Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KasiaGO

Przyklad Listu Pozegnalnego

Polecane posty

Gość KasiaGO

Witam, szukam jakichs przykladowych listow pozegnalnych osob ktore sa na stanowisku kierowniczym i zeggnaja sie z firma. Wiem, ze w kazdje jest jakas specyfika i pisane sa w konkretnym kontekscie, ale moze podpowiecie jak zaczac moze jakis cytat.. bede wdzieczna za pomoc. Kasia

Gość Kfaśnieska
Wszystko zależy od sytuacji. Jeżeli odchodzisz przez mobbing i nie ma szansy powrotu, a decyzja jest już podpisana, to nic nie mogą Ci zrobić i możesz wylać wszystkie żale. A list opublikuj w ostatniej godzinie pracy i wyślij do kogo się tylko da. Jeżeli zaszkodził Ci kierownik - napisz to wprost. Jeżeli szefostwo albo jakaś menda - napisz wszystko po nazwisku. Nie grożą Ci żadne konsekwencje prawne, bo wszystkie nazwiska pozostają w obrębie firmy a więc nie podlegają ustawie o ochronie danych.

Gość Kfaśnieska
A do tego zastanów się nad założeniem sprawy w sądzie pracy, tylko znajdź świadków i dowody. Ja tu się zagalopowałam, a przecież nawet nie wiem, czy to rzeczywiście mobbing... :)

Gość doris32
Coś tu nie rozumiem. Albo nie umiem czytać ze zrozumieniem. Dziewczyna pyta o przykład listu pożegnalnego, który ma być wręczony czy przeczytany osobie która odchodzi z jakiegos tam wyższego stanowiska, a nie o jakieś tam paszkwile. Nie tak?