Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JAGÓDKA SŁODZIUTKA

WOLĘ NOWOCZESNE IMIONA!! KTO JESZCZE?

Polecane posty

heh ciekawe :-) My mamy 8 miesięcznego Piotrusia i każdy mówi : Oj jak dobrze, że takie fajne, normalne imię daliście a nie jakieś wymyślone nowo-modne\" :-) Na to ja zawsze mówię, że lekarz twierdził, że będzie dziewczynka i chcieliśmy ją nazwać Kaja :-) I wtedy zapada krępująca cisza :-D

Gość higufyhdyhdssrs
teraz to ja mam blisko 30 i raczej mysle jak nazwę swoje dzieci a nie o swoim imeiniu.Jednakże milo mi że tak myslisz....

Wydaje mi sie, ze wszystko to kwestia mody,a wiadomo mode czerpiemy z TV.Dzieci znanych gwiazd to zazwyczaj Helenki,Stasie czy Jasie i jak kiedys te imiona wzbudzaly smiech tak teraz sa coraz czesciej nadawane dzieciom;podobnie z imionami typu Nicole,Jessica czy Pamela,te zaslyszane w jakims filmie najczesciej ameryk.modne sa rowniez.Kwestia gustu. Mi podoba sie i podobalo zawsze bardzo Aleksandra.

Gość hiehie
higufyhdyhdssrs no to teraz bedziesz miala dylemat, czy wybrac "staroswieckie" imiona czy te modne ;) pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia w trafnym wyborze ;) ja juz sobie lece 🌼

Kaja, Maja też mi się podobają (może przez sentyment do baśni Andersena i do jednej z moich uluionych bajek ;-) ). S koro takie szczerości tu są, to i ja się przyznam - mam na imię Lilianna. I szczerze mówiąc nie obchodzi mnie, jeśli się to imię komuś nie podoba ;-) Owszem, znam ładniejsze ;-) Pozdrawiam i życzę spokojnej nocki :-)

Gość A moje typy to
Nikola Julia i Aleksandra- dla dziewczynki, Oliwier, Marcel dla chlopca- czyli i nowoczesne i jak to niektorzy okreslaja "normalne". A Steczkowska ma Leona i mi to imie nie przeszkadza ale mi sie kojarzy z moim dziadkiem;) ;)

Gość higufyhdyhdssrs
intima stronę wcześneij pisze ze właśnie takie imię wybrałam dla ewentualnej córeczki.

Gość A moje typy to
Liliana - calkiem ok;)

Gość higufyhdyhdssrs
Ja raczej stwiam na imiona staroświeckie albo ujme to inaczej typowo polskie bo jessica to raczej mało polskie jest.

Gość hiehie
Aj, jeszcze sie odezwe zanim mykne :D Lilka, masztakie kwiatowe imię 🌼 :) mi sie ono kojarzy z liljami, moze tak byc? ;)

Gość higufyhdyhdssrs
Widzisz masz bardzo ładne imię.

Hiehie, wiem ;-) Tylko mi chodzi o to jedno N... Z 16 świadectw z podstawówki na ośmiu mam wpisane \"Liliana\"... I do tej pory działa to na mnie jak płachta na byka... Byłam już Lidką, Lilianą, Lilją... Jestem uczulona na tym punkcie tylko wtedy, kiedy mnie ktoś myli z w/w imionami :-) I nie podnosi mi się ciśnienie jak ktoś daje na imię dziecq inaczej... Są gusta i guściki i kłótnie tutaj są niepotrzebne wg mnie ;-)

Gość To nie takie proste
A ja mam problem bo nie mieszkam w Polsce a swoje dziecko chce nazwac tak by w Polsce i w kaju w ktorym mieszkam bylo znane i urzywane:o :o A to trudna sprawa...

Gość higufyhdyhdssrs
ja znlazłam tylko imię liliana i się zastanaiwiałam czy jest właśnei takie imię Lilianna

Gość higufyhdyhdssrs
Tak czy tak podobami się :)

Gość hiehie
Lileczko, sorki ;) za to na moich dyplomach widnialo zawsze "dla Maji"... a powinno byc "dla Mai" :D:D juz bede pamietac ;)

Gość Lilianna to ładne imię
- mój mąż oszalał na punkcie tego imienia, bardzo chciał tak nazwać córeczkę, potem mu minęło, i przewineło się jeszce kilka imion na których punkcie zwariował :) mnie to imię się akurat dobrze nie kojarzy, wiec byłam mu przeciwna, ale pewnie gdybym nie miała żadnych skojarzeń to by stanęło na "Lili" :)

hiehie, rozumiem Cie doskonale.... Matko, jgdybym zobaczyła dla \"Lilji\", to..... ;-)

to jeszcze raz ja :) sama jestem włascicielką niespotykanego imienia, więc mogę się z czystym sumieniem wypowiedzieć, że nadanie "dziwnego/oryginalnego/modnego" imienia dla dziecka nie jest dla dziecka krzywdą, o ile to dziecko wyrośnie na tak przebojowego człowieka by mógł je obronić (pomijam okres dorastania, szkoły podstawowej, itd. kiedy dzieci wyśmiewają wszystko co jest inne - wtedy jest przerąbane). Dziś, kiedy jest taka nagonka na dziwne imiona, ja muszę sie tłumaczyć prawie każdemu dlaczego takie a nie inne imię rodzice mi dali, a że jestem osobą bardzo spokojną z trudem mi to przychodzi, bo zazwyczaj nie kończy się na jednym pytaniu, tylko pada cała seria, gdyż pytający są rzadko usatysfakcjonowani odpowiedzią że rodzice dali takie jakie im się podobało. Po prostu trzeba trafić w osobowość a to jest bardzo ciężkie, bo nie wiadomo jaki człowiek wyrośnie z tego niemowlaczka, którego własnie 3mamy na rękach :) aha, miałam też w życiu okres kiedy chciałam zmienić imię, ale potem doszłam do wniosku że to i tak nic by nie dało bo dla wszystkich już zawsze będę tą osobą o dziwnym imieniu.

Gość higufyhdyhdssrs
dodam jeszcze że jedną z moich ukochanych melodi jest "Lily was here". Chyba już wszystko jasne że jestem "skazana" na to imię hehe

więc może warto się zastanowić nad charakterem dziecka nadając mu imię :) współczuję dzieciom p.Wiśniewskiego, zwłaszcza tej najmłodszej Etinette :(

Gość tez mam niespotykane imię
po babci i bardzo je lubie, bo zawsze wszyscy wiedzao kogo chodzi.

Gość oliwier
:-O Oliwier to nie ja -bo ja to ona. A to imię to jedno z wielu zktórymi spotykam sie jako pediatra w swojej pracy ostatnio(jest najbardziej populane) Inne: Dżesika (pisownia oryginalna!!!) Alan, Ariel, Kesja, Beatrycze, NIcole, :-O :-O :-O dla równowagi coraz więcej jest: JAsiów, Zoś, Julii, Jest też Staś, jak sobie rpzypomne to napisze

Gość higufyhdyhdssrs
no ja jak przeczytalam w imienniku o sobie to az się przeraziłam: nawet tam jest o moim kapryśnym charakterze i ukochanych orchideach. Choć nigdy w takie rzeczy nie wierzę to raz się udało... Charakter wynika z człowieka, wychowania i środwoiska a nei z imieinia...chociazkto wie??

Gość Dominika bim bam bom
Wiecie ja myśle ze dzieci z pokolenia Nikoli, Pamelek, Oliwi itp właśnie te imiona będą uważać za oklepane i tradycyjne, jest ich przecież tak dużo... Zdarzyło mi sie pracować ostatnio w przedszkolu i uwierzcie na słowo ze od Wiktorii i Julek, Ksawierów i Wiktorów az sie roji, od Dominik niestety też...:) Sama nie mam jeszcze dzieci ale w najbliższej przyszłości planuje powiekszenie rodziny i choć wiele z tych \"nowoczesnych\" imion mi sie podoba to chyba jednak wróce do korzeni..bo chcę być orginalna ;)

znam osobę która dala na imię swojemu synkowi Mieszko. Zdziwiło mnie to.

Gość noooo niestety
U mnie w rodzinie Juliusz i Kordian. :O

Gość Dominika bim bam bom
Bardzo podoba mi sie na przykład imię Matylda, stare ale dość rzadko nadawane . Następne imie w kolejce to Otylia :)

Gość a dziewczyna która sie
Mnie sie Mieszko podoba :D Ja mam na imię Nimfa :o Mam 175 cm wzrostu i trenuję kick-boxing :D Bardzo stosowne :classic_cool: