Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos.

plastry zle, tabletki zle, spirala zla...to co najlepsze???

Polecane posty

Gość ktos.

plastry sie odklejaja ponoc, po tabletkach sa problemy zdrowotne, spirala niebezpieczna, rezeratywa sama nie wystarcza... to co jwybrac?

Gość doda-ajj
zależy jak czesto współżyjesz,jaki jest Twoj stan zdrowia, i czego oczekujesz po antykoncepcjii

Gość ktos.
narazie nie wspolzyje, ale chce zaczac. oczekuje bezpieczesntwa...chlopak namawia mnie na spirale ale tego boje sie panicznie,o tabletki jestem niespokojna bo czesto wymiotuje...aj:/

Gość odpowiadam na serio
Mam bardzo podobny problem. Brałam długo tabletki, teraz chcę je odstawić. Spirala odpada, nie chcę nawet jeśli gin by zdecydował się ją założyć bo boję się późniejszych problemów z zajściem w ciążę. Plasterki nie, bo nie czułbym się zabezpieczona (może to głupie, ale nie ufam), poza tym cena (!). Globulki + prezerwatywa odpada, Patentex mnie podrażnia. Zostaje więc co? Kalendarzyk + gumka??? Nie wiem czy po kilku latach stosowania pigułek dam radę kochać się tylko z takim zabezpieczeniem. Częstotliwość współżycia - kilka razy w tygodniu (3-4 razy). Jak się zabezpieczacie ludzie?

Gość doda-ajj
z regóły spirali nie zakłada sie kobietom które wczesniej nie rodziły, tabletki-nasłuchałaś sie dużo,jeśli jestes młoda, i masz np nierególarny cykl to tylko pomogą, ale najpierw idz do lekarza i SAMA zarządaj testów na krzepliwość krwi,poziom hormonow i próby wątrobowe,na takiej podstawie moze ci wypisać tabletki, jesli czesto wymiotujesz,,,bierz tuz przed snem, w nocy chyba nie wymiotujesz prawda-(ale jestes chora czy chcesz schudnać...), prezerwatywy nie polecam nawet jak nie pek ie i tak chodzisz zestresowana.mozesz też kupic plastry-jeśli się boisz ze się odkleją to wejdz na topic EVRA i tam popytaj.

Gość ktos.
jesli wezme tabletke w nocy a rano wymiotuje to ona dalej dziala? wiem ze to glupie pytania ale nigdy wczesniej nie interesowalam sie tym, bo nie potrzebowalam...rano zawsze sie stresuje i wtedy jest mi niedobrze... na czym poolegaja te badania?jak sie je wykonuje?

Gość ktos.
nie do kona regularnny okres ma wplyw na dzialanie tabletek?

Gość doda-ajj
stresujesz?? dziewczyno ty sie zastanów dlaczego ty wymiotujesz a dopiero potem mysl o innych sprawach,wyniszczysz wyjalowisz organizm,

Gość doda-ajj
tak jesli masz nierególarny cykl tabletki tylko ci pomoga i urególuja TE sprawy!!

Gość ktos.
widocznie jestem nienormalna skoro wychodzac na uczelnie, czy kiedys do szkoly sie stresuje, taki juz moj los hehe, wymiotowanie to za duze slowo ale nie o tym przeciez jest ten topik. w jaki sposob robi sie badania??? i jak dokladnie przyjmuje tabletki?

Gość doda-ajj
badania:cóż, są dwa typy lekarzy:jedni zlecają badania krwi,zanim zadecydują jakie tabletki przepisać, oceniają jaki masz poziom hormonalny (z krwi) i na podstawie tego dobierają jaka tabletka urególuje jakies tam odchylenia od normy(jeśli są),ale jeśli pojdziesz i lekarz na oko bedzie chcial ci wydac tabletki hormonalne znaczy anty, sama popros o skierowanie na pobranie krwi.tabletki musza być wydane na podstwaie badan wczesniejszych inaczej moga ci zniszczyc cala gospodarke hormonalną, i spowodowac problemy zdrowotne-i o tym się czyta, dziewczyny choruja bo nie miały dobrze dobranych tabletek.

Gość ktos.
dzieki bardzo. a jak Wy uwaazacie, tabletki czy plastry?

Gość doda-ajj
poleam tabletki,ale tylko dlatego ze do plastrow nie moge sie przekonac.poprostu.buziak