Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olimpijka

pierscionek zarenczynowy

Polecane posty

Gość olimpijka

na ktorym palcu nosi sie pierscionem zarenczynowy??

Gość ryszarda_P
Chyba zaręczynowy. Jak nie masz obrączki nosisz go na serdecznym palcu prawej ręki potem możesz go nosic z obrączką na jednym palcu lub na srodkowym ręki prawej.

Gość Są rózne szkoły
Przyjęło się noszenie pierścionka na serdecznym palcu prawej ręki, ale w wielu ksiażkach do savuar-vivru znajdziesz, ze powinno się go nosić na lewej, że starożytni wierzyli, iż serdeczny palec lewej ręki jest połączony bezpośredną żyłą z sercem. Po ślubie pierścionek może zostać na swoim miejscu, przewędrować na palec obok, lub na serdeczny palec drugiej ręki, (w zależności od palca, na którym nosił się go wcześniej).

Gość olimpijka
no zgadza sie zaręczynowy ,poprostu mała pomyłka:) dzieki wielkie za odpowiedz:)

Gość Są rózne szkoły
Podsumowując, noszę raz na lewej, raz na prawej. Powinien być o 1 rozmiar większy i dlatego tak przekładam. Dam do poszerzenia, jak będę miała obrączkę. (Planuję za 3 miesiące niecałe)

Gość pierścioneczek
ja mam od 2 tygodni pierścionek :) i go noszę na prawej ręcę. trudno mi się było przyzwyczić do serdecznego palca bo nigdy na nim biżuterii nie nosiłam, ale teraz jest ok :) www.dlaurody.pl

Gość yhy
ja nosiłam na tym palcu co teraz nosze obraczke