Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JAGÓDKA SŁODZIUTKA

WOLĘ NOWOCZESNE IMIONA!! KTO JESZCZE?

Polecane posty

Gość JAGÓDKA SŁODZIUTKA

UWAŻAM,ŻE NAZYWANIE DZIECI: STAŚ,IGNAŚ,RYSIO,ZOSIA,MARYSIA,HELENA I INNYMI STAROŚWIECKIMI IMIONAMI JEST JAKIES TAKIE DZIWNE.LUDZIE CZEPIAJĄ SIĘ NIKOI,OLIWII I ALANÓW,ŻE NIBY TAKIE ''WYCUDOWANE'' A MI SIE TO PODOBA.LEPIEJ NAZYWAĆ SIĘ NIKOLA NIŻ GIENI I LEPIEJ NAZYWAĆ SIĘ ALAN NIŻ IGNACY.TAKIE MOJE SKROMNE ZDANIE....POZDRAWIAM

Gość A juz najlepiej
to się nazywać Jagoda. Masz prześliczne imie!!!

Gość 2face
A mój synuś kończy 26 maja 3 latka i ma na imię Stasio ;) I imię bardzo ładne

Gość JAGÓDKA SŁODZIUTKA
DZIĘKUJE:)

Gość lampuceera
a mnie koło dupy lata , jak kto nazywa swoje dzieci jan czy staszek mi sie podoba - bronek już nie; tak samo podoba mi się lea czy kewin , a nie podoba mi sie nikola albo alan to nie ma nic wspólnego ze "staroscia" imienia imie to zlepek liter - jednemu odpowiada taki zlepek , innemu inny , cała filozofia

Gość kto co woli to jego sprawa
powiem tylko,ze czytalam wlasnie artykul( w niemieckiej gazecie byl) o tym, ze pracodawcy (przeprowadzono testy) chetniej przyjmuyja do pracy na odpowiedzilne stanowiska i dazra zaufaniem ludzi, ktorzy maja klasyczne , ponadczasowe,znane od wiekow imiona. Ludzie o imionych "modnych" nie sa takim zaufaniem obdarzani, a najgorzej ma sie z takimi, ktorzy imiona otrzymali pod wplywen jakiegos filmu czy serialu.

Gość salamanka
wole "staroswieckie" imiona, ktore sa teraz 100x bardziej modne niz Nikolki i pamelki....

Moja córka ma na imię Marysia i nie kierowałam sie żadna modą po prostu to imię mi sie zawsze podobało w ogóle uważam że imiona to sprawa indywidualna każdy ma prawo nazywać jak mu się podoba więc nie krytykuj innych każdy ma swój gust

mam te same upodobania co autorka topiku :-) Ale to nie znaczy że inne imiona mi się nie podobają :-)

Gość ol udzie

Gość i to jest problem
na miarę tego forum:O Czy Ty autorko nie masz wiekszych zmartwień??? Jak Ci się jakies imiona nie podobaja-to ich nie nadawaj swoim dzieciom.I tyle. Jest tyle cierpienia na świecie,a Wy zajmujecie swój czas takimi bzdetami:O

Gość mamma..
ja mam Zosię i wszystkim sie podoba, jest takie miłe dla ucha i ponadczasowe, a wszystkie te wytwory typu Nicola,,Jessica to wg mnie dowartosciowanie sie rodzicow i skrzywdzenie dziecka, bo pozniej nikt nie wie jak to pisac. Ni cola a moze pepsi.

Gość mamma..
Moda mija a biedne dziecko do konca zycia jest osmieszone, stare imiona brzmia fajnie u doroslych ludzi, ktorymu bedzie kazde dziecko, a jak brzmi u doroslej kobiety Nicolka, Kewin, czy inny Majkel. Przeciez to brzmi tragicznie. Mam znajoma Isaure i bardzo boleje nad tym,

Gość mamma..
ona oczywiscie, bo dla otoczenia jest Iza

Gość A mi bardzo podoba sie
imie Nikola a Zosia nie... i co?? Wyzwiesz mnie za to moja przedmowczynio??

Gość Milllllllkaaa
No ja nie wiem czy Zosia sie WSZYSTKIM podoba- jak napisalas. Mi naprzaklad nie i tu masz dowod ze nie wszystkim.No i w oczy to nikt inteligentny nie bedzie krytykowal twojego wyboru imienia dla dziecka bo to tylko rodzicow sprawa jak nazwa swoje dziecko.

Gość Zoska Bryczka
Nazywajcie se jak chcecie a krytykowanie imion czy to nowoczesnych czy nie to tylko o waszej inteligencji swiadczy bo o gustach sie nie dyskutuje! :p :p

Rany co się tak uwzięliście na tę Nikolę Imię jak każde inne i nie wiem co ma to wspólnego z krzywdą dziecka.Jednym podoba się imię"modne" innym "staroświeckie" a o gustach się nie dyskutuje.

Gość mamma..
ja nie krytykuje, tylko czasami trzeba sie zastanowic jak bedzie brzmialo imie ktore nosi sie cale zycie, a mi nie chodzilo ze wam sie podoba tylko mojej rodzinie i znajomym

Gość widocznie cos z ta nikola nie
teges, ze ciagle na tapecie

mamma > Co złego jest w brzmieniu Nikola u dorosłej osoby ? Dlaczego niby jest gorsze niż Zofia?:O

Gość mamma..
Znam kilka osob ktore daly nowoczesne imiona dzieciom bo taka moda, a teraz w szkole, u lekarza ciagle jest problem, a jak to sie pisze, przez c czy k,isk czy x i dlatego mnie to drazni. Najlepszy byl maz mojej znajomej ktory poszedl z dzieckiem do szcepien z Nicola i tak sie zakrecil, ze nie wiedzial jak sie pisze imie wlasnego dziecka. A pomijajac Nicole czy Nikole ludzie chyba sie dowartosciuja takimi odmiennymi imionami bo zwracaja na siebie uwage.

Gość Niuniunia
Mam 17 lat i na imie mi Nikola. Moi rodzice sa normalni (nie maja kompleksow ani nie lubia sie wywyzszac) a ja nie mam zadnych przykrosci z tego, ze mnie tak nazwano. Lubie moje imie i niczym sie ono nie wyroznia np. w szkole. Nigdy nie mialam przykrosci z powodu mojego imienia. Mamom ktore chca tak nazwac swoje dzieci chce napisac zeby sie nie baly bo dziecka napewno nie skrzywdza. Pozdrawiam

mi jednak się wydaje, że tu nie chodzi o dowartościowanie... ja mam orgyinalne imię, moja siora też (choć imię mojej siory mi się nie podoba ;-) ) i jestem z tego powodu bardzo zadowolona. I jestem wdzięczna mojej mamie, że właśnie tak mnie nazwała :-)

Znam rodziców zarówno Nikoli jak i Kewina i nikt nie ma z tego powodu problemu. Dzieci też nie nażekają na swoje imiona.

Gość ni cola a moze pepsi a moze
sprite. Pragnienie nie ma szans.

skoro już o problemach z pisownią imion mowa, to ciekawa jestem jak sobie poradzą z nią nauczyciele dzieci Michała Wiśniewskiego (dla przypomnienia Xavier, Fabienne, Etinette ;-) ). Oczywiście mogłam coś przekręcić ;-)

Gość JAGÓDKA SŁODZIUTKA
A JA UWAŻAM,ŻE DOROSŁA KOBIETA O IMIENIU NIKOLA TO BARDZO FAJNE POŁĄCZENIE.TAKA MAŁA DYGRESJA: DO MAMMA- MAM KOLEŻANKĘ MARYSIĘ I ZAWSZE MIAŁA KOMPLEKS SWOJEGO IMIENIA,UWAŻA,ŻE JEST CYTUJĘ ''WIEŚNIACKIE'' I ZAWSZE PRZEDSTAWIA SIĘ MAJA,WIĘC JAK WIDAĆ OSOBY Z IMIONAMI ''PONADCZASOWYMI'' NIE ZAWSZE SĄ Z NICH ZADOWOLONE. 2UGI PRZYKŁAD-ZNAJOMA MA 14 LETNIEGO SYNA STASIA,W SZKOLE ŚMIEJĄ SIĘ Z NIEGO KOLEDZY I WOŁAJĄ ''STACHU,JADEMY PO GNÓJ!!!''. MAJĄ Z JEGO IMIENIA UBAW PO PACHY A ON JEST ZAKOMPLEKSIONY. TAK TO BYWA..

Nawiązując do tego co napisała Jagódka również mogę podać przykład dotyczący Marysi. Miałam koleżankę na studiach która przedstawiała się jako Maria a imienia Marysia nie uznawała zawsze poprawiała wszystkich jak ktoś powiedział do niej Marysia.Wstydziła się tego imienia.