej roli to niech się dostosuje do bycia tylko towarzyszem druhny.

przecież często drużbowie się nie znają :O albo znają b. słabo niech każdy przyjdzie z własną parą to będzie mu raźniej a tej druhny obrażalskiej naprawdę nie rozumiem? co jej to przeszkadza? myśli że w ten sposób parę zdobędzie czy co?

o boze, co za bzdury! Skad wytrzasnales taka durna druhne? Skad ona wytrzasnela takie durne pomysly? Czy ona przypadkiem nie ma faceta, nie moze sobie nikogo znalezc i na sile nakazuje, zeby miec jakies towarzystwo?

wiktoria5 - ta tradycja już dawno chyba umarła a druhna może się gorzko zawieść - drużba przyjdzie sam, ale pewno będzie jej towarzyszył tylko w \"strategicznych\" momentach wesela

Gość ja będę...
świadkową i oboje ze świadkiem przychodzimy ze swoją "parą".

Gość wiktoria5
to prawda ona nie ma chłopaka, jest moją cioteczną siostrą i bardzo mi zależy na jej obecności ale ja na prawde nie potrafię z nią porozmawiać, bo twierdzi że w ten sposób ją tylko chcemy upokorzyć. Pomóżcie..............

Gość serce huraganu
Twoja druhna to śmieszna i nielogiczna dziewczyna.

Gość ona jest bardzo zdesperowana

Gość jestem za tobą
powinna Cię przeprosić i nie obrażać sie bezpodstawnie.Czy ona jest z ery średniowiecza czy co? Niech znajdzie faceta i nie psuje Ci przedślubnej atmosfery, powinnaś się teraz cieszyć a nie bezpodstanie się stresować.

spróbuj jej wytłumaczyć że właśnie w ten sposób może się upokorzyć. już naprawdę lepiej żeby przyszła po prostu sama niż liczyła na dobre serce i łaskę drużby a jak okaże się że drużbie się to do tego stopnia nie spodoba, że będzie się żalił gościom, że nie mógł przyjść ze swoją partnerką? naprawdę może ją ośmieszyć - już lepiej znieść samotność z godnością lub poprosić jakiegoś kolegę o towarzyszenie

juz widze pytania wszystkich: hej, a gdzie twoja dziewczyna? - nie moglem z nia przyjsc bo druhna zakazala, bo nie chciela sama siedziec i kazala, zebym byl jej para. - co za shit! - no i jeszcze muse stac obok niej w kosciele/urzedzie - wspolczuje serdecznie, trzymaj sie stary - no, jakos musze, ale po oczepinach sie zmywam, bo nie chce, zeby moja dziewczyna siedziala sama, jade do niej, a ta niech sie sama bawi. -

Gość wiktoria5
i co mam teraz zrobić? Zależy mi na niej a ona nie rozumie powiedziałam że znam kilku chłopaków którzy będą sami na weselu i pewnie chętnie by jej towarzyszyli ale ona jeszcze bardziej sie zdenerwowała.

przytocz jej moj cytat rozmowy o niej na weselu wsrod gosci - zmieni zdanie. I przypomnij jej, ze to TWOJE wesele a nie jej impreza i to ona ma sie dostosowac.

Gość wiktoria5
w pierwotnej wersji mówiłam jej że on będzie sam i ty będziesz sama bo tak miało być, ale czy to moja wina że on ułożył sobie życie? Ja też drużbowałam iz obcym facetem ale mój był obok mnie. nic do niej nie dociera jak mam to załatwić?

Gość wiktoria5
chyba powiem żeby weszła na forum i poczytała wypowiedzi innych ludzi.

trudno, nie lituj sie nad nia, bo ma byc zdaje sie twoja noc, a jak ona tkwi mentalnie w XVI wieku, to juz nie twoja wina. Wez inna. Skoro ona nie rozumie, to niech wogole nie idzie i bedzie spokoj.

Gość wiktoria5
chyba powiem żeby weszła na forum i poczytała wypowiedzi innych ludzi.

Gość taka jedna.......
ale Ci sie druhna trafiła..... przypomnij jej moze że zadaniem druhny jest POMAGAĆ pannie młodej na weselu a nie strzelac fochów. Nie idzie na wesele żeby się tylko bawić, ale żeby pracować!!!

Ciupaska ma rację! Wiktoria- pomyśl- u Ciebie tak się złożyło < z tego co wnioskuję>,że i świadek i świadkowa są stanu wolnego ale gdyby jedno z nich miało męża/żonę to co wtedy????mieliby zostawić połówki w domu bo sobie świadek czy świadkowa tak zyczą??? powiedz świadkowej że świadek ma narzeczoną i że zostali zaproszeni we dwójkę przykro mi to pisac ale to jest TWOJE WESELE i maja być na nim osoby TObie życzliwe...przezde wszystkim Twoja świadkowa...jeśłi nie jest w stanie zrozumić podstatwowych kwestii to moze powinnaś sie zastanowić nad zmianą tej przeciez bardzo waznej osoby....

Gość bubelk
moj chłopak bedzie za 3 tyg świadkiem na weselu i mnie bierze hehe zreszta nie wyobrazam sobei zeby mnie nie wziął jak by nie chiał tzn ze pewnie by miał zamiar nie wiadomo co robic tam.....

a ona w ogóle tego drużbę zna? bo może ma na niego apetycik, myślała, że go oczaruje, a tu jej inna weszła w paradę :D